Κανείς οδηγός MotoGP δεν είναι στους 100 αθλητές με τις υψηλότερες αμοιβές στο Forbes ούτε καν οι Marquez και Rossi

Το οικονομικό περιοδικό Forbes ενημέρωσε τη λίστα των αθλητών με τις υψηλότερες αμοιβές. Είναι εκπληκτικό να μην βλέπεις κανέναν αναβάτη του MotoGP, ούτε τον Marc Márquez ούτε και τον Valentino Rossi. Που θα περίμενε κάνεις να δει!

Το Forbes μόλις δημοσίευσε την ενημερωμένη κατάταξη των αθλητών με τις υψηλότερες αμοιβές … Και έκπληξη! Κανένας αναβάτης MotoGP δεν εμφανίζεται μεταξύ των 100 υψηλότερων αμειβόμενων αθλητών στον κόσμο . Αυτή η λίστα έχει υποστεί κάποιες αλλαγές τους τελευταίους μήνες λόγω της κρίσης του Covid-19, η οποία έχει προκαλέσει μια πτώση στο εισόδημα αθλητών που έχουν την τιμή να εμφανιστούν σε αυτήν τη λίστα.

Ο τενίστας Roger Federer είναι αυτός που είναι επικεφαλής αυτής της λίστας . Ο Ελβετός συγκεντρώνει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια , τα περισσότερα από τους χορηγούς του. Ο Federer είναι ο πρώτος, ακολουθούμενος από τρεις ποδοσφαιριστές: ο Cristiano Ronaldo , με συνολικά 105 εκατομμύρια, ο Lionel Messi , με 104 και ο Neymar , με 95,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο Lebron James ολοκληρώνει την πεντάδα με κέρδη πάνω από 88 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν εκπρόσωποι του MotoGP σε αυτήν τη λίστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αθλητές από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν εμφανίζονται σε αυτή. Ο οδηγός της Formula 1, Lewis Hamilton, εμφανίζεται 13ος σε αυτήν την κατάταξη, συνολικού ύψους 54 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Sebastian Vettel εμφανίζεται επίσης στην 32η θέση και ο Daniel Ricciardo στην 48η θέση. Φαίνεται ότι οι μοτοσυκλέτες δεν αφήνουν πολλά κέρδη σε σχέση με την Formula 1 … αλλά αυτό ήταν γνωστό…..

Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο Valentino Rossi ούτε ο Marc Márquez εμφανίζονται στη λίστα των 100 υψηλότερων αμειβόμενων αθλητών του Forbes. Και οι δύο είναι από τους αναβάτες με τις υψηλότερες αποδοχές στο MotoGP και με τα υψηλότερα κέρδη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται σε αυτήν τη λίστα, αυτό σήμαινε ότι κανένας τους δεν φτάνει τα 21,8 εκατομμύρια δολάρια που έχει ο Sergio Ramos, τελευταίος σε αυτή την λίστα.

Για να δείτε έναν οδηγό μοτοσικλέτας σε αυτήν τη λίστα, πρέπει να πάτε πίσω στο 2013, όταν ο Valentino Rossi εμφανίστηκε ως ένας από τους υψηλότερους αμειβόμενους στην 51η θέση .

Συνολικά, αυτό το top 100 συγκεντρώνει περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια . Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έχει μειωθεί κατά 9% . Αυτή η μείωση μπορεί να οφείλεται στα αποτελέσματα του Covid-19. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αγώνες ακυρώθηκαν, οι αθλητές είδαν πώς μειώθηκε ο μισθός τους για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης στην υγεία.

Φτώχεια καταραμένη ………………….η λίστα με τους 100 υψηλότερων αμειβόμενων αθλητών στον κόσμο 

Related Posts