Ίσως….. η Yamaha ανακάλυψε την αίτια της βλάβης του κινητήρα της

Με τρεις αποτυχίες (βλάβες) στα δύο πρώτα Grand Prix, η Yamaha έχει  στείλει τους κινητήρες στη Ιαπωνία για μελετήσει σε βάθος τα προβλήματα των κινητήρων της, που όπως όλα δείχνουν από τις δηλώσεις του Jarvis προκλήθηκαν από ένα συγκεκριμένο εξάρτημα του κινητήρα.

Η μοτοσυκλέτα του Vinales έσπασε στην ελεύθερη δοκιμή, ο Rossi έμεινε στον πρώτο αγώνα, ο Morbidelli στο δεύτερο. Αυτοί οι τρεις κινητήρες είναι ήδη στην Ιαπωνία. Κατά συνέπεια, οι οδηγοί της Yamaha μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα αφού έχουν μόνο πέντε κινητήρες που προβλέπονται από τον κανονισμό για ολόκληρη τη σεζόν.

Αλλά το χειρότερο είναι ότι οι τεχνικοί της Iwata δεν φαίνεται να έχουν βρει την λύση σχετικά με την αιτία αυτών των προβλημάτων. Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι λόγω υπερθέρμανσης, ενώ άλλοι από την υπερβολική αύξηση στις στροφές του κινητήρα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους κινητήρες της Honda , Ducati και KTM .

Αλλά ο επικεφαλής της ομάδας Lin Jarvis το αρνείται: «Οι αποτυχίες μας δεν έχουν καμία σχέση με την υπερθέρμανση ή την ταχύτητα, αυτό είναι σίγουρο», είπε στο Speedweek. «Δεν μπορώ ακόμα να πω ότι έχουμε κατανοήσει με βεβαιότητα την αιτία του προβλήματος, αλλά προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι είναι έτσι. Τώρα εργαζόμαστε για τη λύση και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να το λύσουμε, ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε περαιτέρω αποτυχίες στο μέλλον.»

Αντίθετα, ο λόγος φαίνεται να βρίσκεται σε ένα ελαττωματικό εξάρτημα του κινητήρα: «Ένας τέτοιος κινητήρας αποτελείται από πολλά, πολλά εξαρτήματα, όπου μερικά παράγονται εσωτερικά από τη Yamaha, ενώ μερικά από άλλους προμηθευτές. Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο ακόμα για αυτό», είπε ο Jarvis .

Σίγουρα το πρόβλημα δύναμης θα έρθει στους επόμενους αγώνες Grand Prix, στο Μπρνο, και στην Αυστρία.

«Οι δύο επόμενες πίστες απαιτούν ισχυρό κινητήρα, και δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα αν γίνουμε πιο αδύναμοι», λέει ο Jarvis . «Και επιπλέον, δεν θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα απλώς μειώνοντας τις στροφές του κινητήρα: αυτό δεν είναι το πρόβλημα.»

 

Related Posts