Η Yamaha θα επανεκκινήσει την παραγωγή στην Ιταλία και τη Γαλλία

Η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε σήμερα ότι η θα επανεκκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο κινητήρων Motori Minarelli στην Calderara di Reno της Ιταλίας και στο εργοστάσιο συναρμολόγησης MBK Industrie στο Saint Quentin της Γαλλίας από  τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Η παραγωγή και στις δύο εγκαταστάσεις διακόπηκε προσωρινά στις 16 Μαρτίου για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του εργατικού δυναμικού, πριν από την υποχρεωτική παύση εργασιών που τελικά επιβλήθηκε και στις δύο χώρες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η κατάσταση παρακολουθείται στενά κατά την ενδιάμεση περίοδο, με το κλείσιμο των εργοστασίων να εκτιμάται σε εβδομαδιαία βάση.

Η επανάληψη της παραγωγής ήταν μια διφασική διαδικασία, με την πρώτη φάση να πραγματοποιείται τον Απρίλιο. Σε αυστηρή συμφωνία με τους περιορισμούς σε κάθε χώρα, αυτή η αρχική φάση επέστρεψε την εργασία μόνο από εκείνους που επιτρέπεται να το κάνουν και είναι σε θέση να κρατήσουν αποστάσεις στην εργασία τους, μαζί με ένα πρόγραμμα για την εισαγωγή μέτρων ασφαλείας Covid-19 και να προετοιμάσει το εργοστάσιο για πλήρες άνοιγμα και την επανέναρξη των εργασιών.

Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου με προοδευτική επιστροφή στις εργασίες κατασκευής τελικών προϊόντων και στις δύο εγκαταστάσεις, όπου οι εργασιακές πρακτικές θα προσαρμοστούν για να προστατεύσουν την υγεία και την ευημερία του εργατικού δυναμικού, το οποίο παραμένει προτεραιότητα για τη Yamaha Motor Europe.

Eric de Seynes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Europe:

«Η επανέναρξη των εγκαταστάσεων παραγωγής μοτοσικλετών, σκούτερ και κινητήρων που έχουμε στην Ευρώπη είναι θετική είδηση ​​μέσα σε μια πολύ περίπλοκη περίοδο που βιώνουμε. Ήταν δυνατό χάρη στη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω και θα συμβεί με την εξασφάλιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας για τους υπαλλήλους μας. Αποτελεί επίσης βασικό ορόσημο για την υποστήριξη με νέα προϊόντα του δικτύου αντιπροσώπων μας, τα οποία τις επόμενες εβδομάδες θα επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες που εμπλέκονται στο κλείδωμα όπως η Ιταλία (4 Μαΐου), η Γαλλία και η Ισπανία (11 Μαΐου).»

Σχετικά Άρθρα