Η Yamaha με τον Canepa κέρδισε τον επεισοδιακό 8ωρο αγώνα στο Sepang – Video – Photo

Ο Niccolo Canepa κερδίζει μόνος του στον πρώτο αγώνα αντοχής που γίνεται στην πίστα του Sepang , αφού ο  Canepa ήταν ο μόνος οδηγός που οδήγησε για την ομάδα της YART, στον επεισοδιακό αγώνα της Μαλαισίας.

Η Μοτοσυκλέτα με το νούμερο #21 της Yamaha με τους Franco Morbidelli, Hafizh Syahrin και Michael van der Mark, που είχε κερδίσει και την Pole position τερμάτισε στην 7η θέση, έπειτα από μια πτώση που είχε ο Van De Mark, όταν ο di Meglio έπεσε πάνω και του τον έριξε!

Έτσι λοιπόν μια φοβερή προσπάθεια του Niccolo Canepa, χάρισε στην YART Yamaha με την μοτοσυκλέτα με το νούμερο #7 τη νίκη σε έναν επεισοδιακό αγώνα, με την καταρρακτώδη βροχή να καθορίζει την έκβαση του αγώνα με κόκκινες και κίτρινες σημαίες, με αναβολές και καθυστερήσεις και τον αγώνα τελικά να διαρκεί περίπου 3 ώρες, για τον 2ο αγώνα της σεζόν 2019-2020 του Endurance World Championship.

Ο οδηγός του MotoGP Franco Morbidelli , ο “τοπικός ήρωας” Hafizh Syahrin και ο οδηγός του WorldSBK Michael van der Mark ξεκίνησαν τον αγώνα από την pole position για την ομάδα της Yamaha Sepang. Αλλά οι ελπίδες νίκης τους τέλειωσαν γρήγορα όταν ο Ολλανδός χτυπήθηκε από την TSR Honda του Mike di Meglio καθώς πάλευαν για την πρώτη θέση.

«Δεν ξέρω τι να πω», σχολίασε ο van der Mark«Ήταν μια ηλίθια κίνηση, είναι ένας αγώνας αντοχής, δεν ξέρω γιατί ήταν τόσο βιαστικός.»

«Έμπαινε στην στροφή πολύ ανοικτά, προσπάθησα να περάσω, με είδε, αλλά έκλεισε τη γραμμή και άγγιξε τον μπροστινό μου τροχό, πατήθηκε η μανέτα του φρένου μου με την επαφή, λυπάμαι που έπεσε», εξήγησε  ο di Meglio.

VIDEO της πτώσης van der Mark – di Meglio

Ο αγώνας έπρεπε να ξεκινήσει στις 1 μ.μ. τοπική ώρα, αλλά οι συνθήκες της βροχής καθυστέρησαν τη δράση μέχρι τις 3 μ.μ., όταν οι αναβάτες έφτασαν στην πίστα πίσω από ένα αυτοκίνητο ασφαλείας.

Σύντομα αποδείχθηκε ανασφαλής, γεγονός που έκανε τον αγώνα να «ανασταλεί» και οι αναβάτες πήγαν πίσω τα box τους.

Ενώ το Sepang είναι γνωστό για τις σύντομες αλλά ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά τώρα η έντονη βροχή συνέχιζε να πέφτει για μια ώρα μετά την εκκίνηση.

Οι συνθήκες τελικά βελτιώθηκαν αρκετά για ένα δώσει την ευκαιρία για ένα δεύτερο ξεκίνημα, πίσω από ένα αυτοκίνητο ασφαλείας, στις 6μμ.

Αυτή τη φορά ο αγώνας ξεκίνησε με τον van der Mark να οδηγεί τον αγώνα μέχρι την μάχη του με τον Mike di Meglio και την πτώση των δυο αναβατών, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να μπει στα pit για έλεγχο της μοτοσυκλέτα του και να βγει 7 λεπτά περίπου αργότερα, ενώ ο Mike di Meglio συνέχισε τον αγώνα του αμέσως ύστερα από την πτώση.

Παρ ‘όλα αυτά, η ομάδα της Yamaha Sepang πάλεψε και έφτασε μέχρι την 7η θέση με τον Morbidelli να κάνει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στο ντεμπούτο του στο EWC για να υπογραμμίσει περαιτέρω σε τι θέση θα μπορούσαν να έχουν αν δεν γινόταν το περιστατικό με τον di Meglio.

Η μοτοσυκλέτα  #5 της TSR Honda με τον di Meglio και ενώ ήταν ακόμα στην κορυφή, έπεσε για δεύτερη φορά λίγο πριν τις 8 μ.μ., χάνοντας την ευκαιρία για μια νίκη, η μια θέση στο βάθρο, ενώ το πλεονέκτημα τώρα ήταν στην YART Yamaha του πρώην αναβάτη MotoGP, Nicolo Canepa, ο οποίος οδήγησε όλο τον αγώνα για την ομάδα #7, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

«Είχα ένα πρόωρο πρόβλημα και οδήγησα μία ώρα χωρίς ηλεκτρονικά – χωρίς έλεγχο πρόσφυσης ή γρήγορη μετατόπιση – προτού μπορέσουμε να επαναφέρουμε την μοτοσυκλέτα. Στη συνέχεια, κάθε φορά που σταμάτησα για pit stop, ο μάνατζερ της ομάδας με ρώτησε αν ήθελα να συνεχίσω, οπότε και το έκανα»! δήλωσε ο Nicolo Canepa  μετά το τέλος του αγώνα!

Στην δεύτερη θέση τελικά τερμάτισε η ομάδα της Honda Asia με τους Zaidi, Izdihar, Chantra, ενώ το βάθρο έκλεισε στην τρίτη θέση η ομάδα #37 της BMW Endurance.

Related Posts