Η Yamaha κερδίζει στον 8ωρο της Suzuka για τρίτη συνεχή χρονιά!

Η Yamaha Factory Racing κέρδισε τον 8ωρο αγώνα αντοχής στην Suzuka για τρίτη συνεχή χρονιά, με τον Alex Lowes να είναι ο οδηγός που πέρασε την γραμμή του τερματισμού σχεδόν ένα γύρο από τον δεύτερο!

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα για τον Nakasuga, αφού έγινε ο δεύτερος αναβάτης που έχει κερδίσει τον αγώνα για τρίτη χρονιά. Η Yamaha Factory Racing θα γίνει επίσης η δεύτερη ομάδα που θα έχει κερδίσει τον αγώνα τρία συνεχόμενα χρόνια στην Suzuka 8 Hours μετά την Team Cabin Honda από το 2000 έως το 2002.

Ο Lowes, έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, ένα εκπληκτικό 2’06.932, το οποίο ήταν μόλις εννέα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από το ρεκόρ της pole, ενώ είναι νέο ρεκόρ αγώνα. Το προηγούμενο ρεκόρ, 2’07.943 ήταν του Ryuichi Kiyonari, από το 2012. Ο δεύτερος ταχύτερος χρόνος του αγώνα ήταν κοντά ένα δευτερόλεπτο πιο αργός.

Οι Lowes και οι Michael van der Mark και Katsuyuki Nakasuga έκαναν 216 γύρους σε οκτώ ώρες (8:00.32.959), τερματίζοντας με διαφορά περισσότερο από δύο λεπτά μπροστά από τους Leon Haslam, Kazuma Watanabe και Azlan Shah Bin Kamaruzaman της Kawasaki Team Green κάνοντας μια ιστορική θριαμβευτική νίκη στην 40η διοργάνωση του διάσημου Ιαπωνικού Αγώνα.

ΒΑΘΡΟ Ewc , 8h, Suzuka, 2017 ,

Η ομάδα FCC TSR Honda έσωσε το κύρος του HRC ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου, με οδηγούς τους Dominique Aegerter, Randy de Puniet και Josh Hook να τερματίζουν έναν γύρο πίσω από τον νικητή του αγώνα μετά από κάποια μηχανικά ζητήματα που είχαν απειλήσει την ομάδα για εγκατάλειψη.

Τελικά το αποτέλεσμα ήταν εμφατικό. Αλλά η ομάδα # 21 της Yamaha είχε έντονη πίεση κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ωρών του αγώνα, από την  ομάδα της Honda MuSASHi RT HARC-PRO, η οποία έτρεξε με οδηγούς του Jack Miller, Takaaki Nakagami και Takumi Takahashi, που τελικά τερμάτισε στη 4η θέση.

Ewc , 8h, Suzuka, 2017 , Race ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Οι ελπίδες για νίκη της Honda χαθήκαν όταν μετά την τρίτη ώρα, καθώς ο Nakagami έπεσε με το CBR1000RR SP2, καθιστώντας ένα επιπλέον pit stop για αλλαγή εμπρός φως και αργότερα, για μέρη του φέρινγκ.

Η δεύτερη ομάδα της Honda, FCC TSR, που ήταν σταθερά δεύτερη, την τελευταία ώρα, η μοτοσυκλέτα με οδηγό τον Randy de Puniet, αναγκάστηκε να μπει στα pit, αφού στην μηχανή προκλήθηκε μια μικρή φωτιά η οποία σβήστηκε γρήγορα και το CBR1000RR SP2 ελέγχθηκε αυστηρά για ζημιά.  Ευτυχώς, η ζημιά ήταν ελάχιστη και η ομάδα επανήλθε στη δράση, αλλά με την Kawasaki Team Green και τον εντυπωσιακό Leon Haslam να έχει περάσει μπροστά κάνοντας διαφορά ένα δευτερόλεπτο. Τελικά η ομάδα της Honda κατάφερε και συνέχισε τερματίζοντας στην τρίτη θέση, δύο γύρους πίσω από τον νικητή του αγώνα.

Ewc , 8h, Suzuka, 2017 , Race , Team , Musashi , Yamaha

Η ομάδα YART Yamaha με τους Broc Parkes, Marvin Fritz και Kohta Nozane τερμάτισαν σε μια  εντυπωσιακή 5η θέση, μπροστά από τους Tatsuya Yamaguchi, τον Tomoyoshi Koyama και τον Ryosuke Iwato της Honda Dream Racing, που έκαναν τρία τα Fireblads που τερμάτισαν μέσα στην κορυφαία εξάδα.

Η ομάδα της Yoshimura Suzuki με οδηγούς τους Sylvain Guintoli, Josh Brookes και Takuya Tsuda έκαναν μια αξιοσημείωτη επιστροφή τερματίζοντας στην 7η θέση.

Η ομάδα της Yamaha GMT94, με οδηγούς τους David Checa, Niccolo Canepa και Mike Di Meglio, εξασφάλισαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής 2017 FIM, τερματίζοντας στην ενδέκατη θέση.

Η ομάδα είχε φτάσει πάει στον αγώνα ένα βαθμό πίσω από την ομάδα Suzuki Endurance Racing (SERT), αλλά μια πρόωρη πτώση για το GSX-R έδωσε την ευκαιρία για το πρωτάθλημα στην GMT94,  που ακόμη και μια ποινή stop-and-go 30 δευτερολέπτων δεν θα μπορούσε να τους κρατήσει πίσω.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Yamaha Factory Racing Team (Lowes/van der Mark/Nakasuga) 8:00.32.959s
2. Kawasaki Team Green (Haslam/Watanabe/Kamaruzaman) +2m 9s
3. FCC TSR Honda (Aegerter/Hook/de Puniet) +1 lap
4. MuSASHi RT HARC-PRO Honda (Miller/Nakagami/Takahashi) +2 laps
5. YART-Yamaha (Parkes/Nozane/Fritz) +4 laps
6. Honda Dream Racing (Koyama/Iwato/Yamaguchi) +4 laps
7. Yoshimura Suzuki (Guintoli/Brookes/Tsuda) +4 laps
8. Satu Hati Honda Team Asia (Pratama/Zaidi/Wilairot) +5 laps
9. MotoMapSUPPLY FutureAccess Suzuki (Waters/Aoki/Konno) +5 laps
10. Honda Dream RT Sakurai Honda (Mizuno/O’Halloran/Stauffer) +5 laps

Σχετικά Άρθρα