Η Yamaha κέρδισε τον 8ωρο της Suzuka για 4η συνεχόμενη φορά – η Honda κερδίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2018

Η Yamaha Factory Racing Team κέρδισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του 8ωρου της Suzuka παρά τον φοβερό ανταγωνισμό της Red Bull Honda με την Japan Post και την Kawasaki Team Green.

Μια άλλη ιαπωνική ομάδα μπήκε στο προσκήνιο: η FCC TSR Honda France, η πρώτη ιαπωνική ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος που κέρδισε τον τίτλο του FIM EWC.

Ο 41ος 8ωρος αγώνας της Suzuka κράτησε τους θεατές σε αγωνία μέχρι μετά τη νύχτα. Μετά τη συναρπαστική μονομαχία για το προβάδισμα μεταξύ της Kawasaki Team Green και της Yamaha Factory στα πρώτα στάδια του αγώνα μπροστά από την Red Bull Honda με την Japan Post, τελικά ήταν η Yamaha Factory Racing Team που κέρδισε την ημέρα. Η ομάδα της Yamaha με τους ίδιους αναβάτες που κέρδισε και πέρυσι, τον Katsuyuki Nakasuga, τον Alex Lowes και τον Michael van der Mark ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την Yamaha Factory Racing Team και τον Katsuyuki Nakasuga. Ο Ιάπωνας αναβάτης έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Aaron Slight, που ήταν νικητής του 8ωρου της Suzuka από το 1993 έως το 1995.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Red Bull Honda με την Japan Post (Takumi Takahashi, Takaaki Nakagami και Patrick Jacobsen) μόλις 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Η Kawasaki Team Green, με ένα γύρο πίσω, κατέκτησε την 3η θέση, αφού μια πτώση του Jonathan Rea στο βρεγμένο έκανε την ομάδα να χάσει πολύτιμο χρόνο και να μείνουν ένα γύρο πίσω. Δείτε εδώ το βίντεο με την πτώση του Rea >>> 

Οι αναβατές της, Kazuma Watanabe, Jonathan Rea και Leon Haslam ανέβηκαν τελικά στην τρίτη θέση του βάθρου!

Η ομάδα Suzuki S-Pulse Dream Racing IAI με τους Hideyuki Ogata, Tom Bridewell και Kasuki Watanabe τερμάτισαν στην 4η θέση!

Στην 5η θέση τερμάτισε η FCC TSR Honda France, θέση που έδωσε στην ομάδα των Freddy Foray, Alan Techer και Josh Hook το παγκόσμιο τίτλο για το 2018, κάνοντας  την πρώτη ιαπωνική ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος για να κερδίσει τον τίτλο FIM EWC.

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε η ομάδα GMT94 Yamaha με τους David Checa,  Niccolo Canepa και Mike Di Meglio.

Η ομάδα Honda Asia-Dream Racing τερμάτισε στην 7η θέση μπροστά από την Honda Asia και KYB Moriwaki Motul Racing και την βρετανική ομάδα Honda Endurance Racing, η οποία τερμάτισε 9η.

Την δεκάδα συμπλήρωσε η ομάδα Yoshimura Suzuki Motul Racing, μπροστά από την Team Kagayama και την Suzuki Endurance Racing Team που έκλεισε την πρώτη 12αδα!

Δείτε παρακάτω το Βίντεο απο τον τερματισμό!

VIDEOΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Σχετικά Άρθρα