Η Yamaha ανακάλυψε γιατί σπάνε οι κινητήρες του M1 στο MotoGP

Το πρόβλημα της βαλβίδας βρίσκεται στη ρίζα των συνεχών βλαβών του κινητήρα της Yamaha του 2020.

Τώρα η Yamaha θέλει να το ξεσφραγίσει τους κινητήρες για να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά χρειάζεται την συγκατάθεση όλων των αντιπάλων εργοστασίων!

Οι μηχανικοί της Yamaha ανακάλυψαν ακριβώς τι συμβαίνει με τους κινητήρες των M1 : είναι ένα πρόβλημα με το σύστημα βαλβίδων. 

Ο ένας κινητήρας ήταν αυτός, που ανάγκασε τον Valentino Rossi να εγκαταλείψει στο πρώτο Grand Prix, ο δεύτερος ήταν του Franco Morbidelli ,  ο τρίτος του Maverick Vinales. Συνολικά υπάρχουν πέντε μοτέρ για κάθε οδηγό και οι Vinales και Morbidelli έχει ήδη χρησιμοποιήσει και τους πέντε, ο Rossi και ο Quartararo τους τέσσερις.

Και δεν είναι μόνο αυτό: από την Jerez και μετά, για προληπτικούς λόγους, η Yamaha αποφάσισε να δουλέψει όλους τους κινητήρες της με μειωμένες στροφές. Εν ολίγοις, η κατάσταση είναι κρίσιμη και όλοι οι άνθρωποι της μάρκας διακινδυνεύουν άλλες εγκαταλείψεις ή κυρώσεις στο σχάρα εκκίνησης εάν υπερβούν το όριο των κινητήρων ή συνεχίσουν τη σεζόν με εξασθενημένα μοτέρ.

Παρά το γεγονός ότι έχει εντοπίσει το ελάττωμα του σχεδιασμού, στην πραγματικότητα, η Yamaha δεν μπορεί να το λύσει, επειδή οι κανονισμοί MotoGP εμποδίζουν τους κατασκευαστές να αναπτύξουν τους κινητήρες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, αφού τους έχουν εγκριθεί και παγώσει στις αρχές του έτους.

Οπως αποκαλυψε το Motosport.com, την Πέμπτη, η Yamaha κάλεσε μια συνάντηση της Ένωσης Κατασκευαστών για να ζητήσει να της επιτραπεί η αποσφράγιση των κινητήρων της για λόγους ασφαλείας.

Αυτός ο συλλογισμός αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους άλλους κατασκευαστές, οι οποίοι τώρα θα αναλύσουν την υπόθεση προτού λάβουν μια τελική απόφαση.

Αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα , ωστόσο, για να τους χορηγηθεί αυτή η εξαίρεση, θα πρέπει οι αντίπαλοι, να έχουν αποδεχθεί το αίτημα. Η υπόθεση θα αναλυθεί τώρα σε μια έκτακτη συνεδρίαση της ένωσης κατασκευαστών πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

Related Posts