Η Torrot GasGas Rally Team είναι έτοιμη για την πρόκληση του Dakar 2018

Οι Jonathan Barragán, Johnny Aubert και Cristian España της ομάδας GasGas Rally Team είναι έτοιμοι για την 40η έκδοση του Ράλι Ντακάρ, με τον Giovanni Sala ως Rally Team Manager.Η εταιρεία Torrot έκανε δυνατή την επιστροφή της GasGas στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου, το Ντακάρ, το οποίο θα περάσει από το Περού, την Βολιβίας και την Αργεντινή.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η ομάδα GasGas Rally Team είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην 40η έκδοση του Ράλι Ντακάρ με μια ανταγωνιστική ομάδα με οδηγούς τους Jonathan Barragán, Johnny Aubert και Cristian España και το μανατζάρισμα του έμπειρου Giovanni Sala ως Διευθυντής Ομάδας.

Αφού αγωνίστηκε τέσσερις φορές από το 2012 έως το 2015, η GasGas επιστρέφει στο Ντακάρ με ένα φιλόδοξο στόχο, για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη εκτός δρόμου πρόκληση. Ως εκ τούτου, η GasGas έχει επιλέξει να έχει μοτοσυκλέτες Dakar με κινητήρες KTM, την καλύτερη επιλογή που υπάρχει για να γίνει αυτός ο αγώνας.

«Είναι ζήτημα υπερηφάνειας να επιστρέφουμε με μια ιστορική μάρκα όπως η GasGas στην παγκόσμια ελίτ της μοτοσικλέτας με τη συμμετοχή της σε ένα ράλι με τις απαιτήσεις του Ντακάρ. Αυτό επιβεβαιώνει ότι καταφέραμε να φέρουμε την κατάσταση και τη θέση της εταιρείας και πάλι ως παγκόσμιος ηγέτης στην off-road μοτοσικλέτα», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Torrot, Iván Contreras. «Η προσδοκία μας φέτος είναι να αγωνιστούμε ξανά σε αυτόν τον αγώνα για να έχουμε μεγαλύτερες προσδοκίες στο προσεχές μέλλον» , πρόσθεσε.

Ο Johnny Aubert δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Enduro επιστρέφει στο Dakar αφού συμμετείχε το 2012.

Ο Ισπανός αναβάτης Jonathan Barragán, κάνει το ντεμπούτο του σε αυτόν τον μυθικό αγώνα!

Ο αναβάτης από την Ανδόρρα,  Cristian España, θα συμμετέχει για τρίτη φορά στο Ντακάρ, έχοντας κερδίσει πέρυσι την ειδική Marathon, τερματίζοντας 21ος στην γενική κατάταξη.

Οι Barragán, Aubert και España θα αγωνιστούν και στις 14 ειδικές και θα κάνουν περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα (4.234 από αυτά σε ειδικές) και θα διασχίσουν τρεις χώρες της Νότιας Αμερικής: Περού, Βολιβία και Αργεντινή. Φέτος θα είναι η 40η έκδοση του πιο εμβληματικού εκτός δρόμου αγώνα.

Δείτε την διαδρομή εδώ >>

Δείτε το πρόγραμμα εδώ >>>

GIOVANNI SALA (Team Manager): “Όλοι οι αναβάτες μας έχουν εξαιρετική τεχνική οδήγησης και μεγάλη εμπειρία. Oι Aubert και España έχουν ήδη συμμετάσχει στο Ντακάρ, ενώ για τον Barragán θα είναι το ντεμπούτο του, αν και είναι η δεύτερη συμμετοχή του σε Ράλλυ. Η ομάδα είναι δεμένη και διακατέχεται από πνεύμα συντροφικότητας, κάτι που είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσει έναν «μαραθώνιο» σαν το Dakar. Ο σχεδιασμός του φετινού ράλλυ επιστρέφει στις κλασσικές δοκιμασίες, όπως αυτές των δύσκολων διαδρομών με πολλά χιλιόμετρα ανάμεσα σε αμμόλοφους και με 2 στάδια χωρίς βοήθεια: αυτή η εμπειρία είναι πολύτιμη για το μέλλον των αγωνιστικών επιδόσεων οδηγών και τεχνικών. Πρώτος στόχος μας είναι να ολοκληρώσουν αυτόν τον απαιτητικό αγώνα και οι 3 μοτοσυκλέτες μας και δεύτερος, να είναι στην “πρώτη δεκάδα” της τελικής κατάταξης”.

JONATHAN BARRAGÁN: “Το Ντακάρ ήταν πάντα ένα όνειρο για μένα. Είναι μια ελκυστική αλλά περίπλοκη πρόκληση, γιατί θα πρέπει να αγωνίζομαι για δύο εβδομάδες. Παρ΄όλα αυτά, πιστεύω ότι πρέπει να φανούμε αντάξιοι της ευκαιρίας που μας δίνει η Torrot. Γνωρίζω ότι, θα είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας και ο στόχος μου είναι να μην κάνω μεγάλα λάθη στην πλοήγηση, να αντιμετωπίσω τα μηχανικά θέματα και να αποφύγω τις πτώσεις.  Με τον Johnny [Aubert] και τον Cristian [España] κάνουμε πολύ καλή ομάδα και είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία του Giovanni Sala στο Dakar θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Μ΄αυτή τη σύνθεση είναι το πρώτο μας Dakar και στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε όλα τα στάδια και να τερματίσουν και οι 3 μοτοσυκλέτες μας, πράγμα που θα σημαίνει ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά ».

JOHNNY AUBERT: “Το Ντακάρ ήταν πάντα το όνειρό μου. Πήρα μέρος ήδη το 2012, αλλά έμεινα με την αίσθηση ότι θα μπορούσα να κάνω πολύ περισσότερα, γι ‘αυτό είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι τώρα λίγο πριν το ξεκίνημα του θρυλικού αυτού αγώνα χάρη στην Torrot. Το κάνω με μια πολύ ξεχωριστή ομάδα και με μία μάρκα που έχει μακρά παράδοση στους αγώνες off-road. Όλοι στην ομάδα είμαστε ενθουσιώδεις, ξεκινώντας από τον Gio Sala, τον οποίο γνωρίζω από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, τον Jordi Arilla, τον Josep Maria Giralt και τον Jordi Grau μεταξύ άλλων.  Ο αγώνας θα είναι μακρύς, έντονος και συναρπαστικός. Βελτιώνομαι ακόμα στο θέμα της πλοήγησης και ξέρω ότι πρέπει να είμαι υπομονετικός. Ο στόχος μου, ως αναβάτης, είναι ο ίδιος με αυτόν της ομάδας: θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να αποδείξω ότι, η GasGas είναι πάλι εδώ και θέλω η μοτοσυκλέτα μου να τερματίσει μαζί με αυτές των 2 συντρόφων μου”.

CRISTIAN ESPAÑA: “Η πρόσκληση από τη GasGas ήταν μια έκπληξη για μένα, αν και με τα καλά αποτελέσματα των τελευταίων ετών, ήξερα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί. Όταν μου έγινε η παρουσίαση του έργου, ενθουσιάστηκα από την πρώτη στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω στο πλευρό μου μία μεγάλη εταιρεία, όπως η Torrot, και αισθάνομαι τυχερός που είμαι μέλος της επίσημης ομάδας GasGas, που περιβάλλεται από σπουδαίους επαγγελματίες. Είμαι ευτυχής που αντιμετωπίζω αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Έχω δείξει ότι, είμαι ένας γρήγορος αναβάτης και μπορώ να δώσω από την εμπειρία στην ομάδα, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σαν πλοηγός. Ξεκινούμε για το Dakar με την υπόσχεση να κάνουμε ό,τι μπορούμε, έτσι ώστε οι 3 μοτοσυκλέτες μας να τερματίσουν στην Κόρδοβα”.

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Ειδική σελίδα για το Dakar 2018 ! >>>

WordPress Gallery Extra
Δείτε Σχετικά άρθρα