Η Team SixtyOne στο Βάθρο του 3ου Αγώνα στις Σέρρες

Το τρίτο αγωνιστικό τριήμερο της φετινής σεζόν ολοκληρώθηκε με ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα για την Ομάδα μας.

Η Team SixtyOne στον 3ο Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, συμμετείχε σε δύο κατηγορίες με δύο αναβάτες.

Στην “κορυφαία” κατηγορία των SUPERBIKES με τον βασικό αναβάτη της, Γιώργο Μαρκεσίνη (YAMAHA YZF-R1 #61) και στην κατηγορία OPEN με τον Αναστάσιο Τζικάκη (SUZUKI GSX-R 600 #88).

Την Παρασκευή, ημέρα των ελεύθερων δοκιμαστικών, δεν ήταν δυνατόν να ρυθμιστούν πλήρως οι μοτοσυκλέτες της ομάδας, αφού oι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους αναβάτες μας να πιέσουν τις μοτοσυκλέτες τους στο όριο και να εξάγουν συμπεράσματα, όσον αφορά το “στήσιμο” τους.

Το Σάββατο, το πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων δοκιμών της κατηγορίας SUPERBIKES διεξήχθη υπό αρκετά καλές καιρικές συνθήκες, με τη διαδρομή της πίστας να είναι σχεδόν στεγνή σε όλα τα σημεία της αγωνιστικής γραμμής. Ο Γιώργος βρισκόταν σε πολλή καλή φόρμα και κατάφερε να πετύχει ταχύτερο γύρο στο 1:20,383 κατακτώντας την δεύτερη θέση, μόλις 364 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον πρωτοπόρο.

Στις κατατακτήριες δοκιμές της κατηγορίας OPEN με τον καιρό να παίζει παιχνίδια, αφού ξεκίνησε να βρέχει στα μέσα του σκέλους, ο Αναστάσιος οδηγώντας με ωριμότητα ολοκλήρωσε μόλις τρεις γύρους σε βροχή και κατάφερε να πραγματοποιήσει τον ταχύτερο γύρο του στο 1:31,158 παίρνοντας έτσι την 9η θέση στη σχάρα εκκίνησης.

Η έντονη βροχόπτωση δυστυχώς συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του δεύτερου σκέλους των κατατακτήριων της κατηγορίας SUPERBIKES με αποτέλεσμα να μην δοθεί η ευκαιρία στους αναβάτες να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

Την Κυριακή στον αγώνα της κατηγορίας SUPERBIKES, εκκινώντας από την 2η θέση και οδηγώντας συνεχώς στο όριο την μοτοσυκλέτα του ο Γιώργος κατάφερε μετά από πολλά προσπεράσματα και μάχες με τους συναθλητές του να τερματίσει 2ος. Ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα μετά από την 3η θέση στον πρώτο αγώνα των Μεγάρων και την 5η θέση στον προηγούμενο αγώνα της Τρίπολης.

Στον αγώνα της κατηγορίας OPEN, ο Αναστάσιος εκκινούσε από την τρίτη σειρά της σχάρας εκκίνησης στην 8η θέση λόγο ότι ο πρώτος της κατηγορίας έπιασε το ποσοστό και προήχθει στην κατηγορία SUPERBIKE. Ο Αναστάσιος πραγματοποίησε μια άψογη εκκίνηση και κατάφερε να στρίψει 6ος στην πρώτη στροφή του αγώνα. Με υψηλή αυτοσυγκέντρωση και οδηγώντας χωρίς λάθη κατάφερε να αναρριχηθεί στην 4η θέση, εκείνη τη στιγμή όμως η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε δυσλειτουργία στα ηλεκτρονικά της συστήματα, με αποτέλεσμα να καταφέρει να τερματίσει τον αγώνα στην 6η θέση.

Γεώργιος Μαρκεσίνης

SUPERBIKE 2η Θέση (YAMAHA YZFR1 #61)

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την θέση που κατάφερα να τερματίσω. Είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης ομαδικής εργασίας και συνεργασίας. Η πολύ δουλειά που έχει γίνει στην μοτοσυκλέτα από την ομάδα σε συνεργασία με την βελτίωση στον τομέα της εμπρός ανάρτησης από τον VGR σε αυτόν τον αγώνα και την ανανέωση στα φρένα της Accossato έκαναν την μοτοσυκλέτα μας ακόμα πιο ανταγωνιστική. Πιστεύω ότι σήμερα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ακόμα και την πρώτη θέση αν απέφευγα κάποια λάθη μου κατά την διάρκεια του αγώνα τα οποία μου κόστισαν σε χρόνο.»

Αναστάσιος Τζικάκης

ΟΡΕΝ 6η Θέση (SUZUKI GSXR 600 #88)

«Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να τερματίσω τον αγώνα και να βελτιώσω στην αρχική μου θέση. Δυστυχώς το Σάββατο στις κατατακτήριες οι καιρικές συνθήκες δεν μου επέτρεψαν να πιέσω για ένα ταχύτερο γύρο, με αποτέλεσμα να εκκινήσω από την 8η θέση στον αγώνα. Την Κυριακή ένιωθα εμπιστοσύνη στην μοτοσυκλέτα μου και έκανα μια πολύ καλή εκκίνηση. Ένα πρόβλημα στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας μου με ανάγκασε να επιβραδύνω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Team SixtyOne για την υποστήριξη και την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας μου καθώς και την οικογένειά μου που με στηρίζει.»

Φώτο by Χρύσανθος Οικονομίδης.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά μας:

–           Νίκος Μουράτης (MouratisGP – Sebimoto – Accossato – GBRacing – Stompgrip)

–           Νίκος Περιστεράς – Δημήτρης Δημητρόπουλος (Ελαστικά DUNLOP)

–           Κώστας Μπούτος (Boutos R&D Workshop)

–           Στέφανος Κουρούνης (T-Shirtland Kos Island)

–           Γιώργος Χάλαρης (Halaris Bike Center)

–           Αθηνά Ματαράγκα (Ιατρείο Α. Ματαράγκα)

–           Βασίλης Γεωργακόπουλος (VGR)

Related Posts