Η Suzuki θα μείνει στο Κατάρ και όλη η ομάδα θα εμβολιαστεί: “Μια πράξη απόλυτης ευθύνης”

Η προ-σεζόν του 2021 τελείωσε και οι ομάδες συλλέγουν όλο το υλικό τους για να ολοκληρώσουν την ανάλυση των συλλεγόμενων δεδομένων.

Αρκετές ομάδες αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για τον πρώτο αγώνα. ενώ άλλοι, όπως η Suzuki Ecstar Team, θα παραμείνει στην πίστα του Κατάρ.

Μόλις εμβολιαστούν, οι ομάδες όπως η Repsol Honda Team,  η Monster Energy Yamaha MotoGP ή η Aprilia αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Από την πλευρά τους, η Suzuki επέλεξε να παραμείνει στο Κατάρ έως τις 5 Απριλίου. 

Ακόμα δεν είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν και οι οδηγοί πρέπει να πραγματοποιήσουν μια σειρά διαβουλεύσεων με τους ειδικούς τους σχετικά με τον εμβολιασμό και τις συνέπειές του.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οδήγησαν τους ανθρώπους της Suzuki να λάβουν αυτήν την απόφαση. Σε μια συνέντευξη που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Joan Mir, ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να διατηρηθούν οι φυσαλίδες συνύπαρξης ασφάλειας, καθώς αυτά είναι απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός. Για αυτόν τον λόγο, αποφάσισαν να παραμείνουν στο Κατάρ τις επόμενες εβδομάδες και να λάβουν κάθε είδους μέτρα στο ακραίο.

Ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής σκοπεύει να εμβολιαστεί τις επόμενες ημέρες και έχει αποσαφηνίσει ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός. Ο Mir υπενθύμισε ότι το επάγγελμά του είναι επικίνδυνο αυτή τη στιγμή και ότι η έναρξη της διαδικασίας ανοσοποίησης είναι «μια πράξη απόλυτης ευθύνης, γιατί κινούμαστε σε όλο τον κόσμο. Το ανεύθυνο πράγμα θα ήταν να περάσουμε μόνοι μας, γιατί θα μπορούσαμε να μολύνουμε πολλούς ανθρώπους ».

Ο συμπαίκτης του, Alex Rins, έχει αρκετά παρόμοια άποψη και έχει παραδεχτεί ότι συμβουλεύεται την ιατρική του ομάδα “για να δει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα “ . Η Suzuki τόνισε ότι η απόφαση που έλαβαν είναι να αποφύγουν ότι, σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο θετικός ή έχει στενή επαφή, πρέπει να εφαρμοστούν οι κανονισμοί: «Κοιτάξτε τι συνέβη στον Λεκουάνα πέρυσι. Είχε επαφή με κάποιον, τον έβαλαν καραντίνα ακόμη και χωρίς να είναι θετικός στον ιό. Δεν το βλέπω λάθος, είναι οι κανόνες. Γι ‘αυτό απλά μείναμε εδώ και προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με λιγότερα άτομα ».

Η παραμονή στο Κατάρ δεν είναι κακό για την ομάδα. Οι πιλότοι και τα μέλη της ιαπωνικής δομής θα μπορούν να συνεχίσουν την προπόνηση και την ανάλυση των δεδομένων του GSX-RR. Σε όλα αυτά, η Suzuki Ecstar Team έχει προετοιμάσει μια σειρά δραστηριοτήτων στην πίστα για όλα τα μέλη της ομάδας.

Related Posts