Η σεζόν MotoGP 2020, είναι η πιο τρελή με τα στατιστικά να κάνουν τρελό χορό

Οκτώ νικητές στους πρώτους δέκα αγώνες στην κορυφαία κατηγορία: πριν από έξι χρόνια μόνο ένας οδηγός είχε κερδίσει τους πρώτους δέκα αγώνες!

Ο Rins ήταν ο τελευταίος που μπήκε στη λίστα των νικητών αυτή τη σεζόν όπου κέρδισαν: Quartararo (Jerez 1, Jerez 2 και Montmeló), Binder (Brno), Dovizioso (Αυστρία 1), Oliveira (Αυστρία 2), Morbidelli (Misano 1) και Maverick (Misano 2).

Η σεζόν του 2020 έχει όλες τις προϋποθέσεις να σπάσει όλα τα ρεκόρ ποικιλίας: Για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε 8 νικητές στους πρώτους 10 αγώνες. O νέος νικητής είναι ο Rins, ο οποίος είχε να κερδίσει από το Silverstone το 2019.

Φέτος έχουμε αλλαγή του πρωτοπόρου της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που αλλάζει σχεδόν σε κάθε αγώνα, ενώ το 2014 στον δέκατο αγώνα είχαμε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του Marc Marquez!

Το ρεκόρ διαφορετικών οδηγών σε μια σεζόν έχει γίνει το 2016 με 9 διαφορετικούς οδηγούς! Ήταν ο Márquez (Αργεντινή, Τέξας, Γερμανία, Αραγονία και Ιαπωνία), ο Lorenzo (Κατάρ , Γαλλία, Ιταλία και Βαλένθια), ο Rossi (Ισπανία και Καταλονία), ο Miller (Ολλανδία), ο Iannone (Αυστρία), ο Crutchlow (Τσεχία), ο Maverick (Αγγλία), ο Pedrosa (San Marino) και ο Dovizioso (Μαλαισία).

Αυτό το ρεκόρ πολύ πιθανά να σπάσει αφού απομένουν ακόμα 4 αγώνες!

Φέτος έχουμε ένα οδηγό που δεν έχει κερδίσει ποτέ φέτος, τον John Mir, παρόλα αυτά είναι ο ηγέτης της βαθμολογίας αυτή την στιγμή!

Δεν είχε συμβεί ποτέ στην ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος στον 10ο αγώνα δεν είχε επιτύχει ούτε μία νίκη.

Εάν ο Mir κερδίσει τον τίτλο χωρίς νίκη, θα είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει: κανείς δεν έχει κερδίσει ποτέ τίτλο χωρίς να κερδίσει έναν αγώνα GP.

Ο ελάχιστος αριθμός νικών για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι 2. Ο Leslie Graham το 1949, ο Umberto Masetti το 1950 και το 1952, και ο Nicky Hayden το 2006.

Ο Mir πήρε το προβάδισμα από τον Quartararo , ο οποίος είναι τώρα δεύτερος έξι βαθμούς πίσω από τον αναβάτη της Suzuki.

Για την Suzuki είχαν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που ένας από τους αναβάτες της ήταν πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Ήταν ο αγώνας του Phillip Island του 2000, ο τελευταίος του πρωταθλήματος και ο ηγέτης, νικητής του τίτλου, ήταν ο Kenny Roberts Jr.

Ας επιστρέψουμε στο δίδυμο Mir-Quartararo στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος : μόνο έξι βαθμοί μεταξύ τους . Στον δέκατο γύρο είναι η χαμηλότερη διαφορά από το 1993, όταν ο Kevin Schwantz και ο Wayne Rainey είχαν μόνο τρείς βαθμούς διαφορά.

Related Posts