Οι Quartararo και Garcia, θα πάνε σε ακρόαση για παραβίαση κανόνων δοκιμών

Οι Garcia και Quartararo ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς του Grand Prix κατά την προπόνηση. Θα υπάρξουν ακροάσεις για αυτό στην επανεκκίνηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών στην Jerez, σύμφωνα με ανακοίνωση της FIM την Πέμπτη.

Την Πέμπτη το πρωί, το διοικητικό σώμα του MotoGP, και  η FIM εξέδωσαν δήλωση σημειώνοντας ότι είχε λάβει καταγγελία ότι αναβάτες και μια ομάδα παραβίασαν τους κανόνες ιδιωτικών δοκιμών, (σύμφωνα με το άρθρο 1.15.1. Γ των κανονισμών Grand Prix FIM)

Οι κανόνες δηλώνουν ότι οι ιδιωτικές δοκιμές για κατασκευαστές MotoGP που δεν έχουν παραχωρήσεις (Honda, Yamaha, Suzuki, Ducati) με αναβάτες αγώνων σε μηχανές της  κορυφαίας κατηγορίας, απαγορεύεται, ενώ οποιαδήποτε ιδιωτική οδήγηση σε πίστες πρέπει να πραγματοποιείται με μοτοσυκλέτες δρόμου.

Απαγορεύεται επίσης στους αναβάτες να δοκιμάσουν σε πίστα που θα γίνει αγώνας στις επόμενες 15 ημέρες.

Στη δήλωσή της , η FIM δήλωσε: «Οι ακροάσεις για τους αναβάτες που ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τους κανόνες θα πρέπει να προγραμματιστούν να διεξαχθούν στο GP της Jerez, προκειμένου να ενημερωθούν από τα ενδιαφερόμενα μέρη. και να αφήσουμε περισσότερο χρόνο για να διερευνήσουμε τις λεπτομέρειες.»

«Σε αυτό το στάδιο η FIM δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα.»

Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και αναφορές, λέγεται ότι είναι οι Sergio Garcia και Fabio Quartararo. Ο οδηγός της Petronas-Yamaha, πέρασε πρόσφατα δύο ημέρες στο Paul Ricard της Γαλλίας με ένα Yamaha R1 Superbike ως μέρος των προετοιμασιών για την επιστροφή του MotoGP στην Jerez στις 19 Ιουλίου.

Πιστεύεται ότι το R1 που χρησιμοποιήθηκε από τον Quartararo, ήταν εξοπλισμένο με εξαρτήματα επιδόσεων που θεωρείται ότι παραβιάζουν το βιβλίο κανόνων της FIM για ιδιωτικές δοκιμές.

Οποιαδήποτε τιμωρία για τον Quartararo, πιθανότατα θα είναι ασήμαντη, καθώς δημοσίευσε ελεύθερα φωτογραφίες του τεστ στα κανάλια των κοινωνικών μέσων – υποδηλώνοντας ότι το περιστατικό είναι περίπτωση παρανόησης των κανόνων.

Ο Quartararo είχε μιλήσει πρόσφατα για αυτή την δοκιμή ( δείτε εδώ >>)

Σχετικά Άρθρα