Η Ουγγαρία υποψήφια για διοργάνωση MotoGP από το 2022

Ένα μνημόνιο συνεργασίας θέτει τα θεμέλια για την ένταξη μιας νέας χώρας στο ημερολόγιο.

Η Dorna Sports είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή μιας προκαταρκτικής συμφωνίας για να φέρει την Ουγγαρία στο ημερολόγιο MotoGP ™ από το 2022.

Έχει υπογραφεί ένα μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της Ουγγρικής κυβέρνησης και της Dorna Sports για πέντε Grands Prix, από το 2022 έως το 2026, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπογραφεί η σύμβαση του διοργανωτή πριν από το τέλος Φεβρουαρίου 2020.

Η Ουγγαρία έχει φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix Racing παλαιότερα και έχει πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς και μια παράδοση ανταγωνισμού και στους δύο και τέσσερις τροχούς, συμπεριλαμβανομένου του Ουγγρικού Παγκοσμίου Πρωταθλητή 125cc Grand Prix, Labour Talmacsi το 2007. Ο χώρος υποδοχής για το Grand Prix θα είναι μια νέα πίστα, πιθανά στα ανατολικά της χώρας.

Ο László Palkovics, Υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογίας, παρουσίασε πρόσφατα σχέδια στο Ουγγρικό κοινοβούλιο. Η τελική απόφαση σχετικά με τη θέση για το νέο γεγονός και τον τόπο εγκατάστασης αναμένεται στις αρχές του 2020.

László Palkovics, Υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογίας«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ανακοινώσω ότι το MotoGP θα επιστρέψει στην Ουγγαρία. Σύντομα θα υποβληθεί στην κυβέρνηση μια στρατηγική για την ανάπτυξη των Ουγγρικών μηχανοκίνητων αθλημάτων, η οποία θα περιλαμβάνει πολλούς στόχους και μέτρα. Οι βασικοί τομείς παρέμβασης είναι η ανάπτυξη της εγχώριας αθλητικής υποδομής, στην οποία μία νέα πίστα και ο αγώνας του MotoGP θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο.»

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports«Είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να ανακοινώσω τις διαπραγματεύσεις για μια ακόμη προσθήκη στο μελλοντικό ημερολόγιο MotoGP και να συνεχίσω να βλέπω το άθλημα μας να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο. Μια συναρπαστική προοπτική για όλους μας και φέρνει το MotoGP πίσω σε μια χώρα με μεγάλη παράδοση στον αγώνα όπου είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το MotoGP να διαδραματίζει βασικό ρόλο προς τα εμπρός.»

 

Σχετικά Άρθρα