Οι οδηγοί που θα συμμετέχουν στο Τεστ shakedown στο Sepang στις 2-3 Φεβρουαρίου

Πριν από τη δοκιμή στο Sepang, η οποία θα ξεκινήσει επίσημα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2020 στις 7 Φεβρουαρίου,  οι τρεις πρωτοεμφανιζόμενοι MotoGP Rookies της φετινής σεζόν θα βγουν από το Pit-Lane για πρώτη φορά φέτος στο τεστ shakedown του Sepang.

Ο Alex Marquez της Repsol Honda Team, ο Brad Binder της Red Bull της KTM Factory Racing και ο Iker Lecuona, οι τρεις MotoGP Rookies, θα κάνουν την πρώτη δοκιμή του 2020, μαζί με τους οδηγούς δοκιμών των έξι εργοστασίων.

Για πρώτη φορά, οι MotoGP Rookies επιτρέπεται να λάβουν μέρος στη δοκιμή shakedown του Sepang, αφού η Επιτροπή Grand Prix αποφάσισε το 2019 να επιτρέψει στους πρωτοεμφανιζόμενους να προσαρμοστούν στην μεγάλη κατηγορία.

Επιπλέον, ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jorge Lorenzo, που υπέγραψε με την Yamaha σαν αναβάτης δοκιμών της Yamaha, θα είναι στο Sepang για το τεστ shakedown και θα κάνει τους πρώτους γύρους του με την Yamaha, μετα από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Moto2, Marquez, θα συμμετέχει στις δύο πρώτες μέρες δοκιμών στη Μαλαισία, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου, πριν πετάξει στην Τζακάρτα της Ινδονησίας για την επίσημη παρουσίαση της νέας του ομάδας Repsol Honda στις 4 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα με τον Marquez θα είναι παρών και ο αναβάτης δοκιμών του HRC,  Stefan Bradl αφού ο Γερμανός είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το 2020 RC213V στην Jerez την περασμένη εβδομάδα.

Σε συνεργασία με τους Binder και Lecuona στο στρατόπεδο της KTM θα είναι ο MotoGP Legend και αναβάτης δοκιμών για το αυστριακό εργοστάσιο, Dani Pedrosa.

Μετά την παρουσίαση του Desmosedici GP20 στη Μπολόνια, ο Michele Pirro θα είναι ο πρώτος που θα οδηγήσει με τα νέα χρώματα του εργοστασίου.

Ο Bradley θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το Aprilia RS-GP 2020 για πρώτη φορά, αφού η νέα μοτοσυκλέτα δεν ήταν διαθέσιμη για τις δοκιμές της Βαλένθια και της Jerez το 2019.

Ο Γάλλος Sylvain Guintoli θα συνεχίσει να αναπτύσσει την μοτοσυκλέτα MotoGP της Suzuki για το 2020.

Μείνετε συντονισμένοι ….

Το MotoGP ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα δοκιμών pre-season 2020

 

Σχετικά Άρθρα