Η Moto2 Kalex «συναντά» τον τρικύλινδρο Triumph 765 cc – Φωτογραφίες – Video

Η Kalex είναι ο πρώτος κατασκευαστής πλαισίου Moto2 που πήρε ένα πρωτότυπο κινητήρα Triumph για να τον δοκιμάσει.

Οι πρώτες δοκιμές πάνω στην ράμπα συνεργείου ήδη πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μετά από εννέα χρόνια με τους κινητήρες Honda CBR600RR, το 2019, η κατηγορία Moto2 περνά σε νέα φάση με τους νέους κινητήρες Triumph 765 cc.

«Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες της μοτοσικλέτας με τον κινητήρα Triumph πάνω στην ράμπα» δήλωσε ο Alexander Baumgärtel, Διευθύνων Σύμβουλος της Kalex engineering. «Μέχρι στιγμής όλα λειτουργούν καλά. Εγκαταστήσαμε έναν τυποποιημένο κινητήρα, αλλά με το σωστό δοχείο λαδιού και ένα πρότυπο ECU.»

Το γεγονός ότι είναι ένας κινητήρας Triumph αντί για έναν συνηθισμένο κινητήρα Honda που χρησιμοποιούν μέχρι τώρα, μπορεί να αναγνωριστεί από το νέο σύστημα εξάτμισης Akrapovic στη δεξιά πλευρά, ενώ στην έκδοση κινητήρα Honda, τις περισσότερες φορές βγαίνει προς τα αριστερά.

«Η πρώτη δοκιμή στην πίστα θα πραγματοποιηθεί πιθανώς στην Ισπανία στα τέλη Φεβρουαρίου», αποκάλυψε ο Alex Baumgärtel στο SPEEDWEEK.com. «Στη συνέχεια, θα δοκιμαστεί με τον Julián Simón. Λίγο αργότερα θα κάνουμε δοκιμή και με τον δοκιμαστή μας, Jesko Raffin.»

Όλοι οι κατασκευαστές που έχουν προσυπογράψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 – Kalex, KTM, Speed-up, Tech3, Suter και NTS – θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν δέκα ημέρες δοκιμών με τους κινητήρες Triumph την επόμενη σεζόν. Έτσι μπορεί να είναι οδηγοί δοκιμών ή τακτικοί οδηγοί των ομάδων. Όλοι οι μη εγγεγραμμένοι κατασκευαστές πλαισίων Moto2 δεν υπόκεινται σε περιορισμούς δοκιμών.

Η Kalex εξοπλίζει και πάλι περίπου 20 οδηγούς στη σεζόν Moto2 του 2018. Ο Γερμανός κατασκευαστής είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής μοτοσικλετών σε αυτή την κατηγορία πρωταθλημάτων, η οποία ξεκίνησε το 2010.

Από το Texas GP το 2015 έως στο Phillip Island GP το 2017, όπου ο Miguel Oliveira κέρδισε με την KTM, η Kalex σημείωσε 49 συνεχόμενες νίκες.

Η Kalex έχει κερδίσει μέχρι στιγμής έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα Moto2, από τον Stefan Bradl (2011), τον Pol Espargaró (2013), τον Τίτο Ραμπάτ (2014), τον Johann Zarco (2015 και το 2016) και τον Franco Morbidelli το 2017, ενώ από το 2013 κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών πέντε φορές στη σειρά.