Η Kawasaki με Jonathan Rea, Leon Haslam και Kazuma Watanabe στον 8ωρο της Suzuka

Στον φετινό αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka θα δούμε τον ανταγωνισμό να φτάνει στα κόκκινα, αφού στην κυριαρχία της Yamaha των τριών τελευταίων χρόνων της η Kawasaki απαντά με την ανακοίνωση εργοστασιακής ομάδας με οδηγούς πρώτης γραμμής!

Η Kawasaki Team Green, θα αποτελείται από τρεις αναβάτες: τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή WSBK, Jonathan Rea, τον Leon Haslam και τον Ιάπωνα Kazuma Watanabe.

Ο Rea, ο οποίος έχει κερδίσει στον 8ωρο της Suzuka το 2012 με την ομάδα FCC TSR Honda, έτρεξε για τελευταία φορά στη Suzuka το 2014, την χρονιά πριν πάει στην Kawasaki  στο WSBK.

Φέτος, ο θα επιστρέψει στην Suzuka με την ομάδα «Green Team» της Kawasaki, ενώ θα είναι μαζί με ένα άλλο πρώην νικητή στον 8ωρο της Suzuka, τον  Leon Haslam και τον πρωταθλητή του  Ιαπωνικού Superbike, Kazuma Watanabe

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα είμαι με την «Green Team» της Kawasaki για τον  φετινό 8ωρο της Suzuka», δήλωσε ο Rea. «Είναι ένας αγώνας πολύ κοντά στην καρδιά μου και μετά τη νίκη του 2012 ήταν πάντα η πρόθεσή μου να επιστρέψω σε αυτόν τον αγώνα. Από τότε που ήρθα στην Kawasaki, θέλαμε να κάνουμε αυτό τον αγώνα και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή και ταιριάζει τέλεια με το πρόγραμμα του WSBK.»

Στο περσινό 8ωρο της Suzuka, η Kawasaki τερμάτισε δεύτερη, πίσω από την Yamaha με τον Haslam, Watanabe και Azlan Shah.

Η μόνη νίκη της Kawasaki στον 8ωρο της Suzuka ήταν το 1993 με τον Scott Russell και τον Aaron Slight, με ZXR-7 .

«Η Suzuka είναι ένα πολύ δύσκολη πίστα και ταιριάζει πραγματικά στα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας. Το να είμαι μέλος της Green Team και να οδηγώ το ZX-10RR είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε ο Haslam.

Ο φετινός αγώνας φαίνεται ότι θα είναι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια.

Περιμένουμε να δούμε πολλούς κορυφαίους αναβάτες φέτος, μείνετε συντονισμένοι …..

Σχετικά Άρθρα