Η Kawasaki κερδίζει τον τίτλο του κατασκευαστή για τέταρτη συνεχή χρονιά στα WSBK

Με τρεις αγώνες να παραμένουν στο ημερολόγιο του Superbike World Championship, η Kawasaki έχει εξασφαλίσει τον παγκόσμιο τίτλο του κατασκευαστή για τέταρτη συνεχή χρονιά μετά από άλλη μια σεζόν εκπληκτικής κυριαρχίας.

Επτά αναβάτες έχουν σημειώσει βαθμούς για τον ιαπωνικό κατασκευαστή, με 520 βαθμούς καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν, κερδίζοντας τον πλησιέστερο αντίπαλο της, την Ducati κατά 92 βαθμούς. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με τους νέους κανονισμούς για το 2018, οι αναβάτες του ZX-10RR έχουν εντυπωσιάσει. Αλλά δεν είναι μόνο η Kawasaki Racing Team WorldSBK που εξασφάλισε βάθρα για τον πράσινο όμιλο, αλλά και με τον Toprak Razgatlioglu της Kawasaki Puccetti Racing με δυο βάθρα.

Το 1988, η Kawasaki έκανε το ντεμπούτο της στο WorldSBK και από τότε η Kawasaki ήταν τακτικά στο βάθρο στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να εξασφαλίσει τον τίτλο του κατασκευαστή μέχρι να φτάσουν στην εποχή του Tom Sykes και του Jonathan Rea. Κερδίζοντας 376 βάθρα, 125 νίκες, 120 ταχύτερους γύρους και 80 Pole position  συνολικά, η Kawasaki βάζει το σήμα της στα βιβλία ιστορίας του WorldSBK. Με την πρώτη νίκη της στο Hungaroring το 1988 από τον Γάλλο Adrien Morillas, η δεκαετία του ’90 χαιρέτισε μια επιτυχημένη πορεία με τον Scott Russell. Ωστόσο, το πρόσφατο κύμα των αποτελεσμάτων τους ήρθε μετά την υπογραφή του Tom Sykes το 2012, και από εκεί η επιτυχία δεν έχει σταματήσει.

Ένας άλλος Βρετανός αναβάτης πρόσθεσε στις επιτυχίες τους, ο Jonathan Rea που εντάχθηκε στο εργοστάσιο το 2015 και έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ από τότε. Ο Sykes έφερε στην Kawasaki επιτυχία, αλλά o Rea έκανε την διαφορά αφού κατάφερε απίστευτα πράγματα, κάνοντας το βρετανικό δίδυμο φοβερά δυνατό, βοηθώντας να φτάσει η Kawasaki στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών το 2015, 2016 και 2017, μαζί με όλους τους υπολοίπους οδηγούς του Ninja.

Οι οπαδοί είδαν το ZX-10RR στο βάθρο 29 φορές, με 16 νίκες και επτά pole – και έχουμε ακόμα δύο γύρους! Παράλληλα με τις εκπληκτικές εμφανίσεις από τους Sykes και Rea, ο Razgatlioglu άρχισε να εμφανίζεται ως νέο ταλέντο.

Έτσι στην Kawasaki συνεχίζουν να σπάνε τα ρεκόρ!

Δείτε Σχετικά άρθρα