Η Honda Gold Wing έκτης γενιάς είναι εδώ! – VIDEO – Φωτογραφίες

Οι λάτρεις της μοτοσικλέτας Honda Gold Wing περιμένανε εδώ και πολύ καιρό αυτήν την ημέρα, καθώς η Honda παρουσίασε τη νέα Gold Wing στην αγορά – την έκτη γενιά αυτής της εικονικής μοτοσικλέτας.Το μοντέλο του 2018 έρχεται σε δύο εκδόσεις, μια έκδοση Bagger, το Honda Gold Wing, και μια touring έκδοση, η οποία ονομάζεται Honda Gold Wing Tour.

Και οι μοτοσυκλέτες του 2018 είναι ολοκαίνουργιες, με σχεδόν κανένα ίδιο κομμάτι των Gold Wing τις προηγούμενης γενιάς. Και οι δυο μοτοσυκλέτες κατασκευάστηκαν γύρω από έναν ολοκαίνουργιο εξακύλινδρο κινητήρα.

Έχοντας σαν γνώμονα ένα πιο συμπαγές σχέδιο, το Honda Gold Wing του 2018 είναι εκπληκτικά ελαφρύτερο από πριν, με περίπου 40 κιλά όγκου να αφαιρέθηκαν από τη μάζα του.

Η Honda το πέτυχε αυτό με διάφορους τρόπους: με έναν πιο συμπαγή κινητήρα, με νέο σύστημα ανάρτησης εμπρός και με σχεδιασμό που δίνει πλεονέκτημα στην εξοικονόμηση βάρους.

Αυτό έχει οδηγήσει σε κάποιες ενδιαφέρουσες καινοτομίες, όπως η ενσωμάτωση της μίζας και της γεννήτριας ενώ η αεροδυναμική της βελτιώθηκε κατά 12%.

Οι λάτρεις της Gold Wing θα χαρούν να ακούσουν ότι ο κινητήρας είναι ίδιας διάταξης (εξακύλινδρος) και όχι υβριδικός, αν και τώρα διαθέτει τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο.

Ο κινητήρας έχει αναβαθμιστεί με την τελευταία τεχνολογία της Honda και έτσι είναι πλέον 20% πιο αποδοτικός από τον προκάτοχό του.

Λόγω της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου το ρεζερβουάρ έχει μικρύνει κατά 5 λίτρα.

Το Honda Gold Wing έχει κιβώτιο ταχυτήτων τρίτης γενιάς διπλού συμπλέκτη (DCT), που είναι πιο γρήγορος και ομαλότερος στην χρήση.

Το σύστημα διπλού συμπλέκτη, DCT, είναι επτά ταχυτήτων και είναι έξτρα, καθώς η στάνταρ έκδοση βγαίνει με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι ταχυτήτων.

Το γκάζι είναι ride-by-wire που σημαίνει οτι η Honda έχει μια γκάμα ηλεκτρονικών επιλογών, όπως τέσσερα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, Τour, Sport, Rain και Eco, και traction control (Honda Selectable Torque Control, or HSTC)

Τα φώτα LED, το cruise control και το σύστημα Hill Assist, για εύκολη εκκίνηση σε ανηφόρες χωρίς να δυσκολία στην μετάδοση, είναι όλα στην στάνταρ έκδοση των δύο μοντέλων, ενώ το Honda Gold Wing Tour είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρονικό σύστημα ανάρτησης.

Διαθέτει επίσης πλήρες σύστημα πλοήγησης της Apple CarPlay με δωρεάν ενημερώσεις χαρτών για 10 χρόνια.

Η Honda Gold Wing Tourer διατίθεται αερόσακους.

Όλα αυτά συνοδεύονται από τριετή εγγύηση, με προαιρετική εγγύηση 5 επιπλέον ετών από την Honda, για 8 χρόνια εγγύησης.

Θα είναι διαθέσιμο το Φεβρουάριο του 2018 στις αμερικανικές αντιπροσωπείες.

Η Honda Gold Wing θα διατίθεται στα 23.500 δολάρια για την εξατάχυτη στάνταρ μετάδοση και στα 24.700 δολάρια για το DCT επτά ταχυτήτων.

Η Honda Gold Wing Tour θα κοστίσει περισσότερο απο 26.700 δολάρια για το βασικό μοντέλο, 27.700 δολάρια για το DCT και 31.500 δολάρια για την έκδοση DCT Airbag και θα κυκλοφορήσει και στις ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2018.

VIDEOΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΩΝΣΧΕΔΙΑ