Η Honda φέρνει επανάσταση στο σχεδιασμό με 3D τυπωμένα πρωτότυπα μοτοσικλετών

Μέχρι τώρα, η δημιουργία ενός νέου πρωτοτύπου μοντέλου μοτοσικλέτας γίνεται από βιομηχανικά πηλό, που είναι ένας βολικός τρόπος για να δημιουργήσουν πρωτότυπα νέα εξαρτήματα.

Μια βιοτεχνική διαδικασία που στη συνέχεια ολοκληρώνεται από υψηλά καταρτισμένους τεχνικούς, που καθορίζουν τις αναλογίες, τις γραμμές και τα κομμάτια. Αλλά φαίνεται ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση αργίλου σημειώνει πρόοδο και επιταχύνει αυτές τις φάσεις ανάπτυξης, ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας νέας μοτοσικλέτας.

Ενώ η παραδοσιακή χειροκίνητη μοντελοποίηση έχει τα πλεονεκτήματά της, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να λάμψει η ικανότητα του γλύπτη, είναι εγγενώς πιο αργή και πιο μεθοδική από τις τεχνικές που προσανατολίζονται περισσότερο στην απόδοση και την ταχύτητα.

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη βιομηχανία των δύο τροχών, όπου η χειροκίνητη μοντελοποίηση από πηλό παραμένει ο κανόνας, η Honda έχει φτάσει στο επόμενο επίπεδο και κατάφερε να συνδυάσει την τρισδιάστατη εκτύπωση με το φινίρισμα των χεριών για να μειώσει τον χρόνο κατασκευής. Αναμειγνύοντας τόσο σύγχρονες όσο και παραδοσιακές τεχνικές, η εταιρεία κατάφερε να εκσυγχρονίσει τη ροή της παραγωγής της, χωρίς να χάσει καμία από τις τέχνες που κάνουν τις χειροποίητες μοτοσικλέτες τόσο ξεχωριστές.

Σε μια προσπάθεια να φέρει πιο κοντά τη μοντελοποίηση αργίλου και τη μαζική παραγωγή, ο ευρωπαϊκός τομέας Ε & Α της Honda ενσωμάτωσε την τεχνολογία εκτύπωσης 3D από την ιταλική εταιρεία WASP στη διαδικασία δημιουργίας. Μετά από εκτενή τροποποίηση της εξέλιξης, μαζί με τον Antonio Arcadu, τον Συντονιστή Μοντελοποίησης Σχεδιασμού της Honda Europe και μηχανικούς από την ιταλική εταιρεία, η ομάδα σχεδιασμού κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο υβριδικό πρωτότυπο.

Η WASP που ιδρύθηκε το 2012, ειδικεύεται στην ανάπτυξη και εκτύπωση 3D εκτυπώσεων και διαδικασιών παραγωγής, και ιδίως σε συστήματα ικανά να χρησιμοποιούν πρώτες ύλες με βάση τον πηλό για την οικοδόμηση βιώσιμης αρχιτεκτονικής.

Αν και δεν έχουν αποκαλύψει την ακριβή φύση του παραγόμενου κομματιού, λέγεται ότι αντιπροσωπεύει μια «σημαντική ανακάλυψη στη μοντελοποίηση μοτοσικλετών», η οποία διατηρεί στοιχεία του φινιρίσματος χειροποίητων μοντέλων από πηλό. Μετά την αρχική επιτυχία τους, η Honda και η WASP σκοπεύουν να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τη νέα τους προσέγγιση, με στόχο να αναδείξουν τα επιτεύγματά τους τους επόμενους μήνες.

 

Related Posts