Η Harley-Davidson θα προσθέσει και μικρότερες μοτοσικλέτες στα μοντέλα της

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε σχέδια για 21 νέες μοτοσικλέτες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, που περιλαμβάνει, μοτοσυκλέτα Adventure!, σπορ γυμνή streetfighter και μικρή μοτοσυκλέτα πολύς όπως και e-moto  – την πρώτη ς της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα!

Μεγαλόπνοα τα της Harley-Davidson, που ανακοίνωσε για να ενισχύσει την κερδοφορία της και να προσελκύσει νέους καταναλωτές.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η εταιρεία με ιστορία 115 ετών πρόκειται να μειώσει τα κόστη της, να λανσάρει νέα μοντέλα μικρότερου κυβισμού ειδικά σχεδιασμένα για μετακινήσεις στις πόλεις, να προωθήσει την ψηφιακή πλατφόρμα πωλήσεων και να ενισχύσει το δίκτυο των αντιπροσώπων της.

Pan America 1250 Adventure

Η πιο ριζοσπαστική είδηση και έκπληξη είναι ότι η Harley-Davidson θα εντάξει μέσα στα μοντέλα της σαν αιχμή του δόρατος την Pan America 1250 Adventure μια μοτοσυκλέτα περιπέτειας. Η σειρά θα περιλαμβάνει επίσης ένα Streetfighter 975 και ένα μοντέλο προσαρμοσμένο στα 1250cc, και αναμένεται να περιλαμβάνει ένα Scrambler, μια flat tracker και faired σπορ μοτοσικλέτα.

Όλα τα νέα μοντέλα θα βγουν μεταξύ toy 2020 και 2022.  Θα δούμε μοτοσυκλέτες με κινητήρα από 500cc έως 1250cc.

Μόλις τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση από την Harley-Davidson της ιδέας Livewire, τώρα θα φέρει μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα στην παραγωγή που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019.

Η Harley-Davidson δεν θα είναι πλέον αποκλειστικά στον χώρο των μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, γιατί έχουν υψηλό κόστος και αποτρέπουν τους νεότερους καταναλωτές από το να τις αγοράσουν.

Με όλα αυτά κατά νου και ότι οι συνθήκες στη διεθνή αγορά επιδεινώνονται λόγω της επιβολής δασμών μεταξύ των ισχυρών εμπορικών εταίρων (ΗΠΑ, Ε.Ε., Κίνα, Μεξικό, Καναδάς), η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε επενδύσεις για τα νέα της σχέδια, οι οποίες θα ανέρχονται από 675 έως και 825 εκατ. δολ. Προσδοκά η τόνωση των πωλήσεων να της αποφέρει έσοδα ετησίως άνω του ενός δισ. δολ. το 2022. Υπενθυμίζεται ότι οι μεγαλύτερες μοτοσικλέτες που κατασκευάζει η Harley φθάνουν και τα 1.700 κυβικά, οι οποίες δεν θα σταματήσουν να κατασκευάζονται και να εμπλουτίζονται κανονικά, όπως θα δούμε σε επόμενα άρθρα με παρουσιάσεις των νέων μοντέλων που ανακοίνωσε πρόσφατα!

Harley-Davidson_LiveWire

Η Harley-Davidson πλέον επιδιώκει να κατασκευάσει μικρότερου κυβισμού μοτοσικλέτες από 250 έως και 500 κυβικά, οι οποίες θα απευθύνονται κυρίως στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Τα νέα μοντέλα θα κατασκευάζονται σε συνεργασία με τοπική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Ματ Λέβατιτς, διευθύνων σύμβουλος της Harley-Davidson, δήλωσε: «Θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις μας στα υφιστάμενα προϊόντα. Θα εκμεταλλευθούμε μία εντελώς νέα πλατφόρμα για μεσαίου κυβισμού μηχανές, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.

Η μία θα απευθύνεται σε όσους κάνουν μεγάλων αποστάσεων ταξίδια, η δεύτερη σε όσους θέλουν η μοτοσικλέτα τους να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και προβαίνουν σε ανάλογη παραγγελία, ενώ η τρίτη αφορά όσους κυκλοφορούν εντός πόλεως».

Harley-Davidson_Electric

Από τις αρχές της χρονιάς και μέχρι σήμερα, η τιμή της μετοχής της Harley-Davidson έχει καταγράψει πτώση σχεδόν κατά 13%. Τα κέρδη της υφίστανται πιέσεις.

Οι πωλήσεις της στη διεθνή αγορά κατά το δεύτερο τρίμηνο είχαν άνοδο μόλις 0,7% και δεν ήταν δυνατόν να αντισταθμίσουν τις αρνητικές εξελίξεις στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκεί είχαν δραστική μείωση της τάξεως του 6,4%. Γι’ αυτό, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της, ενδιαφέρεται να επεκτείνει και να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στην Ινδία και στην Κίνα.

Τέλος, παρά την κριτική που δέχεται από τον Λευκό Οίκο, αυξάνει τις επενδύσεις της σε εργοστάσια εκτός ΗΠΑ, ώστε να αποφύγει τον δυσμενή αντίκτυπο από την επιβολή επιπλέον δασμών.

Σχετικά Άρθρα