Η GasGas εξαγοράστηκε  από την KTM

Η GasGas, βρισκόταν σε οικονομικά προβλήματα αρκετό καιρό ψάχνοντας λύσεις, και σώζεται χάρη σε μια συμφωνία που επετεύχθη από τον σημερινό επενδυτή Black Capital και τον όμιλο KTM, μια κοινή επιχείρηση που εξασφαλίζει τη συνέχεια της μάρκας της Girona.

Μετά τις δύσκολες στιγμές της GasGas που έζησε τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι ένα νέο κεφάλαιο φτάνει για τη σωτηρία του. Ο όμιλος KTM προσχώρησε στο επενδυτικό όμιλο Black Toro Capital για να σχηματίσει μια κοινοπραξία υπό την οποία θα φιλοξενήσει τη μάρκα GasGas .

Με τον τρόπο αυτό, η επιχείρηση της Girona εξασφαλίζει την επιβίωση της και την επανεκκίνηση των προϊόντων της σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ενός γίγαντα όπως η KTM , τόσο στο τεχνικό όσο και στο εμπορικό τμήμα. Από την άλλη πλευρά, η KTM θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις του ομίλου Black Toro για την ηλεκτρική κίνηση όπως τα προϊόντα Torrot και Muving , εκτός από τις εξελίξεις της GasGas .

Το εργοστάσιο Salt (Gerona) θα συνεχίσει τη λειτουργία του , εκτός από την παροχή της υπηρεσίας παραγωγής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Torrot.

Προς το παρόν, αυτή η συμμαχία υπόσχεται νέα μοντέλα στον κατάλογο GasGas, ένα εμπορικό σήμα που γεννήθηκε το 1985 από τις στάχτες της Bultaco , αλλά δεν διευκρινίζει σε ποια τμήματα. Στο enduro , τα μοντέλα θα μπορούν να συνεχίσουν αν και θα ήταν άλλος   παράγοντας στον ανταγωνισμό εντός της ομάδας, όπου ήδη είναι η KTM και η Husqvarna . Αντίθετα, είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση της KTM να εισέλθει στο trial  , όπου δεν είχε πρόσβαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η KTM ενδιαφερόταν για την GasGas . Ήδη πριν από λίγα χρόνια, σε κρίσιμες στιγμές της ισπανικής μάρκας, οι Αυστριακοί ενδιαφέρονταν για την GasGas , αλλά εκείνη την εποχή δεν έφτασαν σε καμία συμφωνία.

Ο Ramón Betolaza, διευθύνων σύμβουλος της BTC: «Είναι μεγάλη είδηση, καθώς αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της GASGAS ως παγκόσμιου ηγέτη στο trial , μας επιτρέπει να αναπτύξουμε μια νέα φάση ανάπτυξης για την GASGAS, ενσωματώνοντας νέα μοντέλα μοτοσικλετών με τεχνολογία κορυφαίο πλεονέκτημα και όλα, με τον καλύτερο δυνατό εταίρο για το μέλλον της GASGAS. Ένα λαμπρό μέλλον είναι εγγυημένο για το σήμα της GASGAS και για το εργοστάσιο της Girona ».

Σχετικά Άρθρα