Η Ελληνική ομάδα Tyφoon MotoRacing στο διαγωνισμό MotoStudent VI στην Ισπανία για 3η φορά!

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι ημερομηνίες του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent VI στην Ισπανία , όπου η Ελληνική ομάδα Tyφoon MotoRacing θα συμμετέχει για 3η φορά!.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 14-18 Οκτωβρίου 2020 και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φοιτητική ομάδα Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο διαγωνισμός MotoStudent πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας και συμμετέχουν πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο με στόχο να σχεδιάσουν μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα τύπου Moto3, ικανοποιώντας τις τεχνολογικές απαιτήσεις που ορίζονται από τον διαγωνισμό. Το όχημα κάθε ομάδας υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους επαγγελματικού επιπέδου κι έπειτα συμμετέχουν σε διάφορα αγωνίσματα (όπως acceleration, gymkhana, braking test), συλλέγοντας βαθμούς και διεκδικώντας μία υψηλή θέση στη γενική κατάταξη.

Η ομάδα Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς καθώς έχει ολοκληρωθεί η περίοδος σχεδιασμού του τρίτου μοντέλου της και ξεκινάει η κατασκευαστική περίοδος.

Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει υποβάλλει εντός προθεσμίας στο διαγωνισμό το Chapter A, τη θεωρητική ενότητα που απαιτεί ο διαγωνισμός, η οποία περιγράφει τα πρώιμα σχέδια της ομάδας για το τρίτο πρωτότυπό της με το όνομα «Κέρβερος». Αυτή τη στιγμή, η Tyφoon MotoRacing προετοιμάζει το επόμενο θεωρητικό κεφάλαιο, Chapter B,  το οποίο παρουσιάζει τις δομικές και ρευστομηχανικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι να οριστικοποιηθούν τα τελικά σχέδια του πρωτοτύπου, τα τελικά σχέδια και μελέτες που διεξήχθησαν για τη καλύτερη απόδοση του κινητήρα.

Παράλληλα, στα εργαστήρια της Tyφοοn MotoRacing βρίσκεται το Kit που αποστέλλει ο διαγωνισμός σε όλες τις ομάδες, το οποίο υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν. Το Kit περιλαμβάνει ένα σετ ελαστικών Bridgestone, τον κινητήρα KTM RC 250cc, τον εγκέφαλο και τις δαγκάνες των φρένων της J.JUAN.

Από κατασκευαστικής σκοπιάς, στα χέρια της ομάδας βρίσκονται ήδη οι μπροστινές και πίσω αναρτήσεις του πρωτοτύπου, οι οποίες μελετήθηκαν και αγοράστηκαν με βάση τις απαιτήσεις μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Τέλος, η ομάδα έχει ήδη προβεί στην αγορά μερικών από τα υλικά του σκελετού, κυρίως αλουμίνιο και ατσάλι.

Η ομάδα Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το 2016 έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό με το πρώτο της μοντέλο, που ονομάζεται “Tyφ-One”, όπου αγωνίστηκε στην πίστα του MotoStudent IV στην κατηγορία βενζινοκίνητων. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά, καθώς κατακτήσαμε τη 2η θέση στο Business Plan και την 9η στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 36 συμμετοχές.

Εμείς παρακολουθούμε την ομάδα από την αρχή της και μπορείτε να δείτε τα σχετικά άρθρα παρακάτω:

Ελληνική μοτοσυκλέτα MotoGP – 3 κατασκευάζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2016)

Το πρώτο τεστ της Ελληνικής μοτοσυκλέτας MotoGP – 3 στις Σέρρες (2016)

Παρουσιάστηκε Επίσημα η Ελληνική Αγωνιστική Μοτοσυκλέτα Moto3/ MotoGP – Video – Φωτογραφίες (2016)

Στο τελικό τεστ στις Σέρρες η Ελληνική Αγωνιστική Μοτοσυκλέτα Moto3/ MotoGP  – Φωτογραφίες (2016)

Πέρασε στην τελική φάση η Ελληνική Μοτοσυκλέτα Moto3/ MotoGP στην Ισπανία (2016)

Στην 9η θέση η Ελληνική Μοτοσυκλέτα Moto3/ MotoGP στην Ισπανία (2016)

Παρουσίαση αποτελεσμάτων ομάδας Tyφoon MotoRacing για τον παγκόσμιο διαγωνισμό της Ισπανίας (2016)

Στη δεύτερη συμμετοχή της ομάδας Tyφoon MotoRacing στον διαγωνισμό παρουσιαστήκανε με μια πιο ευέλικτη, ταχύτερη κι ελαφρύτερη μηχανή, την Χίμαιρα.  Στις 3-7 Οκτωβρίου του 2018 η Χίμαιρα αγωνίστηκε στο MotoStudent V κατακτώντας στην τελική κατάταξη, μεταξύ 45 συμμετοχών, την 7η θέση! Επιπλέον, η ομάδα σημείωσε αρκετές ακόμη επιτυχίες αφού κατέκτησε δύο από τα τρία έπαθλα του θεωρητικού τμήματος του διαγωνισμού MS1: “Best Design” και “Best Technological Innovation”. Παράλληλα, διακρίθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι κατακτώντας την 1η θέση στο acceleration, την 1η θέση στο mechanical test, την 5η θέση στο brake test και πέτυχε την 5η καλύτερη τελική ταχύτητα.

Για 2η φορά μία Ελληνική Αγωνιστική Moto3 στον Παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ισπανία – Video – Photo (2018)

Σάρωσε τα βραβεία η ελληνική ομάδα Tyφoon στο διαγωνισμό MotoStudent στην Ισπανία – VIDEO (2018)

Έκτοτε συστάθηκε η νέα γενιά της ομάδας με σκοπό να εξελίξει ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρωτότυπο που θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό MotoStudent VI, το 2020.

Εμείς σαν Biker Spirit όπως κάνουμε από το 2016 είμαστε διπλά τους πρώτοι και πολλές φορές μοναδικοί από το χώρο της μοτοσυκλέτας, έτσι θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για αυτή την υπέροχη Ελληνική προσπάθεια των φοιτητών μας

Μείνετε συντονισμένοι………….

Σχετικά Άρθρα