Η Ελλάδα στο αγώνα Motocross των Εθνών MXON 2019 στο Assen

MXoN – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Assen της Ολλανδίας ο κορυφαίος κάθε χρόνο αγώνας Motocross, το Motocross των Εθνών (ΜΧοΝ).

Ένας αγώνας στον οποίο οι αναβάτες των 3μελών ομάδων των χωρών που συμμετέχουν, προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα στα επιμέρους σκέλη, για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης παγκοσμίως. Για το 2019 νικήτρια και για πρώτη φορά στο θεσμό, ανακηρύχθηκε η ομάδα της Ολλανδίας, η οποία “έπαιζε” εντός έδρας.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τους αθλητές Κρητικό Μανώλη του Α.Σ. Μοτολέσχη Καβάλας στην κατηγορία ΜΧGP με KTM SXF450, Γεωργαντά Αλέξανδρο του Α.Σ. Μ.Α.Ο.Κ. στην κατηγορία ΜΧ2 με Husqvarna FC250 και Ανδρέου Ανδρέα του Α.Σ. Α.Σ.Μ.Μ. στην κατηγορία ΟΡΕΝ με YAMAHA YZF250.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες (βροχή) κατά την διεξαγωγή των σκελών του αγώνα, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αλλά και την απίστευτα δύσκολη αμμώδη πίστα, οι αθλητές μας πέτυχαν τον αρχικό τους σκοπό και την είσοδο της χώρας μας στον Β Τελικό. Στον Β Τελικό μετά από προβλήματα κατάφεραν να φέρουν την Ελλάδα στην 31η θέση αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες για το μέλλον.

Την αποστολή υποστήριξαν με την προσφορά τους οι επιχειρήσεις MOTO-MARKET (στολές ACERBIS, κράνη AIROH), DXL Graphics (γραφικά, αυτοκόλλητα-number plates) και Blue Flame.Gr (μπλούζες αθλητών), τις οποίες κι ευχαριστούμε.

Related Posts