Η Ducati παρουσίασε το επετειακό Monster 1200 25° Anniversario – Φωτογραφίες – Video

Το πιο πολύτιμο και αποκλειστικό Monster παρουσίασε η Ducati για να γιορτάσει 25 χρόνια ιστορίας του Monster!

Το Monster παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εμπορική έκθεση της Κολωνίας το 1992, η παραγωγή ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου 1993 και σε λίγα μόλις χρόνια η μοτοσυκλέτα έφθασε να γίνει η ποιο διασημη μοτοσυκλέτα της Ducati. Το μοντέλο ήταν υπεύθυνο για την εκκίνηση της κατηγορίας γυμνών Naked και για μια όλο και πιο αφοσιωμένη κοινότητα από αναβάτες που μεγάλωσε γύρω του, των οπαδών των Monster.

Για να γιορτάσει τα 25 χρόνια ιστορίας της πιο διάσημης μοτοσικλέτας του κατασκευαστή της Μπολόνια – πάνω από 325.000 από αυτά έχουν κατασκευαστεί από το 1993 – η Ducati αποφάσισε να δημιουργήσει το Monster 1200 25 ° Anniversario.

Μόνο 500 αριθμημένες μοτοσικλέτες θα κατασκευαστούν από το Monster 1200 25 ° Anniversario, το οποίο για τη Ducati ενσαρκώνει τη μέγιστη έκφραση Naked.

Χαρακτηρίζεται από ένα αποκλειστικό έμβλημα που φέρει τα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας στο ντεπόζιτο καυσίμων και το κάλυμμα του καθίσματος, εμπνευσμένο από το 2008 Monster S4RS Testastretta Tricolore.

Το ειδικό χρωματικό σχήμα συνεργάζεται τέλεια με το λογότυπο της 25ης επετείου που είναι κεντημένο.

Το χρυσοκίτρινο πλαίσιο και οι ζάντες Marchesini με ακτίνες W στο ίδιο χρώμα είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του Monster, το οποίο έχει επίσης πολλές άλλες αξιόλογες λεπτομέρειες που κατασκευάζονται από συμπαγή στοιχεία, όπως οι καθρέφτες, οι ξυστρες του πλαισίου, τα τελικά βάρη του τιμονιού και το καπάκι βενζίνης.

Οι αρθρωτοί μοχλοί φρένων και συμπλέκτη καθώς και ο συγκρατητήρας πλάκας είναι επίσης από αλουμίνιο, ενώ τα φτερά εμπρός και πίσω, το κάλυμμα της κλειδαριάς και η προφυλακτήρας θερμότητας της εξάτμισης είναι από ίνες άνθρακα.

Το Monster 1200 25 ° Anniversario έρχεται επίσης με κουκούλα, διακοσμημένη με το συγκεκριμένο λογότυπο αυτής της ειδικής περιορισμένης έκδοσης.

Όσον αφορά το σασί, το Monster 1200 25 ° Anniversario μπορεί να υπερηφανεύεται για το καλύτερο που μπορεί να επιθυμεί ο καθένας σε Naked  μοτοσυκλέτα.

Το σωληνωτό πλαίσιο και ο βραχίονας ταχυτήτων μονής όψης από αλουμίνιο συνδυάζονται με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι Öhlins με ορθοστάτες διαμέτρου 48 mm, μια πίσω ανάρτηση Öhlins, η οποία είναι επίσης πλήρως ρυθμιζόμενη, καθώς και ένα αποσβεστήριο διεύθυνσης που παρέχεται επίσης από τη σουηδική εταιρεία.

Το σύστημα πέδησης πρώτης κατηγορίας αποτελείται από δύο δίσκους Brembo με διάμετρο 330 mm σε συνδυασμό με δαγκάνες Brembo M50 monobloc. Ο οπίσθιος δίσκος διαμέτρου 245 mm συνοδεύεται από δαγκάνα Brembo.

Το Monster 1200 25 ° Anniversario είναι εξοπλισμένο με την τελευταία εξέλιξη του κινητήρα Testastretta 11 ° DS, που εγγυάται υψηλά επίπεδα ισχύος και ροπής, καθώς και ρευστό και πλήρες φορτίο ακόμα και σε χαμηλές στροφές και μια ευδιάκριτη απόκριση στην επιταχυνση. Ο δικύλινδρος Monster 1200 25 ° Anniversario βγάζει 147 hp στις 9.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 124 Nm στις 7.750 σ.α.λ.

Χάρη στη συνεχή προσοχή που δίνει η Ducati στην ποιότητα και την αξιοπιστία, ο κινητήρας Testastretta 11 ° DS του Monster 1200 25 ° Anniversario εγγυάται μεγάλα διαστήματα συντήρησης – για παράδειγμα, η ρύθμιση των βαλβίδων κάθε 30.000 χλμ.

Το εντυπωσιακό ηλεκτρονικό πακέτο διαθέτει τρεις διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης (Sport, Touring και Urban) καθώς και μια μονάδα αδρανειακής μέτρησης (IMU) η οποία παρέχει πληροφορίες στα συστήματα ABS Bosch Cornering και Ducati Wheelie Control (DWC).

Χάρη σε αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα υψηλού επιπέδου, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης Ducati Traction Control (DTC) και Ducati Quick Shift Up and Down (DQS) για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, το Monster 1200 25 ° Anniversario εγγυάται αυθεντική απόδοση Ducati κατάλληλο για όλους τους αναβάτες, ως συνήθως παρέχει επίσης υψηλό επίπεδο ελέγχου ενεργητικής ασφάλειας.

Ο έγχρωμος πίνακας οργάνων TFT παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και επιτρέπει στον αναβάτη να ρυθμίζει τις ρυθμίσεις της λειτουργίας οδήγησης μέσω ενός ευχάριστου και φιλικού προς το χρήστη διακόπτη.

Επιπλέον, ο προβολέας είναι εξοπλισμένος με σύστημα DRL (Daytime Running Light), το οποίο διασφαλίζει την ορατότητα την ημέρα και επιτρέπει την άμεση θέαση της μοτοσικλέτας.

Το Monster 1200 25 ° Anniversario θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο, από τον Οκτώβριο στην Ιαπωνία, από το Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τον Δεκέμβριο στην Αυστραλία, αλλά μπορεί ήδη να παραγγελθεί σε όλα τα καταστήματα της Ducati.

Αποκλειστικά χαρακτηριστικά του Monster 1200 25 ° Anniversario:

– 25 ° Anniversario Ζωγραφική ιταλικής σημαίας με χρυσό πλαίσιο και ζάντες
– Κάθισμα Premium με κεντημένο λογότυπο “25 °”
– Περιορισμένος αριθμός σειράς έκδοσης (xxx / 500) στο πλαίσιο
– Σφυρήλατες ζάντες Marchesini με ακτίνες W
– Öhlins σύστημα διεύθυνσης
– Αρθρωτοί μοχλοί φρένων και συμπλέκτη
– Μηχανικοί καθρέφτες
– Κάλυμμα κλειδαριάς από ίνες άνθρακα

VIDEOΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Related Posts