Η Ducati Παρουσίασε τον νέο κινητήρα V4 Granturismo – VIDEO – Photo

Μια νέα εποχή ξεκινά στο Borgo Panigale, καθώς η Ducati παρουσίασε σήμερα το νέο V4 Granturismo, τον κινητήρα που θα εξοπλίσει την πολυαναμενόμενη νέα γενιά του Ducati Multistrada, που πρόκειται να παρουσιάσει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Ένας εξαιρετικά συμπαγής, ελαφρύς, υψηλής απόδοσης, πλούσιας ροπής κινητήρας σχεδιασμένος για να καλύψει τις ανάγκες που απαιτούνται κατά τη χρήση της «περιπέτειας» (adventouring) χωρίς να χαθεί η αίσθηση του σπορ χαρακτήρα.

Χτισμένο με τεχνολογία τελευταίας γενιάς καθώς και υλικά ανώτερης ποιότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία.

Ο νέος κινητήρας V4 Granturismo ξεχωρίζει για τα μεγάλα διαστήματα συντήρησης και έχει δημιουργηθεί ως η καρδιά μια μοτοσυκλέτας υψηλής απόδοσης και δυναμική, έτοιμη να εξερευνήσει κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο κινητήρας παρουσιάστηκε με ένα βίντεο στο οποίο ο Claudio Domenicali – Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati – όπως και οι μηχανικοί και οι τεχνικοί που σχεδίασαν την ανάπτυξή του νέου κινητήρα,  αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά και τα χαρακτηριστικά του, στους λάτρεις της Ducati.

VIDEO

Κάθε τεχνική επιλογή που έγινε κατά την ανάπτυξη του V4 Granturismo είχε ως στόχο να διασφαλίσει τη μέγιστη ρευστότητα λειτουργίας σε συνδυασμό με την σημαντική επέκταση των διαστημάτων συντήρησης.

Ο νέος κινητήρας περιλαμβάνει ένα σύστημα επιστροφής βαλβίδας ελατηρίου, το οποίο αυξάνει τα διαστήματα συντήρησης του V4 Granturismo στα 60.000 km. Στοιχεία που αποκτήθηκαν χάρη στην εμπεριστατωμένη τεχνογνωσία που απέκτησε η Ducati στη χρήση υλικών, επεξεργασιών και τεχνικών λύσεων που αναπτύχθηκαν γύρω από το σύστημα Desmodromic. Όλα αυτά, εφαρμόστηκαν σε ένα σύστημα επιστροφής βαλβίδας ελατηρίου, το οποίο πιέζει  λιγότερο τα εξαρτήματα σε σύγκριση με το Desmo, το οποίο δημιούργησε ένα εξαιρετικό ορόσημο που δεν είχε προηγουμένως ορίσει ένας κινητήρας μοτοσικλέτας.

Επιπλέον, ο κινητήρας εξασφαλίζει μεγάλη κανονικότητα λειτουργίας σε χαμηλές στροφές και χαμηλά φορτία, χωρίς να ξεχνάμε την απόλυτη απόδοση, την ισχύ σε υψηλές στροφές και την εμβέλεια ενός αυθεντικού σπορ κινητήρα: Το V4 Granturismo προσφέρει ισχύ 125 kW (170 hp) στις 10.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 125 Nm (12,7 Kgm) στις 8.750 σ.α.λ.

Με βάρος 66,7 κιλά, το V4 Granturismo μπορεί να υπερηφανεύεται για ρεκόρ ελαφρότητας, που είναι 1,2 κιλά ελαφρύτερο από το δικύλινδρο Testastretta που χρησιμοποιήθηκε στο προηγούμενο Multistrada 1260. Ο κυβισμός 1.158 cc βγήκε ως το τέλειο σημείο σύνδεσης από την άποψη της απόδοσης, της ελαφρότητας και της διάστασης ενός κινητήρα V4, ικανό να είναι απίστευτα ελαφρύ και συμπαγές.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο κινητήρα, το V4 Granturismo είναι  85 mm στενότερο, 95 mm χαμηλότερο και μόλις 20 mm μεγαλύτερο. Αυτή η συμπαγής διάταξη επέτρεψε στους μηχανικούς της Ducati να τοποθετήσουν τον κινητήρα στο πλαίσιο πιο αποτελεσματικά και κεντρικά, προκειμένου να επηρεάσουν θετικά τη θέση του κέντρου βάρους της μοτοσυκλέτας, με όλα τα προκύπτοντα οφέλη.

Το V4 Granturismo κληρονομεί επίσης ορισμένα στοιχεία που προέρχονται από την εμπειρία που έχει αποκτήσει η Ducati στον κόσμο των αγώνων, όπως η απόφαση υιοθέτησης ενός στροφαλοφόρου, που βελτιώνει το χειρισμό και την ευελιξία της μοτοσυκλέτας και την εκμετάλλευση της τεχνολογίας “Twin Pulse” , ικανό να προσφέρει μια πλήρη δύναμη αλλά απόλυτα διαχειρίσιμη παροχή ισχύος σε κάθε ταχύτητα.

Για να αποφευχθεί η μείωση της αίσθησης θερμοκρασίας λόγω της θερμότητας που εκπέμπεται από τους πίσω κυλίνδρους, το V4 Granturismo υιοθετεί τη στρατηγική απενεργοποίησης του πίσω μπλοκ βάζοντας το σε κατάσταση αδράνειας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη, η διαδικασία καύσης στους πίσω κυλίνδρους σταματά και αυτό βελτιώνει τη δυσάρεστη αίσθηση του αναβάτη και του συνεπιβάτη χάρη στη μείωση της θερμοκρασίας, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

VIDEO

Κύρια τεχνικά δεδομένα Granturismo V4

Κινητήρας 1158 cc 4-κύλινδρος 90 ° V

Διάμετρος x διαδρομή 83 x 53,5 mm

Αναλογία συμπίεσης 14: 1

Μέγιστη ισχύς 125 kW (170 hp) στις 10.500 σ.α.λ.

Μέγιστη ροπή 125 Nm (12,7 Kgm) στις 8.750 σ.α.λ.

Euro 5

Καδένα χρονισμού με διπλό εκκεντροφόρο, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο

Περιστρεφόμενος στροφαλοφόρος άξονας με στροφαλοφόρους πείρους μετατοπισμένους στις 70 °

Υγρό πολλαπλό σέρβο συμπλέκτη

Ημίξηρα λίπανση με τρεις αντλίες λαδιού: 1 παράδοση και 2 επιστροφή

Τροφοδοσία με τέσσερα οβάλ σώματα πεταλούδας (ισοδύναμο διαμέτρου 46 mm)

6-τάχυτο κιβώτιο με σύστημα Ducati Quick Shift (DQS) Up & Down

Διάστημα ελέγχου βαλβίδων συντήρησης 60.000 km

Μείνετε συντονισμένοι για την αναλυτική παρουσίαση ….

VIDEO

WordPress Gallery Extra

Related Posts