Η Ducati παρουσίασε το νέο Multistrada V4 – Photo Mega Gallery – VIDEO

Η Ducati παρουσίασε την τέταρτη γενιά μιας από τις πιο δημοφιλείς οικογένειές της στον κόσμο: το Multistrada V4

Η Ducati παρουσίασε το νέο Multistrada V4 κατά τη διάρκεια του πρώτου επεισοδίου της διαδικτυακής σειράς Ducati World Première, που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η Multistrada έχει ένα όνομα που ενσωματώνει από μόνο του μια φιλόδοξη υπόσχεση: την ικανότητα να προσφέρει μεγάλη ευελιξία σε κάθε δρόμο. Πραγματικά, η Multistrada γεννήθηκε με την πρόθεση να είναι μια σπορ αλλά άνετη μοτοσυκλέτα, ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε οδική κατάσταση, άσφαλτο ή χωματόδρομο, με ασφάλεια και σταθερότητα.

Σε 18 χρόνια, από το λανσάρισμά της το 2003, έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 110.000 μονάδες. Η πρώτη Multistrada ήταν μία σπορ μοτοσυκλέτα, με καλή ροπή και κυρίως κατάλληλη για χρήση στο δρόμο. Η έκδοση του 2010 ήταν η πρώτη «4 μοτοσυκλέτες σε μία». Το 2015, ωστόσο, παρουσιάστηκε ο πρώτος κινητήρας με μεταβλητό χρονισμό, ο οποίος βελτίωσε ακόμα περισσότερο την απόδοση της μοτοσυκλέτας.

Η τέταρτη γενιά Multistrada είναι μία μοτοσυκλέτα ακόμα υψηλότερων επιδόσεων αλλά και ακόμα πιο ευκολοδήγητη. Πιο στιβαρή και ταυτόχρονα ελαφρύτερη. Πιο ευέλικτη και άνετη αλλά και πιο αποτελεσματική σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Επιπλέον, η υιοθέτηση αυτού του κινητήρα επιτρέπει σημαντική επιμήκυνση των διαστημάτων μεταξύ των εργασιών συντήρησης: στη Multistrada V4 η αλλαγή λαδιού προγραμματίζεται κάθε 15.000 χλμ., ενώ απαιτείται έλεγχος και ενδεχόμενη ρύθμιση βαλβίδων κάθε 60.000 χλμ.. που αποτελεί ρεκόρ για μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Σχεδιασμός

Νέο, διαφορετικό αλλά ξεκάθαρο. Ενώ το νέο V4 είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Multistrada, σηματοδοτεί επίσης μια αλλαγή κατεύθυνσης όχι μόνο από πλευράς κινητήρα και τεχνολογίας αλλά και από άποψη σχεδιασμού.

Οι σχεδιαστές της Ducati εστίασαν τη σχολαστική τους προσοχή σε καθαρές και κομψές γραμμές. Στο Multistrada V4 ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα συνδυάζονται τέλεια για να προσφέρουν κορυφαία εργονομία. Αυτό σημαίνει ότι οι αναβάτες μπορούν να τοποθετήσουν τα πόδια τους στο έδαφος πιο εύκολα χάρη στη στενή σέλα και έτσι έχουν την ευκολία κίνησης ακόμα και όταν στέκονται. Το Multistrada V4 ξεχωρίζει για την εκλεπτυσμένη σιλουέτα του και ταυτόχρονα είναι ικανό να μιλά τη γλώσσα της περιπέτειας και του πάθους για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Το νέο Multistrada V4 φέρνει στο επόμενο επίπεδο μία από τις βασικές αρχές του Multistrada. Κάθε μία από τις τέσσερις ψυχές του με τους τρόπους οδήγησης (Sport, Touring, Urban, Enduro ), δεν αντιπροσωπεύεται μόνο από συγκεκριμένο χαρακτήρα κινητήρα και διάταξη, αλλά επίσης ορίζεται από την άποψη του σχεδιασμού. Το Multistrada V4 διαθέτει ανθεκτικά πλαϊνά πάνελ για την υποστήριξη της οδήγησης Enduro . Επίσης, είναι ευέλικτο για να ικανοποιήσει το σπορ της χαρακτήρα!

Ο κινητήρας είναι η πραγματική καρδιά αυτής της μοτοσυκλέτας: τον V4 Granturismo. Ένας νέος κινητήρας κορυφαίας τεχνολογίας από τη Ducati, ειδικά εξελιγμένος για τη νέα Multistrada.

Ελαφρύς (66,7 kg) και συμπαγές, έχει πολύ δύναμη, αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά ομαλός και ρευστός στις χαμηλές στροφές, με πολλή δύναμη στις μεσαίες στροφές και συναρπαστικός στις υψηλές στροφές.

Η μέγιστη ισχύς σε υψηλές στροφές και η κορυφαία ταχύτητα, στοιχεία ενός αυθεντικού σπορ κινητήρα. Ο V4 Granturismo αποδίδει 170 PS (125 kW) στις 10.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 125 Nm (12,7 χιλιογραμμόμετρα) στις 8.750 σ.α.λ., καλύπτοντας παράλληλα τον αυστηρό κανονισμό εκπομπών Euro 5.

Παράλληλα, εντυπωσιάζει με την αξιοπιστία και την αντοχή του, με τα διαστήματα συντήρησης να έχουν επιμηκυνθεί στα 60.000 χιλιόμετρα.

Το πλάνο συντήρησης του V4 Granturismo προβλέπει αντικατάσταση του λαδιού, έλεγχο του φίλτρου αέρα (κάθε 30.000 χλμ.) και φίλτρου κινητήρα κάθε 15.000 χλμ. (ή 2 χρόνια). Ο έλεγχος και η ενδεχόμενη ρύθμιση του διάκενου των βαλβίδων και η αντικατάσταση των μπουζί προγραμματίζονται κάθε 60.000 χλμ., όσο μιάμιση φορές η περίμετρος της γης! . (δείτε εδώ αναλυτικά τεχνική παρουσίαση για το νέο κινητήρα >>)


Το ηλεκτρονικό πακέτο του Multistrada V4 είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της μοτοσικλέτας για ασφάλεια, άνεση, απόδοση και συνδεσιμότητα. Η αδρανειακή πλατφόρμα (IMU) διαχειρίζεται τη λειτουργία ABS Cornering, Ducati Wheelie Control (DWC), Ducati Traction Control (DTC), εδώ στην έκδοση “Cornering” και, στο Multistrada V4 S, τα Cornering Lights (DCL).
Επίσης στάνταρ στο Multistrada V4 S είναι Vehicle Hold Control (VHC). Στο Multistrada V4 S, η αδρανειακή πλατφόρμα επικοινωνεί επίσης συνεχώς με το ημι-ενεργό σύστημα ελέγχου Ducati Skyhook Suspension (DSS) με τη λειτουργία Autoleveling.

Με το Multistrada V4, η Ducati παρουσιάζει επίσης για πρώτη φορά στον κόσμο των μοτοσικλετών: το επαναστατικό σύστημα εμπρός και πίσω ραντάρ, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του Adaptive Cruise Control (ACC) και του Blind Spot Detection (BSD). Τα ραντάρ είναι προηγμένα βοηθητικά συστήματα που έχει αναπτύξει η Ducati μαζί με έναν κορυφαίο τεχνολογικό συνεργάτη όπως η Bosch και μπορούν να υποστηρίξουν και να κάνουν την οδήγηση πιο άνετη χάρη στην ικανότητα να ανακατασκευάσει την πραγματικότητα που περιβάλλει τη μοτοσυκλέτα. (δείτε εδώ αναλυτικά παρουσίαση για το νέο αυτό σύστημα >>)

Το Multistrada V4 είναι εξοπλισμένο με αλουμινένιο μονόκοκ πλαίσιο, εμπρός τροχός 19 ιντσών και ψαλίδι διπλής όψης. Έχει μεταξόνιο (1.567 mm) με τον εμπρός τροχό 170 mm και τον πίσω τροχό 180 mm, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 220 mm και στεγνό έχει βάρος 215 kg. Όλα αυτά επιτρέπουν στο Multistrada V4 να είναι ευκίνητο και αποτελεσματικό στις στροφές, όπως ένα πραγματικό Ducati και ταυτόχρονα εύκολο στην οδήγηση και ευέλικτο για χρήση τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Με σκοπό να μπορούν να κάνουν πιο άνετα τα ταξίδια σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, οι μηχανικοί της Ducati έδωσαν μεγάλη προσοχή κατά τη φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης σε αυτό που ονομάζεται ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας Noise, Vibration, Harshness (NVH).

Υπό αυτήν την έννοια, πραγματοποιήθηκε μια προσεκτική αεροδυναμική μελέτη – επίσης στην αεροδυναμική σήραγγα – για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προστασία για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη από τον αέρα, να μειώσει τον θόρυβο και να εκτρέψει τη θερμότητα που προέρχεται από τον κινητήρα μακριά από τα πόδια του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι μια ζελατίνα με νέο σχήμα, ρυθμιζόμενη σε ύψος με ένα μόνο δάχτυλο, που συνδέεται με δύο πλευρικούς εκτροπής. Τα σχήματα των προφυλακτήρων και των τμημάτων που εκτίθενται περισσότερο στον αέρα μελετήθηκαν λεπτομερώς, καθώς και ο «ήχος» του κινητήρα, ο οποίος είναι εκλεπτυσμένος αλλά πάντα παρών και με τον τόνο Ducati. Ο κινητήρας V4 Granturismo υιοθετεί επίσης τη στρατηγική απενεργοποίησης της πίσω σειρά κυλίνδρων στο ρελαντί. Με αυτόν τον τρόπο, όταν η μοτοσυκλέτα σταματά στα φανάρια, απενεργοποιείται (δεν υπάρχει καύση στους κυλίνδρους),

Ανάφλεξη hands-free

Το Multistrada V4 χρησιμοποιεί ένα σύστημα εκκίνησης hands-free που εγγυάται τα καλύτερα πρότυπα ασφαλείας. Χάρη σε αυτό το σύστημα ο αναβάτης μπορεί εύκολα να κρατήσει το κλειδί στην τσέπη του και να ξεκινήσει τον κινητήρα με το ειδικό κουμπί τοποθετημένο ακριβώς πίσω από το τιμόνι. Η μοτοσικλέτα μπορεί να αναγνωρίσει το κλειδί, επιτρέποντας έτσι το ξεκλείδωμα της κλειδαριάς (ενεργοποιείται από έναν ηλεκτρικό ενεργοποιητή) και ξεκινά τον κινητήρα. Για να ανοίξετε το ντεπόζιτο, χρησιμοποιήστε το μηχανικό κλειδί «flip» που είναι ενσωματωμένο στον ίδιο πομποδέκτη που φιλοξενεί το ηλεκτρονικό κλειδί.

Sport Riding Mode

Η λειτουργία Sport Riding Mode με την καλύτερη απόδοση στο δρόμο παρέχει 170 hp μαζί με σπορ ρύθμιση ανάρτησης (μόνο στην έκδοση S). Το Sport Mode χαρακτηρίζεται επίσης από χαμηλά επίπεδα στο Ducati Traction Control και Ducati Wheelie Control και από ένα επίπεδο ABS 2, το οποίο επιτρέπει την ελεγχόμενη ανύψωση του πίσω τροχού για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης φρεναρίσματος και διατηρεί επίσης τη λειτουργία στροφής. Αυτό το RM αντιπροσωπεύει την καλύτερη επιλογή για εμπείρους αναβάτες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο από αυτό το μοναδικό Multistrada V4.

Touring Riding Mode

Στη λειτουργία Touring Riding, η Ducati παρέχει στους 170 hp του κινητήρα μια ομαλότερη, λιγότερο άμεση απόκριση γκαζιού. Η ενεργή ασφάλεια ενισχύεται από υψηλότερα επίπεδα ευαισθησίας DTC και DWC. Το ABS έχει ρυθμιστεί στο επίπεδο 3 , ιδανικό για τουριστική οδήγηση. Αυτό ενεργοποιεί την ανίχνευση ανύψωσης πίσω τροχού και τη λειτουργία ABS για στροφές, βελτιστοποιώντας ταυτόχρονα το εμπρός / πίσω συνδυασμένο φρένο. Στις εκδόσεις S έχει επιλεγεί μια ρύθμιση ανάρτησης ιδανική για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, εξασφαλίζοντας μέγιστη άνεση για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη.

Urban Riding Mode

Στο Urban Riding Mode, η ισχύς μειώνεται στο μέγιστο των 115 hp και στις εκδόσεις S η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί για βέλτιστη ευελιξία σε περίπτωση συχνών αστικών εμποδίων με αντίστοιχη χαρτογράφηση DSS. Οι κωδικοί DTC και DWC έχουν οριστεί σε υψηλά επίπεδα για μέγιστη ασφάλεια. Το ABS έχει ρυθμιστεί στο επίπεδο 3.

Enduro Riding Mode

Με την υιοθέτηση του τροχού 19”, το Multistrada V4 είναι ακόμη πιο άνετο κατά την οδήγηση εκτός δρόμου. Η θέση του κέντρου βάρους, η κατανομή βάρους και, τέλος , η εργονομία που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ακόμη και όρθια οδήγηση καθιστά το Multistrada V4 μια αυθεντική μοτοσικλέτα παντός εδάφους. Επιπλέον, το Enduro Riding Mode, ρυθμίζει την ισχύ του κινητήρα σε μέγιστο των 115 ίππων , με off – ρυθμίσεις της ανάρτησης και DSS χαρτογράφησης για τις εκδόσεις S. Οι ρυθμίσεις επιπέδου DTC και DWC μειωμένες και το ABS έχει οριστεί σε επίπεδο 1, κατάλληλο για εκτός – δρόμου χρήση σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης: στους πίσω τροχούς η ελεγχόμενη ανύψωση του πίσω τροχού είναι εκτός λειτουργίας, και απενεργοποιημένο το ABS στον πίσω τροχό.

Έλεγχος πρόσφυσης Ducati (DTC)

Ένα βασικό μέρος του πακέτου για την Ασφάλεια των Ducati, DTC είναι ένα σύστημα έχει νέα  ενημέρωση  και τώρα ενσωματώνει στοιχεία που προέρχονται από την πλατφόρμα IMU, για να κρατήσει τον έλεγχο  αποτελεσματικά στην απώλεια πρόσφυσης και τη κλίση στην στροφή. Σε μόλις λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου με δεδομένα που προέρχονται από τους αισθητήρες, το DTC μπορεί να ανιχνεύσει και να ελέγξει τον πίσω τροχό , αυξάνοντας σημαντικά την απόδοση και την ενεργή ασφάλεια. Το σύστημα επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει μεταξύ οκτώ διαφορετικών επιπέδων. Ο καθένας έχει προγραμματιστεί να παρέχει έλεγχο στο πίσω τροχό που ταιριάζει στα προοδευτικά επίπεδα ικανότητας οδήγησης.

Ducati Wheelie Control (DWC)

Αυτό το σύστημα, ενσωματωμένο ομαλά με το Ducati Riding Modes, προσφέρει οκτώ επίπεδα ρύθμισης. Αναλύει τη στάση της μοτοσυκλέτας. ανιχνεύει κάθε ανύψωση μπροστινού τροχού και ελέγχει τη ροπή και την ισχύ για να μεγιστοποιήσει την επιτάχυνση στην ασφάλεια.

Σύστημα φρεναρίσματος Bosch- Brembo με σύστημα ABS Cornering

Η σειρά Multistrada V4 διαθέτει το Ducati Safety Pack (DSP), το οποίο περιλαμβάνει σύστημα φρεναρίσματος Brembo με Bosch Cornering ABS, ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα. Το ABS Cornering χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Bosch IMU (Inertial Measurement Unit), η οποία επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με δεδομένα σχετικά με τις στροφές. Όλα αυτά για τη βελτιστοποίηση της εμπρόσθιας και της οπίσθιας ισχύος φρεναρίσματος και στους δύο τροχούς, ακόμη και με τη μοτοσυκλέτα σε δύσκολες στροφές και αποτρέποντας έτσι σοβαρά προβλήματα. Μέσω της αλληλεπίδρασης με τους τρόπους οδήγησης, το σύστημα παρέχει λύσεις χωρίς συμβιβασμούς ανεξάρτητα από την κατάσταση ή τις συνθήκες οδήγησης.

Χάρη στον επεξεργαστή ελέγχου ABS, το Multistrada V4 χρησιμοποιεί ένα συνδυασμένο σύστημα φρεναρίσματος που έχει βελτιστοποιηθεί για τις λειτουργίες Urban και Touring  Riding Modes, αλλά έχει χαμηλότερο βαθμό αλληλεπίδρασης σε Sport Mode όπου το συνδυασμένο φρένο είναι λιγότερο επιθυμητό. Το συνδυασμένο σύστημα φρεναρίσματος αυξάνει τη σταθερότητα με τη χρήση τεσσάρων ανιχνευτών πίεσης για κατανομή της ισχύος φρεναρίσματος βέλτιστα μεταξύ εμπρός και πίσω.

Σχεδιασμένο για να βελτιώνει τον έλεγχο των πίσω ελαστικών κατά τη διάρκεια του σκληρού φρεναρίσματος, η ανίχνευση ανύψωσης του πίσω τροχού είναι πλήρως ενεργοποιημένη στις Urban και Touring Riding Modes, στη λειτουργία Sport το ABS ελέγχεται ενώ είναι απενεργοποιημένο για χρήση σε λειτουργία Enduro . Το ABS μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μόνο στον μπροστινό τροχό, όπως στην περίπτωση της λειτουργίας Enduro , με σκοπό να επιτρέπεται η ακινητοποίηση  του πίσω τροχού και η μετατόπιση στο χώμα. Το ABS μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί πλήρως από τον πίνακα οργάνων σε Enduro Riding Mode και οι ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν οπότε θέλει ο οδηγός.

Το σύστημα ενσωματώνεται ομαλά με τους τρόπους οδήγησης Ducati και έχει τρία διαθέσιμα επίπεδα. Το επίπεδο 2 διασφαλίζει ισορροπία μεταξύ εμπρός και πίσω χωρίς ανίχνευση ανύψωσης πίσω τροχού, αλλά με τη λειτουργία στροφής ενεργοποιημένη. Το επίπεδο 3 επιτρέπει, σε λειτουργία Touring και Urban Riding, τη βελτιστοποίηση της συνδυασμένης δράσης φρεναρίσματος με περιορισμό ανύψωσης του πίσω τροχού για μέγιστη ασφάλεια και απόδοση και με τη λειτουργία στροφής. Τέλος, το επίπεδο 1 μεγιστοποιεί την απόδοση εκτός δρόμου απενεργοποιώντας την ανίχνευση ανύψωσης πίσω τροχού και αφήνοντας τον πίσω τροχό να κλειδώσει, με το ABS να εφαρμόζεται μόνο στο μπροστινό μέρος.

Το μπροστινό σύστημα φρεναρίσματος στο Multistrada V4 διαθέτει δαγκάνες Brembo 4 εμβόλων monobloc ακτινικά τοποθετημένες με έμβολα διαμέτρου 32 mm και 2 τακάκια, έναν ακτινικό κύριο κύλινδρο με ρυθμιζόμενους μοχλούς και διπλούς δίσκους 320 mm. Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένας απλός δίσκος διαμέτρου 265 mm με μια πλωτή δαγκάνα, και πάλι από την Brembo . Αυτή η σειρά εξαρτημάτων εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση. Στο Multistrada V4 S το σύστημα φρεναρίσματος χρησιμοποιεί πλήρως δίσκους 330 mm στο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με δαγκάνες Brembo Stylema monobloc .

Έλεγχος συγκράτησης οχήματος (VHC)

Το νέο Ducati Multistrada V4 προσφέρεται με την τελευταία γενιά Bosch 10.3 ME ABS, με το σύστημα Vehicle Hold Control (VHC). Όταν είναι ενεργοποιημένο, το VHC κρατά την μοτοσυκλέτα σταθερή εφαρμόζοντας το φρένο πίσω τροχού. Αυτό παρέχει στους αναβάτες ευκολότερη επανεκκίνηση, ακόμη και σε κρίσιμες καταστάσεις όπως σε μια κλίση. Αυτό συμβαίνει επειδή ρυθμίζει την πίεση του φρένου κατά την εκκίνηση, αφήνοντας τον οδηγό ελεύθερο να επικεντρωθεί στον έλεγχο του γκαζιού και του συμπλέκτη. Εάν το σύστημα δεν χρησιμοποιείται, η αυτόματη απενεργοποίηση πραγματοποιείται μετά από 30 δευτερόλεπτα.

Τεχνολογία ραντάρ

Το Ducati Multistrada V4 είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής στον κόσμο που υιοθετεί τεχνολογία ραντάρ. Τα ραντάρ είναι προηγμένα συστήματα βοήθειας ικανά να υποστηρίζουν και να κάνουν την οδήγηση πιο άνετη χάρη στην ικανότητα να ανακατασκευάσει την πραγματικότητα που περιβάλλει τη μοτοσικλέτα. Αυτή η τεχνική λύση διαχειρίζεται δύο λειτουργίες: Adaptive Cruise Control και Blind Spot Detection. Τα προηγμένα αυτά βοηθητικά συστήματα που έχει αναπτύξει η Ducati μαζί με τη Bosch.
(δείτε εδώ αναλυτικά παρουσίαση για το νέο αυτό σύστημα >>)

Πλαίσιο
Το μοναδικό του πλαίσιο είναι ένα αλουμινένιο μονόκοκ , ένα πραγματικό κόσμημα σε ολόκληρη την κατηγορία. Μια εξαιρετικά ελαφριά και συμπαγής κατασκευή, η οποία αγκαλιάζει τέλεια τον νέο κινητήρα V4 Granturismo . Η μέγιστη ακρίβεια κατά την είσοδο και την έξοδο από τις στροφές καθώς και η άμεση απόκριση οφείλονται στη γεωμετρία του.

Το Multistrada 1260 διαθέτει εμπρός πιρούνι 50 mm, πλήρως ρυθμιζόμενο για προφόρτιση ελατηρίου, συμπίεση και επαναφορά. Το πίσω διαθέτει ένα Marzocchi monoshock, επίσης ρυθμιζόμενο για προφόρτιση του ελατηρίου εξ αποστάσεως με μια υδραυλική πρέσα με επαναφορά και συμπίεση. Το ελατήριο λειτουργεί προοδευτικά, παρέχοντας έτσι εξαιρετική άνεση οδήγησης ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο.

Το Multistrada V4 S, αντ ‘αυτού, είναι εξοπλισμένο με ημι-ενεργές αναρτήσεις Marzocchi που ελέγχονται από το σύστημα Evolution Ducati Skyhook Suspension (DSS).  Η λεπτή προσαρμογή πραγματοποιείται αμέσως και ενσωματώνεται στους τρόπους οδήγησης ή μπορεί να εξατομικευτεί μέσω του υπολογιστή. Το ημι-ενεργό σύστημα διασυνδέεται με τους αισθητήρες για να «διαβάσει» το στυλ οδήγησης, καθώς και τις συνθήκες της επιφάνειας του δρόμου και, συνεχώς, προσαρμόζοντας τη ρύθμιση. Αυτό σημαίνει μια τέλεια ρύθμιση σε οποιεσδήποτε συνθήκες, στο δρόμο και επίσης πλήρως φορτωμένο .

Η σειρά Multistrada V4 έρχεται με τροχούς 170 mm μπροστά και 180 mm πίσω, ένα ιδιαίτερα γενναιόδωρο σύστημα ανάρτησης που σε συνδυασμό με τη διάταξη του πλαισίου καθώς και το σχήμα κάρτερ λαδιού εγγυώνται εντυπωσιακή απόσταση από το έδαφος 220 mm. Το αποτέλεσμα? Πάνω από τη μέση άνεση οδήγησης, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στο Multistrada V4 S είναι ακόμη καλύτερο χάρη στο DSS EVO που επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόσει τη ρύθμιση εκκίνησης σύμφωνα με τις διάφορες καταστάσεις φόρτωσης. Αυτό το σύστημα ενσωματώνει επίσης, για πρώτη φορά, τη λειτουργία Autoleveling . Αυτό αναγνωρίζει το φορτίο της μοτοσυκλέτας και στη συνέχεια προσαρμόζει αυτόνομα τη ρύθμιση και προσφέρεται εκτός από τις ήδη διαθέσιμες επιλογές: αναβάτης μόνο, αναβάτης με αποσκευές, αναβάτης με επιβάτη ή αναβάτης με επιβάτη και αποσκευές. Το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών διατίθεται επίσης ως αξεσουάρ για το Multistrada V4.

Ελαστικά και ζάντες

Οι Multistrada V4 και V4 S διαθέτουν ελαφριές χυτές ζάντες αλουμινίου. Και οι δύο είναι εξοπλισμένοι με μπροστινό τροχό 3.00 x 19’’ και πίσω τροχό 4.5 x 17’’, με ένα ελαστικά Pirelli SCORPION ™ Trail II 120 / 70-19″ μπροστά και 170 / 60-17 “πίσω.

Το Multistrada V4 μπορεί να φορέσει το Pirelli SCORPION ™ Rally και το SCORPION ™ STR, 120 / 70-19 “μπροστά και 170 / 60-17” πίσω. Το Multistrada V4 S διατίθεται επίσης τροχούς με ακτίνες στα ίδια μεγέθη με τους ζάντες αλουμινίου.

Η Multistrada V4 έχει πολλές διαφορετικές δυνατότητες διαμόρφωσης για να καλύψει τις ανάγκες διαφορετικών πελατών. Η βασική έκδοση V4 διατίθεται με κόκκινο χρώμα και αντιπροσωπεύει την έκδοση αφιερωμένη σε όσους αγαπούν τον κινητήρα 170 ίππων και εκτιμούν τα μόλις 215 κιλά βάρους.

Το κεντρικό μοντέλο της γκάμας, η V4 S, διατίθεται σε χρώμα “Aviator Grey” καθώς και σε κόκκινο. Η Ducati Multistrada V4 S μπορεί να παραγγελθεί τόσο με ζάντες αλουμινίου όσο και με ακτίνες. Για αυτήν τη μοτοσυκλέτα, η Ducati διαθέτει εκδόσεις με διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού – Essential, Travel, Travel & Radar, Performance, Full – που ο πελάτης παραγγέλνει απευθείας στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο Συνεργατών Ducati. Είναι ήδη δυνατή η προβολή όλων των επιλογών διαμόρφωσης στην ειδική ενότητα του ιστότοπου Ducati .

Η τρίτη έκδοση είναι η Multistrada V4 S Sport, η οποία προσφέρει ένα ιδιαίτερα τολμηρό συνδυασμό χρώματος/διακοσμητικού γραφικού και το τυπικό πακέτο Performance, με εξάτμιση Akrapovič και εμπρός φτερό από ανθρακονήματα.

Η νέα Ducati Multistrada V4 θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τις αρχές Ιανουαρίου, με τιμή εκκίνησης τις 20.800 €.

VIDEO της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

 

 

Related Posts