Η Dorna εξετάζει την επιλογή της Indianapolis αντί του Τέξας για την έναρξη του MotoGP

Οι τελευταίες εξελίξεις από τον Covid-19, τον γνωστό κοροναϊο συνεχίζουν να επηρεάζουν το MotoGP και όχι μόνο, αφού αναβολές και ακυρώσεις αγώνων έχουν αρχίσει να γίνονται σε όλο τον κόσμο!

Μετά την ακύρωση της μεγάλης κατηγορίας στο Κατάρ και την αναβολή του αγώνα στην Ταϊλάνδη, έχουμε μείνει ότι η έναρξη της σεζόν θα ξεκινήσει στο Ώστιν τον Απρίλιο.

Τώρα, η Dorna προσπαθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις να κρατήσει τον αγώνα την ίδια ημερομηνία, αλλά ίσως σε μια διαφορετική πίστα!

Η περίπτωση του να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στο Τέξας φαίνεται όσο περνάν οι μέρες τόσο και ποιο δύσκολο

Όπως είχαμε γράψει πριν μερικές ημέρες, η πόλη του Ώστιν έχει ακυρώσει ήδη ένα μουσικό και κινηματογραφικό φεστιβάλ που έχει προγραμματιστεί για αυτό το μήνα, από 13 έως 22 Μαρτίου. Το φεστιβάλ, «South by Southwest», είναι μια εκδήλωση με ταινίες, μουσική και διαδραστικά μέσα που προσελκύει περίπου 70.000 άτομα κάθε χρόνο στην πόλη, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ομοίως, η πόλη απαγορεύει όλες τις εκδηλώσεις που φιλοξενούν περισσότερους από 2.500 ανθρώπους για να αποφευχθεί η μετάδοση, παρόλο που όλες οι περιπτώσεις θα αξιολογηθούν ξεχωριστά.

Η επιλογή αλλαγής της ημερομηνίας του Grand Prix του Τέξας είναι περίπλοκη, αφού σύμφωνα με τι πληροφορίες η πίστα θα είναι διαθέσιμη μόνο το καλοκαίρι , μετά το φινλανδικό Grand Prix. Ωστόσο, η επιλογή να γίνει ο αγώνας στο Τέξας σε αυτές τις ημερομηνίες είναι εκτός ζήτησης εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή .

Η Dorna προσπαθεί με κάθε τρόπο να επηρεαστεί το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν λιγότερο από τον κορωναϊό. Πριν από μία εβδομάδα, ο Carmelo Ezpeleta είπε ότι κάνουν ό, τι είναι δυνατό για να κρατήσει το ημερολόγιο όπως ήταν στην αρχή. Αλλά τα γεγονότα τους αναγκάζουν να αλλάξουν τα σχέδια λίγο για να προσπαθήσουν να γίνουν όλοι οι αγώνες.

Η Dorna εξετάζει την περίπτωση να γίνει ο αγώνας του Ώστιν, στην Ινδιανάπολη.

Ο τελευταίος αγώνας που πραγματοποιήθηκε σε αυτή τη μυθική πίστα ήταν το 2015. Από τότε, η MotoGP δεν επέστρεψε σε αυτή την πίστα. Η Dorna έχει ήδη έλθει σε επαφή με τους υπεύθυνους για πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της έγκρισης από την FIM. «Προφανώς σήμερα η πίστα δεν έχει εγκριθεί» δήλωσε ο επικεφαλής ασφάλειας της Dorna, Franco Uncini. « Αλλά δεν υπήρχαν σημαντικά κρίσιμα προβλήματα. Θα μπορούσε να εγκριθεί χωρίς σημαντικά προβλήματα, επίσης επειδή λόγω της κρίσιμης κατάστασης δεν θα ζητήσουμε το φεγγάρι»

Σχετικά Άρθρα