Η Buell Motorcycles επιστρέφει και πάλι

Η ιστορία της Buell ξεκινά το 1983, όταν ο πρώην μηχανικός του Harley-Davidson, Erik Buell, αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του εταιρεία με μια ιδέα που μπορεί να φαίνονταν υπερβολική: να φτιάχνει σπορ γυμνά, χρησιμοποιώντας τους τεράστιους και αθόρυβους κινητήρες Harley.

EBR-1190RX

Ο Buell ολοκλήρωσε τη δουλειά του με απίστευτα συμπαγή (με μεταξόνιο περίπου 1.320 mm) και ελαφριές μοτοσυκλέτες, χρησιμοποιώντας λύσεις τόσο περίεργες όπως η χρήση του πλαισίου ως ρεζερβουάρ καυσίμου ή το ψαλίδι ως ρεζερβουάρ καυσίμου.

Ο Buell δούλεψε με τους κινητήρες Sportster 883 και 1200, επιτυγχάνοντας το αξιοσημείωτο των 90 hp, με τα περίεργα μοντέλα Lightning XB9 και XB12.

Buell XB12S Lightning

Το 1993 η Harley εξαγόρασε το 49% των μετοχών της Buell, και το 2003 πήρε την πλειοψηφία των μετοχών , συνεχίζοντας την παραγωγή μέχρι το 2009. Τα τελευταία Buell ήταν τα μοντέλα 1125 CR και RR, με δικύλινδρους κινητήρες V 72º και LC από την Rotax , που δεν είχε την επιτυχία των προηγούμενων. Η αισθητική ήταν, τουλάχιστον, συζητήσιμη …

Buell 1125 CR

Το 2009, ο Buell κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα στην κατηγορία AMA Daytona Sportbike με τον αναβάτη Danny Eslick. Το 2010 ιδρύθηκε η Erik Buell Racing (EBR)  που προμήθευε ανταλλακτικά σε μοτοσικλέτες Buell, οι οποίες συμμετείχαν ακόμη και στο World Superbikes.

Ο Erik Buell, δημιούργησε τα 1190 SR και RX, με έναν νέο κινητήρα που προέρχεται από το 1125, τώρα με 185 ίππους, και πιο μοντέρνες και ελκυστικές γραμμές.

EBR 1190RX

Το 2013 ο Ινδός κατασκευαστής Hero Motocorps απέκτησε το 49% των μετοχών της EBR, αλλά τα χρέη οδήγησαν την εταιρεία σε πτώχευση το 2015, σταματώντας την παραγωγή.

Η αναγέννηση του Erik Buell Racing EBR

«Η Buell επέστρεψε!» Είπε ο Bill Melvin, Διευθύνων Σύμβουλος της Βορειοαμερικανικής μάρκας. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επαναφέρουμε τον Buell με αυτήν την εντυπωσιακή σειρά από superbikes και μοτοσικλέτες υψηλής απόδοσηςΘα ξεκινήσουμε με τις σπορ αμερικάνικες μοτοσυκλέτες παραγωγής, χειροποίητες στις ΗΠΑ, οπότε αυτό είναι μια καλή αρχήΘα Χτίσουμε σε αυτές τις πλατφόρμες για μοντέλα δρόμου αλλά και Adventure, επομένως επεκτείνουμε την γκάμα μας ώστε να είναι ανταγωνιστικά με άλλες μάρκεςΤο πάθος «Buell Nation» θα είναι σε θέση να αναπτυχθεί και να ευημερήσει ξανά».

EBR-1190SX

Αν και αρχικά θα παράγει τα γνωστά 1190RX και 1190SR, το 2024 η EBR σχεδιάζει να λανσάρει έως και 10 διαφορετικά μοντέλα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα αντέξει οικονομικά η μάρκα Buell, καθώς η στιγμή που επιστρέφουν δεν είναι η πιο ιδανική. μια αγορά γεμάτη μοτοσικλέτες υψηλών επιδόσεων και μια κατάσταση μετά την πανδημία στην αγορά που δεν είναι η ίδια με πριν.

Επιπλέον, η επιστροφή τους ξεκινά με τα ίδια προϊόντα που προηγουμένως απέτυχαν εκτός από το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που ετοιμάζουν και για τα οποία, προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τρίτη γέννηση της μάρκας Erik Buell θα τα καταφέρει τελικά.

Related Posts