Η Avintia ανακοίνωσε τον Granado για το τεστ MotoGP στην Jerez και όχι τον Zarco

Η Avintia ανακοίνωσε ένα νέο αναβάτη, για τη δοκιμή MotoGP της Jerez – αλλά είναι ο Eric Granado, και όχι ο Johann Zarco.

Μετά την ανακοίνωση ότι ο Karel Abraham δεν θα είναι πλέον με την Avintia το Σάββατο, όλοι περίμεναν ότι θα δούμε τον Zarco στο τεστ της Jerez.

Αλλά η δήλωση της Avintia δεν έκανε καμία αναφορά στο Γάλλο (ή ακόμη και στον Abraham) λέγοντας μόνο ότι θα «ανταμείψει» τον Granado γιατί χάρισε στην ομάδα στην κατηγορία MotoΕ νίκες τη φετινή σεζόν « τον ανταμείβουμε δίνοντάς του την ευκαιρία να οδηγήσει την Ducati GP18 κατά τη διάρκεια της δοκιμής στη Jerez.»

«Η επιθυμία μας ως ομάδα είναι να προσφέρει στους αναβάτες της ομάδας μας, αυτό που τους αξίζει και αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δείτε τις δυνατότητες και τα συναισθήματα αυτού του νεαρού οδηγού στο MotoGP».

Ο Granado αναμένεται να παραμείνει με την Avintia στη κατηγορία MotoΕ και την επόμενη σεζόν και ως εκ τούτου δεν είναι πιθανός αντικαταστάτης του Τσέχου οδηγού.

Όμως, η έλλειψη οποιασδήποτε ανακοίνωσης Zarco-Avintia, ίσως να σημαίνει ότι ο τραυματισμός του Γάλλου στην Βαλένθια στον αστράγαλο, παραμένει ακόμα σοβαρός και δεν μπορεί να συμμετέχει στην δόκιμη της Jerez.

Αν τελικά υπογράψει ο Zarco με την ομάδα θα πρέπει να περιμένει μέχρι το τεστ στο Sepang τον Φεβρουάριο.

Η Avintia είχε προγραμματίσει να δώσει στο Granado την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP στη θέση του τραυματισμένου Ραμπάτ στο Μαλαισιανό Grand Prix, αλλά ακυρώθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους. Ένας παράγοντας που πιθανολογείτε ήταν η έλλειψη εμπειρίας προηγούμενης φοράς σε MotoGP, κάτι που θα πρέπει τώρα να εξαλείψουν.

 

Related Posts