Η Aprilia παρουσίασε επίσημα το νέο Tuono 660 2021 – Φωτογραφίες

Η Aprilia παρουσίασε επίσημα το νέο Tuono 660 2021 , ένα μοντέλο που προέρχεται απευθείας από το Supersport RS 660 που έχει τον ίδιο δικύλινδρο κινητήρα, και πλαίσιο, αν και με λιγότερα φέρινγκ και διαφορετικό και πιο ψηλό τιμόνι.

Ο νέος κινητήρας διαθέτει οριζόντια διαχωρισμένο στροφαλοθάλαμο σε δύο τμήματα, με τους κυλίνδρους να έχουν ενσωματωθεί στον πάνω στροφαλοθάλαμο, για μείωση των συνολικών διαστάσεων και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Οι κύλινδροι έχουν μετατοπιστεί από τον στροφαλοφόρο άξονα για να επιτευχθεί ελαχιστοποίηση της εσωτερικής τριβής κατά την κίνηση των εμβόλων.

Οι κούφιοι διπλοί εκκεντροφόροι που επενεργούν σε 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο παίρνουν κίνηση μέσω πλευρικής καδένας. Ο μηχανικής λειτουργίας πολύδισκος συμπλέκτης σε λουτρό λαδιού διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης ροπής και περιορισμένης ολίσθησης.

Η λίπανση μέσω υγρού κάρτερ περιλαμβάνει μια ελαιολεκάνη που προεξέχει προς τα κάτω και έχει κατασκευαστεί γύρω από τον αυλό εισαγωγής, για καλύτερη άντληση του λαδιού σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, ακόμη κι όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό ακραία κλίση ή κατά τη διάρκεια επιτάχυνσης ή φρεναρίσματος.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος με το RS 660 με τον στροφαλοφόρο άξονα ρυθμισμένο στους 270º, που είναι ικανός να παρέχει, στην περίπτωση του Tuono 660, 95 hp, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε αναβάτη με άδεια Α2 να οδηγήσει αυτή τη μοτοσικλέτα εγκαθιστώντας το σχετικό κιτ περιορισμού (δεν θα υπάρχει έκδοση 100 hp όπως συμβαίνει με το RS 660).

Η μόνη αλλαγή που εφαρμόστηκε από την Aprilia στο Tuono – όσον αφορά τον κινητήρα – είναι ο ταχύτητα των αλλαγών των ταχυτήτων, η οποία δίνει  καλύτερη επιτάχυνση αλλα θυσιάζει ελαφρά την τελική ταχύτητα.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι πρώτης τάξεως, μια σειρά βοηθημάτων που έχει ήδη κυκλοφορήσει στο RS 660 και δεν είναι εύκολο να βρεθεί σε μοτοσικλέτες αυτής της κατηγορίας και ισχύος. Το ηλεκτρονικό γκάζι Ride-by-Wire επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση της σειράς ηλεκτρονικών χειριστηρίων του APRC, όπως:

– Έλεγχος πρόσφυσης πολλαπλών επιπέδων – Αντιολισθητικός
έλεγχος – Cruise control
– Ρύθμιση φρένου κινητήρα
– Επιλεγμένοι χάρτες κινητήρα
– Σύστημα ABS.

Για να διαχειριστεί  εύκολα όλα τα ηλεκτρονικά χειριστήρια μέσω της έγχρωμης οργάνωσης TFT, η Aprilia έχει αναπτύξει πέντε τρόπους οδήγησης (τρεις συγκεκριμένες για το δρόμο και δύο για την πίστα): ο αναβάτης πρέπει μόνο να επιλέξει την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ οδήγησης του, αφήνοντάς του τη δυνατότητα να τα προσαρμόσει.

Το στιλ του Aprilia Tuono 660 είναι επιθετικό και σπορ της οικογένειας Tuono, που χαρακτηρίζεται από μικρές επιφάνειες που ενισχύουν τον δυναμικό χαρακτήρα ακόμα και όταν είναι σταματημένο.

Όπως και το RS 660, το νέο Aprilia Tuono 660 υιοθετεί επίσης την καινοτόμο ιδέα του διπλού φέρινγκ με αεροδυναμική λειτουργία προσάρτησης, που γεννήθηκε από μια ολοένα και πιο βαθιά διερεύνηση στην αεροδυναμική σήραγγα, εκτός από τον εξοπλισμό τριπλού προβολέα LED με φώτα πορείας ημέρας DRL.

Το πλαίσιο είναι το ίδιο αλουμίνιο διπλής δοκού με το RS 660 , ρίχνοντας το τελικό βάρος στα 183 κιλά με γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Εμπρός έχει ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Kayaba με καλάμια 41 mm, ενώ τα φρένα είναι υπογεγραμμένα από την Brembo με ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και δίσκους 320 mm, χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του Tuono και όπως έχουμε ήδη δει στο RS 660, είναι οτι η δύναμη φρεναρίσματος είναι υπέροχη.

Το Aprilia Tuono 660 θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές παραλλαγές: Concept Black, Iridium Grey και το εντυπωσιακό νέο Acid Gold!

Αυτό που ακόμα δεν γνωρίζουμε είναι η ημερομηνία άφιξής του ή η τιμή του, η οποία θα πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από εκείνη του RS 660, του οποίου στη χώρα μας είναι 11.050 €  ευρώ.

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ & ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Related Posts