Νέο Honda CBR1000RR Fireblade 2020 – “κατασκοπευτικές φωτογραφίες” – VIDEO

Για μήνες έχουμε πληροφορίες σχετικά με αυτό το νέο μοντέλο, με διάφορα καλά καμουφλαρισμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αλλά κυρίως με τις πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του WSBK ότι η Honda ετοιμάζει μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα, και όλα αυτά ενισχύθηκαν από την υπογραφή του Alvaro Bautista με το HRC Honda για το 2020 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Η Honda έχει περάσει αρκετές σεζόν των οποίων η ναυαρχίδα της CBR1000RR Firebladeέτρεξε σε μια θάλασσα αβεβαιότητας και μικρής τεχνολογικής εξέλιξης.

Η επίσημη ομάδα του στο WSBK εξαφανίστηκε και έπαψε να αποτελεί το σημείο αναφοράς σε αγώνες.

Στο σημείο αυτό η Honda αποφάσισε να επανακτήσει την ηγεμονία της και ξεκίνησε να αναπτύσσει ένα νέο Fireblade, η αλλαγή του οποίου έχει προαναγγελθεί ότι θα είναι ριζοσπαστική σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Τώρα έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που δείχνουν ενεργό το πρωτότυπο. Παρά το γεγονός ότι είναι “κατασκοπευτικές φωτογραφίες” και φορώντας ένα εντελώς καμουφλαρισμένο κουστούμι, μπορούμε ήδη να εκτιμήσουμε κάποιες τεχνικές πτυχές.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από έναν Ιάπωνα φωτογράφο (Twitter @ n_mode_log) ο οποίος πήγε στην πίστα του Motegi για να καλύψει έναν αγώνα αυτοκινήτων, όταν είδε μια καμουφλαρισμένη μοτοσυκλέτα να κάνει γύρους μόνη της.

Σε αυτές τις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε την διαφορετική εμπρός αεροτομή, και φυσικά τα πλευρικά φτεράκια ακριβώς τα ίδια με εκείνα που παρουσιάστηκαν και απεικονίστηκαν σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας πριν από μερικούς μήνες.

Παρά τις αλλαγές αυτές, μπορούμε να δούμε σχέδιο προφίλ πολύ παρόμοιο με το τρέχον μοντέλο, ακόμα και με κάποια επιρροή του πρωτότυπου MotoGP.

Όσον αφορά τον κινητήρα, μπορούμε να πούμε ελάχιστα, εκτός ίσως από το ότι διατηρεί τη δομή του τετρακύλινδρο εν σειρά, αν και τα καλύμματα του κινητήρα είναι διαφορετικά, καθώς και η θέση του κιβωτίου ταχυτήτων.

Τέλος, αν κοιτάξουμε μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια, μπορούμε να δούμε δαγκάνες φρένων Brembo GP . Αυτός ο τύπος ξεφεύγει σαφώς του κόστους μιας μοτοσικλέτας παραγωγής, οπότε δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι πρόκειται για τις δαγκάνες που θα εξοπλίσει τελικά την Honda CBR1000RR Fireblade 2020 … θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για την SP έκδοση, αλλά εξακολουθούν να είναι ένα πολύ ακριβό στοιχείο.

Ίσως, η Honda παρουσιάσει στην  EICMA 2019 του Μιλάνου σε λίγες εβδομάδες και τότε θα έχουμε την τύχη να την δούμε από κοντά!

Μέχρι τότε θα περιμένουμε να δούμε αν θα φτάσει στα 215 hp όπου βρίσκονται κάποια ευρωπαϊκά Superbike, ή θα κρατηθεί πιο κοντά στα 200 hp, όπως κάνουν οι Yamaha, Suzuki και Kawasaki;

Μείνετε συντονισμένοι ….

 

Σχετικά Άρθρα