Γιάννης Περιστεράς: νίκες και ρεκόρ στις Σέρρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Γιάννης #John41 Περιστεράς που πριν λίγες μέρες έγινε 14 χρόνων εντυπωσίασε στον 2ο και 3ο Αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019, που έγινε στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων στις Σέρρες.

Ο #John41, αγωνίστηκε σε δύο κατηγορίες, την κατηγορία ΝΕΩΝ οδηγών με Yamaha R3 και ελαστικά Pirelli Supercorsa V3 και στην Racing με Honda NSF250 με Dunlop KR.

Στην κατηγορία των ΝΕΩΝ ξεκίνησε δυναμικά και ήδη από τις πρώτες Δοκιμές διέλυσε το απόλυτο ρεκόρ πίστας, “γράφοντας” χρόνο 1’25.965, κατεβάζοντας -2.737 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ που είχε από πέρυσι ο Χρήστος Παπανικολάου. Στους Αγώνες και του Σαββάτου και της Κυριακής συνέχισε απτόητος και πήρε δύο άνετες νίκες και με νέο ρεκόρ Αγώνα με 1’26.605.

Στην κατηγορία Racing οδηγώντας για πρώτη φορά την Moto3 μοτοσυκλέτα που φροντίζει η ομάδα Tsokos Racing, σε κάθε είσοδό του στην πίστα βελτιωνόταν συνεχώς! Στον Αγώνα του Σαββάτου οδήγησε για λίγο την κούρσα, αλλά τελικά έμεινε 2ος πίσω από τον 2 φορές Πρωταθλητή της κατηγορίας Λέανδρο Ντότσικα που αγωνίζεται με την δίχρονη Yamaha TZ250, επίσης της Tsokos Racing. Με χρόνο 1’24.827 σημείωσε νέο ρεκόρ για την Moto3, -0.395 του δευτερολέπτου από το 1’25.202 που είχε από πέρυσι ο Παπανικολάου. Την Κυριακή γνωρίζοντας λίγο καλύτερα τη δύσκολη Honda NSF250 έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα πιέζοντας μέχρι το τέλος τον Ντότσικα και κάνοντας στον προτελευταίο γύρο του Αγώνα ένα ακόμη νέο ρεκόρ με 1’24.133!

Με δύο νίκες δύο δεύτερες θέσεις και δύο ρεκόρ, η συμμετοχή στον 2ο & 3ο Αγώνα του ΠΠΤ2019 μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη και μια καλή προετοιμασία του #John41 ενόψει του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV στο οποίο θα συμμετάσχει με πρώτο Αγώνα στην Ίμολα στα τέλη Ιουνίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ #John41 ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός

“Η Yamaha R3 που μου ετοίμασε η ομάδα δούλεψε τέλεια από τον πρώτο γύρο που μπήκα στην πίστα. Δεν περίμενα ότι θα κατεβάσω χρόνο κάτω από το 1’26” που ο Can Oncu μου είχε πει στη Γαλλία ότι ήταν ο καλύτερος χρόνος που έχει κάνει με R3 στις Σέρρες. Είμαι ευχαριστημένος με τις νίκες, αλλά κυρίως με το ρυθμό που μπορούσα να κρατήσω μέχρι το τέλος του Αγώνα, παρά τη ζέστη.

Στην κατηγορία Racing το Σάββατο κάποιος συναθλητής μου με έβγαλε εκτός γραμμής και έπεσα πάνω στον Γιώργο Κίτσο, από τον οποίο πήγα να ζητήσω συγνώμη και έμαθα ότι τραυματίστηκε. Του εύχομαι καλή ανάρρωση. Στον Αγώνα της Κυριακής είχα μια ωραία μάχη με τον Λέναδρο Ντότσικα και έκανα τον ταχύτερό μου γύρο στο τέλος, αφού σε κάθε γύρο μάθαινα περισσότερο τη μοτοσυκλέτα. Τώρα ξεκινάω προετοιμασία για το CIV.”

ΣΑΚΗΣ ΣΥΝΙΩΡΗΣ – Προπονητής

“Ο Γιάννης έδειξε το τριήμερο που πέρασε κάποιες από τις δυνατότητές του. Έχοντας δουλέψει μαζί του τα 4 τελευταία χρόνια, πιστεύω ότι έχει ακόμη πολλά να δείξει και ελπίζω ότι θα σπάσει ακόμη πολλά ρεκόρ στη συνέχεια. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με στόχο την καλή εμφάνιση στο CIV.”

Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθεια:

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Motodirect, ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ, Aplinestars, TZORTZOPOULOS – SHOEI, ANEK – SUPERFAST, Zen1one Racing, RACE TECH Exhaust System, Yamaha TSOKOS Racing, Georgopoulos – ERMAX, EXTRA Products TASSOULIS, Extreme Track Days, RISE, mouratis gp spare parts, TECNO MOTO performance, clever media, P+P Papageorgiou Peristeras, PIRELLI Intramoto, PAPASTAVROU Shops, AM ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, MGP motograndprix.gr, S1 Sinioris Racing, BIZZARE STICKERS, SUPERBMOTO, ΒΑΦΕΣ ΜΑΝΟΣ, ANDELI MOTOTOURING, TENG TOOLS, FABRI, RiderGraphics, DUNLOP, PERISTERAS TYRES.

Related Posts