Finale για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro!

Η αυλαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro έπεσε στην Περαχώρα Κορινθίας με τον 7ο και τελευταίο αγώνα που διοργανώθηκε από τον ΜΟ.Λ.Π.

Η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα καλά κρατούσε, και η σκόνη ήταν το μόνο ενοχλητικό στοιχείο σε έναν πολύ καλό αγώνα, με έξυπνη σχεδίαση, δυνατό θέαμα και έντονο ανταγωνισμό! Παράλληλα, ήταν και ο 3ος αγώνας για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος κι έτσι η περασμένη Κυριακή ανέδειξε τους εναπομείναντες Πρωταθλητές εκεί που υπήρχαν ακόμη βαθμολογικές «μάχες».

Οι 2 μικρές σχετικά ειδικές ήταν δίπλα και κοντά στο κέντρο του αγώνα, διευκολύνοντας την θέαση αλλά και την επαναληπτικότητα στην οδήγηση, ενώ η όμορφη απλή διαδρομή άφησε ευχαριστημένη την πλειοψηφία των αναβατών!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλος νικητής του αγώνα στην γενική κατάταξη ήταν ο Βασίλης Σιαφαρίκας (ΜΟΓ) με Honda. Ο πολυπρωταθλητής από το Γρεβενά δήλωσε και πάλι δυναμικά «παρών», 3 χρόνια μετά την απόφασή του να εγκαταλείψει την μάχη της «Γενικής» αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τυχαία ο καλύτερος Έλληνας εδώ και χρόνια στο άθλημα του Enduro! Είχε ήδη διασφαλίσει τον τίτλο στην Ε3, αλλά παρέμενε η μάχη ανοιχτή σε επίπεδο Γενικής και επικράτησε -αν και οριακά- τελικά του Γιάννη Παυλίδη (ΜΟΓ) – ΤΜ, που αρκέστηκε τελικά στην 2η θέση γενικής στο Πρωτάθλημα, αλλά στην 1η στην κατηγορία του Ε1. Ο Αλέξης Ζώρας (ΛΑΜΣ) – ΚΤΜ αν και ξεκίνησε δυνατότερα από όλους, έπεσε στην 3η ειδική χάνοντας πολύ χρόνο για να μπορέσει να ανακάμψει μένοντας 3ος Γενικής.

Δυνατή εμφάνιση από τον Γιάννη Τρίγκα (ΜΟΛΕΤ) με Beta που εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του ήδη πρωταθλητή Δημήτρη Βαγγελάκου, νίκησε στην Ε2 όντας και 4ος γενικής. 5ος στην γενική και 3ος στην Ε1 κατηγορία ήταν ο Πάνος Κακολύρης (ΜΟΛΠ) – ΥΑΜΑΗΑ ενώ την 6άδα συμπλήρωσε ο πάντα δυνατός Χρήστος Παπαθεοδώρου (ΜΟΓ) με Honda όντας 2ος και στην Ε3.

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης (ΦΙΛΜΑ) – ΚΤΜ έκανε τον καλύτερό του αγώνα στην 7η θέση γενικής και 2ος στην Ε2, μπροστά από τον Μιχάλη Ντουζένη (ΦΙΛΜΑ)- TM που συμπλήρωσε το βάθρο της κατηγορίας. Ο Αρτέμης Σφηναρολάκης (ΜΟΚ) – Honda, δεν χάρηκε ένα βάθρο την φετινή χρονιά, αλλά άφηνε άριστες υποθήκες για το μέλλον με όλο και δυνατότερες παρουσίες. Το βάθρο στην ε3 συμπλήρωσε ο Νίκος Βασιλείου (ΛΕΜΙ) με Beta.

Νίκη και πάλι για τον ήδη στεμμένο πρωταθλητή Δημήτρη Μπάκα (ΛΕΔΙΛΑ) με Husqvarna στη κατηγορία ΕΝ με τον Θανάση Χρόνη (ΑΛΑΜΜ) με ΥΑΜΑΗΑ να είναι 2ος.

Στους Βετεράνους ΕS είχαμε δυνατή μάχη μεταξύ του Μιχάλη Μιμίκου (ΑΜΛΕΧ) με ΚΤΜ και του Πολύκαρπου Νικολάου (ΑΡΗΣ) με HUSQVARNA ενώ πιο πίσω τους τερμάτισε ο Ελισαίος Παπαδημητρίου (ΜΟΛΠ) με HUSQVARNA.

Πρώτη ομάδα αναδείχθηκε η ΤΜ Racing ενώ το Σωματείο που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν και πάλι ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Γρεβενών.

Για το Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας, 1ος Γενικής και στην ΝΕ2 στέφθηκε ο Άρης Πυρλής (ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ) με ΤΜ 300 μπροστά από τον νικητή (και πρωταθλητή) της ΝΕ1 Δημήτρη Καρπούζη (ΛΕΔΙΛΑ) με ΚΤΜ και τον νικητή της ΝΕ3 Νίκο Τσερπέκα (ΜΟΣΥΣ) HUSQVARNA. Πρωταθλητής στην ΝΕ2 βγήκε ο Χρήστος Θεοδοσόπουλος (ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ) με YAMAHA,ενώ στην ΝΕ3 ο Βαγγέλης Ζαχαράτος με ΒΕΤΑ (ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ).

Στους Βετεράνους NES o Ναθαναήλ Κολεύρης (ΜΟΛΕΜ) με ΚΤΜ πήρε τη νίκη και τον τίτλο., ενώ στους νεοεισερχόμενους αθλητές στο Enduro της κατηγορίας EHobby που κάνουν ένα γύρο, νίκησε o Χρήστος Νικολόποπουλος (ΑΜΟΣ) με ΚΤΜ με νικητή του επάθλου τον Κώστα Δέδερη (ΣΜΑΣ)

Στην Junior Sprint ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (ΜΟΛΕΜ) έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες με νίκη, αν και ο τίτλος πήγε στον Θεόδωρο Ζαγλάρα (ΜΟΛΕΜ)

Ευελπιστούμε σε μια ανάλογη συνέχεια το επόμενο έτος, με δυνατές μάχες και αθλητές σε κάθε επίπεδο!

Ευχαριστούμε πολύ και τους μόνιμους χορηγούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro που ήταν η ΥΑΜΑΗΑ Motodynamics, η KTM SEE, η Honda Red Riders, το ΥΑΜΑΗΑ Worksbike Racing, η TM Racing Hellas, την ΙΝΑ Tech MX και το Emporio Carrer.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου Αγώνα Παν. Πρωτ. ENDURO & 3ου Αγώνα Νότιου Ελλάδος

Βαθμολογία Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2017

Σχετικά Άρθρα