Φήμες για Ducati Motocross 450cc

Έχουν περάσει περίπου πέντε χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για σχέδιά της Ducati να κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα 450cc motocross

Άλλα όπως όλοι γνωρίζουμε η Ducati έχει επικεντρωθεί στις μοτοσικλέτες δρόμου κυρίως και στο MotoGP.

Φήμες για νέα μοτοσυκλέτα Motocross 450cc από την Ducati

Τις τελευταίες ημέρες γέμισε πάλι το Διαδίκτυο με μια φωτογραφία ενός Ducati Motocross 450cc. Αν  ήταν αλήθεια, θα ήταν μεγάλη είδηση για τη Ducati.

Φυσικά, θα ήταν μεγάλη είδηση αν η Ducati έμπαινε στη σκηνή MX, κάτι που θα ήταν ένα τεράστιο άλμα για την ιταλική μάρκα.

Το πιο περίεργο όμως είναι το χρονικό σημείο της ιστορίας, καθώς έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την γνωστοποίηση κάποιων σκέψεων για το πώς η Ducati μπορεί να επεκτείνει την δραστηριότητα της  μέσω της απόκτησης ενός σήματος όπως της TM Racing.

Οι περισσότερες φήμες φαίνεται να προέρχονται από διαδικτυακά φόρουμ και Blogs, όπου έχουν δημοσιεύσει και την παραπάνω εικόνα ως απόδειξη των λεγομένων τους.

Η φωτογραφία αυτή δεν προέρχεται από τη Ducati Design, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο του Oberdan Bezzi , ο οποίος δημοσιεύει τακτικά σχεδιαστικές προτάσεις που προτείνει στους κατασκευαστές να φτιάξουν.

Θα δούμε όμως ένα τέτοιο μηχάνημα από την Ducati; Αυτό φαίνεται απίθανο, αφού ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati σε σχετική ερώτηση δεν φάνηκε να είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα να μπει στον χώρο του μοτοκρός.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αγορά MX είναι κορεσμένη ήδη από έξι μάρκες, οι οποίοι κατασκευάζουν πολύ παρόμοια προϊόντα. Μια επιτυχημένη είσοδος στο τμήμα μοτοκρός ίσως απαιτεί ένα μεγάλο πακέτο αλλαγής σχεδίων για την Ducati.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι η Ducati είναι έτοιμη για μια τέτοια κίνηση, μια κίνηση που είναι πολύ μακριά από την λογική των πιστών Ducatisti.

Σχετικά Άρθρα