Έτοιμη και πλήρης η ομάδα της KTM FACTORY RACING για το Dakar 2019

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, ξεκινά η 41η έκδοση του ράλι με το πρώτο στάδιο της εκκίνησης, των 331 χιλιομέτρων, με τους αναβάτες να ξεκινούν από την πρωτεύουσα του , τη Λίμα, με προορισμό το Πίσκο. Μια σύντομη ειδική των 84 χλμ. Θα δώσει στους οδηγούς την πρώτη ανταγωνιστική γεύση των συνθηκών στην περουβιανή έρημο. Τέσσερις ακόμη ημέρες αγώνων οδηγούν μέχρι την μέρα ξεκούρασης στην Arequipa στις 12 Ιανουαρίου, πριν τελικά ολοκληρώσουν το ράλι τα τελευταία πέντε στάδια. Όταν οι αναβάτες επιστρέψουν στη Λίμα μετά το 10ο και τελικό στάδιο, θα έχουν καλύψει συνολικά περισσότερα από 5.500 χιλιόμετρα και θα έχουν αγωνιστεί κάνοντας 3.000 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

Ο περσινός Πρωταθλητής του ,  Matthias Walkner έρχεται μετά από μια δυνατή σεζόν του 2018. Ο Αυστριακός είναι υπερήφανος που θα εχει το νούμερο ένα στο του και πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του κατά τη διάρκεια των 10 ημερών των αγώνων.

Matthias Walkner: «Αισθάνομαι καλά να είμαι και πάλι στο Dakar. Ήμουν λίγο άρρωστος κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά θα είμαι καλά και υγιής για τον αγώνα. Η προετοιμασία μέχρι τώρα έχει πάει πραγματικά καλά και ανυπομονώ να οδηγήσω με το νούμερο ένα στην μηχανή μου. Πιστεύω ότι η οδήγηση ως νούμερο ένα μου δίνει περισσότερο κίνητρο από την πίεση – νομίζω ότι τα παιδιά που δεν έχουν κερδίσει ποτέ, έχουν μεγαλύτερη πίεση. Σίγουρα πρόκειται να είναι διαφορετικό φέτος, συνήθως προτιμώ μια ευρύτερη ποικιλία εδάφους, αλλά είμαι πρόθυμος να τα δώσω όλα και ελπίζω να διεκδικήσω άλλο ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος των 10 ημερών».

Μετά από μια μικρή πτώση σε δοκιμή μόλις πριν από ένα μήνα, ο  Toby Price τραυμάτισε τον καρπό του και αντιμετώπισε μια τεράστια πρόκληση αν θα είναι αρκετά ικανός να αγωνιστεί. Παρά την οπισθοδρόμηση, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Cross-Country Rally του 2018 είναι σίγουρος για τη δύναμή του και σχεδιάζει να αγωνιστεί για τη νίκη στο Περού.

Toby Price: «Τα πράγματα φαίνονται καλά εδώ στη Λίμα, η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά στην πορεία μέχρι τον αγώνα και τώρα ήρθε η ώρα για εμάς. Γενικά, αισθάνομαι καλά και καλά προετοιμασμένος, το χέρι μου δεν είναι 100% τέλειο – εξακολουθεί να έχω κάποιο πόνο από καιρό σε καιρό – αλλά είμαι βέβαιος ότι είναι αρκετά δυνατό ώστε να μην μου προκαλέσει κανένα πρόβλημα στον αγώνα. Πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω από τον αγώνα, θα είναι δύσκολο να κρίνουμε και δεν θα ξέρουμε πραγματικά πώς παίζει μέχρι να βγούμε έξω. Είναι δύσκολο αν ξεκινάς μπροστά, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι συχνά είναι πιο εύκολο να ακολουθείς τα ίχνη μπροστά στην άμμο. Ετσι, υπάρχουν περιθώρια για μερικά μεγάλα λάθη, καθώς η πλοήγηση μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολη. Ανυπομονώ για την άμμο για να είμαι ειλικρινής.»

Ο πρωταθλητής του Ντακάρ  2017, Sam Sunderland έχει δείξει καλό ρυθμό όλο το χρόνο και είναι πρόθυμος να κυνηγήσει τον δεύτερο τίτλο του. Πλήρως προσαρμοσμένος και έτοιμος για τους αμμόλοφους του Περού.

Sam Sunderland: «Αισθάνομαι καλά και δυνατός. Έχουμε πολλά σκληρά χιλιόμετρα μπροστά μας, αλλά είμαι ενθουσιασμένος. Η στρατηγική θα είναι πολύ σημαντική. Με τόσο μεγάλο μέρος του αγώνα στην άμμο, αξιοποιώντας στο έπακρο τη θέση εκκίνησης θα είναι τεράστια ατού. Οι Περουβιανοί αμμόλοφοι είναι από τους πιο δύσκολους για οδήγηση στον κόσμο. Η ανοιχτόχρωμη άμμος μπορεί συχνά να είναι δύσκολη για να δεις σωστά, ειδικά όταν ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό – η πλοήγηση θα είναι δύσκολη, αλλά σημαντική. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς τι να περιμένουμε, αλλά ξέρω ότι θα πάω εκεί έξω και θα κάνω το καλύτερό μου, όπως πάντα.»

Ο Luciano Benavides θα οδηγήσει για πρώτη φορά με την ομάδα της Red Bull ,  και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 για να αυξήσει τη συνοχή και το ρυθμό του κατά τη διάρκεια του 2019. Αναγκασμένος να αποσυρθεί από τον αγώνα πέρυσι, ο Αργεντινής σχεδιάζει να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία και θα στοχεύει στην κορυφή των 10.

Luciano Benavides: «Το είναι πολύ σημαντικός αγώνας για μένα – αισθάνομαι καλά και έρχομαι στον αγώνα με πολύ περισσότερη εμπειρία. Το πιο δύσκολο κομμάτι για το φέτος θα είναι οι ψηλές θερμοκρασίες και οι μακριές διαδρομές στους μεγάλους αμμόλοφους του Περού. Νομίζω ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από ό, τι το περασμένο έτος. Μετά το λάθος μου το 2018, ο κύριος στόχος μου είναι να ολοκληρώσω τον αγώνα με ασφάλεια. Λατρεύω το αίσθημα της ελευθερίας που σου δίνει η έρημο και ανυπομονώ να οδηγήσω στο Περού.»

Η Laia Sanz και ο Mario Patrao οδηγοί της KTM Factory Racing θα παραμείνουν μαζί με τους συμπαίκτες τους στην KTM και έχουν ως στόχο την επίτευξη δυνατών αποτελεσμάτων. Το ράλι σηματοδοτεί το ένατο Dakar της Laia και για το 2019, η δημοφιλής Ισπανίδα ελπίζει να διατηρήσει το 100% το τελικό ρεκόρ της στο Dakar.

Laia Sanz: «Φέτος θα είναι αρκετά διαφορετικό Dakar με διάφορους τρόπους. Συνήθως σε αυτό το στάδιο αισθάνομαι 100% έτοιμη για τον αγώνα του Dakar. Μετά από μια αρρώστια νωρίτερα φέτος η προετοιμασία μου δεν ήταν τόσο καλή όσο θα ήθελα και δεν είμαι σίγουρη τι να περιμένω στον αγώνα. Είναι βέβαιο ότι θα είναι σκληρά εδώ στο Περού, αλλά το σχέδιό μου είναι να τερματίζω κάθε μέρα και να βάζω τα δυνατά μου. Ξέρω ότι η πλοήγηση μου είναι καλή και με κάποια στρατηγική ελπίζω για ένα καλό αποτέλεσμα.»

Ο Mario Patrao, που οδηγεί για πρώτη φορά στην ομάδα, σχεδιάζει να σπάσει το top-10 και να υποστηρίξει τους συμπαίκτες του όσο καλύτερα μπορεί. Ο πρώην νικητής του Μαραθωνίου είναι κατάλληλος και έτοιμος.

Mario Patrao: «Είμαι πλήρως προετοιμασμένος για την πρόκληση του Ντακάρ. Φυσικά, είμαι πολύ ευτυχής που έχω την πλήρη υποστήριξη της ομάδας KTM πίσω μου. Τα στάδια μοιάζουν πως θα είναι αρκετά σκληρά, αλλά το σχέδιό μου είναι να παλεύω μια μέρα τη φορά. Έχουμε ακόμα μια μικρή προετοιμασία, αλλά η πρώτη φάση της Δευτέρας σύντομα θα είναι εδώ και ανυπομονώ να ξεκινήσω.»

Οι τελικές προετοιμασίες για το Ράλλυ Ντακάρ του 2019 συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο με διοικητικούς ελέγχους που θα διενεργηθούν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, ακολουθούμενη από την εντυπωσιακή τελετή εκκίνησης. Το πρώτο στάδιο του αγώνα αρχίζει τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου με τους αναβάτες να εγκαταλείπουν την πόλη της Λίμα και να ταξιδεύουν νότια προς το Pisco. Μια ειδική διαδρομή 84 χιλιομέτρων θα ανοίξει την εκδήλωση με όλους τους ανταγωνιστές να καλύπτουν συνολικά 331 χιλιόμετρα για την 1η ημέρα.

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2019 !

Related Posts