Έρχεται αγώνας MotoGP  μέσα σε πόλη το 2021 στην Ινδονησία

Το 2021 θα έχουμε τον πρώτο αγώνα μέσα σε πολύ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Η Ινδονησία έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την Dorna τον περασμένο μήνα για να λάβει το πρωτάθλημα μεταξύ 2021 και 2023 (με επέκταση στο τέλος αυτής της περιόδου) σε μια νέα πίστα μέσα στην πόλη της Mandalika, σχέδιο που έχει ήδη εγκριθεί από τον διευθυντή ασφαλείας της FIM, Franco Uncini.

Ο Abdulbar M. Mansoer, πρόεδρος της Ινδονησιακής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, εξήγησε ότι η εν λόγω διαδρομή είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες αστικές: «Η αστική πίστα θα κατασκευαστεί από το μηδέν, σε αντίθεση με τις πίστες η Σιγκαπούρη και το Μονακό . Όταν δεν χρησιμοποιείται για τον διαγωνισμό, θα χρησιμοποιείται ως κανονικός αυτοκινητόδρομος στην περιοχή ».

Η προσδοκία είναι ότι η κατασκευή της πίστας είναι γρήγορη, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι απαραίτητο μόνο να οικοδομηθούν οι δρόμοι και τα paddock.  Η ευθύνη του έργου είναι από την Vinci Construction, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την τοποθέτηση της ασφάλτου τον Σεπτέμβριο.

Με το φινλανδικό Grand Prix να φτάνει το 2020, η άφιξη του γύρου της Ινδονησίας θα μπορούσε να σημαίνει την πρώτη σεζόν του MotoGP με 20 αγώνες.

Σχετικά Άρθρα