Επιστρέφει το Honda CBR600RR το 2019?

Το Honda CBR600RR ήταν ένα από τα θύματα του Euro 4 και των τάσεων της αγοράς. Φαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, καθώς η ιαπωνική μάρκα σχεδιάζει την επιστροφή της στην κατηγορία  Supersport 600.

Για πολλούς, αυτό το αντίο του Honda CBR600RR ήταν μια απογοήτευση. Η μικρή αγορά που έχει  η κατηγορία Supersport 600 και οι αυστηροί περιορισμοί Euro 4, έκαναν ήταν η αιτία που πολλοί κατασκευαστές ,ανάμεσα τους και η Honda να εγκαταλείψουν την εξέλιξη αυτής της κατηγορίας!

Η πληροφορία για την επιστροφή του Honda CBR600RR, έρχεται από την Αμερική όπου η Honda υπέβαλλε ένα έγγραφο για πιστοποίηση CARB (Homologation) στην Καλιφόρνια, για μια νέα έκδοση του CBR600RR Supersport.

Η νέα έκδοση θα είναι 10 κιλά πιο ελαφριά από το τρέχον μοντέλο του 2016, το οποίο εξακολουθεί να πωλείτε στην αγορά της Αμερικής.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που έχουν κυκλοφορήσει μέσα από αυτό το έγγραφο, όπως το βάρος, είναι αξιοσημείωτο αφού θα είναι περίπου 10 κιλά ελαφρύτερο από ό, τι την τελευταία έκδοση κρατώντας τον κινητήρα των 599 cc

Το ξεχωριστό είναι ότι με το Euro 4, υπάρχει συνήθως μια αύξηση του βάρους, με την προσθήκη της τεχνολογίας που καθιστά δυνατή την επίτευξη της αναγνώρισης Euro4, η οποία είναι παρούσα μόνο στην κατηγορία Supersport αυτή τη στιγμή για το Yamaha YZF -R 6 και το MV Agusta 675.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι άλλοι κατασκευαστές δεν θα μπουν στον κόπο να επενδύσουν σε αυτή την έγκριση, καθιστώντας το Honda CBR600RR, αλλά και το Kawasaki ZX-6R και το Suzuki GSX-R600, να μην μπορούν να πουληθούν καινούρια στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Υπάρχουν τώρα περισσότερες φήμες ότι οι Ιάπωνες κατασκευαστές έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους να κάνουν το βήμα προς την επιστροφή τους στην κατηγορία Supersport 600!

Ένας από τους κύριους λόγους, είναι το γεγονός ότι η κατηγορία Supersport 600 οδεύει προς την εξαφάνιση της από τους αγώνες και έτσι δημιουργεί ένα μεγάλο κενό μεταξύ των Supersport 300, με περίπου 50 hp και των Superbikes με έως και 250 hp, μια ανεπιθύμητη κατάσταση για την ανάπτυξη των νέων οδηγών στις πίστες, όπου όλες οι κατασκευαστές δίνουν την μεγαλύτερη τους μάχη για την διεθνή τους υπεροχή .

Επίσης ίσως οι συνθήκες της αγοράς να έχουν βελτιωθεί ή οι τεχνολογικές δυνατότητες έχουν κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός για την επιστροφή του Honda CBR600RR . Ό, τι και αν είναι, είναι ενδιαφέρον να δούμε και πάλι την κατηγορία να παίρνει και πάλι τα επάνω της.

Ας ελπίσουμε ότι το CBR600RR μπορεί να είναι ο προάγγελος της αναβίωσης της κατηγορίας Supersport 600.

Σχετικά Άρθρα