Επιστολή Ο.Δ.Μ.Α. Αθηνών που διαβάστηκε στην Γενική Συνέλευση της ΑΜΟΤΟΕ

Η παρακάτω Επιστολή που θα δημοσιεύσουμε μας εστάλη από τον Γιώργο Αναμουρλίδη, εκ μέρους του Δ.Σ του αθλητικού σωματείου Αθηνών.

Η Επιστολή αυτή διαβάστηκε στην Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας αλλά λόγω ότι παρήλθε ο χρόνος για να γραφτεί στα πρακτικά, την έστειλα στο Δ.Σ. την Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος () για να μας απαντήσει στα παρακάτω  ερωτήματα.  Απάντηση δεν έχουμε λάβει αν και την έχουμε στείλει πριν από δυο εβδομάδες.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ   ΚΑΡΔΙΤΣΑ 14/12/2019

Καλησπέρα. Είμαι ο Γιώργος ΑΝΑΜΟΥΡΛΙΔΗΣ πρόεδρος και  εκπρόσωπος του  Ο.Δ.Μ.Α, Αθηνών, Ομίλου Δίκυκλου Μηχ… Αθλ….  Αθηνών.    Στο άρθρο 16 του καταστατικού του Ομίλου μας το οποίον έχετε, στην 1η παράγραφο  ορίζει τον πρόεδρο εκπρόσωπο. Αν δεν μπορεί αυτός τον αντιπρόεδρος. Αν δεν μπορεί ούτε ο αντιπρόεδρος τότε ορίζετε εκπρόσωπος που θα εκπροσωπήσει τον Όμιλο.

Ευτυχώς  έστω μια φορά τον χρόνο ακόμη και στο τέλος της χρονιάς παραμονές των εορτών γίνεται η Γ. Σ. της Ομοσπονδίας για να μαζευόμαστε και να συζητάμε γενικά αλλά και ειδικά θέματα που απασχολούν τα σωματεία και τους Αθλητές που εκπροσωπούμε.       Ξεκινάω και τονίζω  μερικά σημεία που αναγράφονται στο καταστατικό της Αθλητικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας ΑΜΟΤΟΕ.

Άρθρο 2ο

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε.  είναι η μεταξύ των σωματείων μελών αυτή, οργάνωσης διάδοση και ανάπτυξη των αθλημάτων της μοτοσυκλέτας, με τις αρχές και αξίες του φίλαθλου πνεύματος, σε όλη τη χώρα.

Άρθρο 3ο

ΜΕΣΑ

            Τα μέσα για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού είναι:

1. Η οργάνωση και τέλεση ετησίως κάθε είδους τοπικών, πανελληνίων ή άλλων αγώνων και πρωταθλημάτων (αγώνες ταχύτητας, ντραγκστερ (dragster), μοτοκρος (motocross), εντούρο (enduro), τράιαλ (trial), σούπερ μοταρ (supermotard) κ.α.) μεταξύ όλων των αθλητών – αθλητριών που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων μελών της.

2. Η συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών των σωματείων μελών της, σε παγκόσμια πρωταθλήματα ή άλλους διεθνείς αγώνες. Η ηθική και εφόσον είναι δυνατόν η υλική ενίσχυση των σωματείων μελών της, για την προαγωγή του επιδιωκόμενου σκοπού.

3. Η επιδίωξη της δημιουργίας σε όλη τη χώρα αγωνιστικών χώρων όλων των αθλημάτων μοτοσυκλέτας, για κοινή χρήση τους από τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας.

4. Η έκδοση επίσημου περιοδικού δελτίου και κάθε άλλου μέσου επικοινωνίας, δημοσιότητας και προβολής που θα βοηθήσει στην επιτυχία του σκοπού και των στόχων της Ομοσπονδίας.

5. Η οργάνωση και διεξαγωγή διαλέξεων και η δημοσίευσή τους, με στόχο τη διάδοση του αθλήματος και την ανάπτυξη του φίλαθλου αγωνιστικού πνεύματος.

6. Η δημιουργία φιλικών σχέσεων και συνεργασίας με τις άλλες ομοειδείς ξένες Ομοσπονδίες.

7. Η έκδοση κανονισμών και οδηγιών, συναφών με τα αγωνίσματα που διοργανώνονται από την Αθλητική ΜΟΤ.Ο.Ε.

8. Η εγγραφή της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε. στις οικείες διεθνείς ενώσεις – Ομοσπονδίες και η διοργάνωση σε συνεργασία με αυτές διεθνών, παγκοσμίων ή άλλων αγώνων.

9. Η δημιουργία και οργάνωση σχολών ή σεμιναρίων προπονητών και κριτών του αθλήματος.

10. Η εποπτεία και ο έλεγχος όλων των αγώνων μοτοσυκλέτας που οργανώνονται στην Ελλάδα, για την ακριβή τήρηση των κανονισμών.

11. Η λειτουργία και κατάρτιση των εθνικών ομάδων μοτοσυκλέτας.

12. Η ανακήρυξη των πρωταθλητών των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Ο Όμιλός μας δεν κολλάει στο όνομα αν λέγετε Αμοτοε ή αλλιώς,  όμως κολλάει στα στελέχη που εκπροσωπούν και αντιπροσωπεύουν αυτό το όνομα.  Ανθρώπους που εμείς ψηφίσαμε για την αναβάθμιση της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας που τόσο πολύ αγαπάμε και γι’αυτό μαζευόμαστε όποτε μας καλείτε.      Εμείς ένας απλός Αθλητικός Όμιλος Μοτοσυκλέτας προσπαθούμε από την πλευρά μας για την αναβάθμιση των Αθλητών που εκπροσωπούμε καθώς και για φυτώριο νέων οδηγών με σχολεία, εκπαιδεύσεις, σεμινάρια καθώς και επιβραβεύσεις αυτών.               ….Πάμε λοιπόν…

1.  Από το 2012 μέχρι και σήμερα θα ήθελα εσείς του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να μας πείτε, δηλ. να μας κάνετε έναν απολογισμό των πεπραγμένων και πόσο η Ομοσπονδία βάσει των ανωτέρω άρθρων του καταστατικού  που σας διάβασα βοήθησε την μοτοσυκλέτα γενικότερα.    Ακόμη να μας πείτε πόσα Αθλητικά δελτία είχε το 2012 -2013 και πόσα το 2019 γιατί γνωρίζω πολύ καλά πόσες λισάνς μοτοσυκλέτας έβγαιναν μέχρι και το 2011.

 

2.  Κάθε χρόνο εισπράττεται χρήματα από τις ανανεώσεις σωματείων και Αθλητών και κάθε χρόνο ο απολογισμός που μας κάνετε είναι κατά την γνώμη μου αλλά και των περισσοτέρων μελλών ελλιπής. Ακούμε γενικά έσοδα και έξοδα αλλά ποτέ δεν ακούσαμε πραγματική ανάλυση εξόδων. Απλό παράδειγμα.    Αποστολή που πήγε για κάποια εκπροσώπηση αποτελείτο από Χ άτομα και πλήρωσε για εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο, φαγητό κλπ τόσα χρήματα για  τόσες μέρες.     Το ίδιο θέλουμε για την ασφάλεια του κάθε αγώνα. Δηλ. όσες συμμετοχές είναι δηλωμένες πληρώνουμε για την κάθε μία Χ  χρήματα ή υπάρχει κάποιο εφάπαξ ποσόν?  Με τα σεμινάρια στελεχών πληρώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος 60 ευρώ και  είχατε υποσχεθεί μπλουζάκια, καπελάκια, κάρτες αλλά δεν πήραμε ποτέ τίποτα,  το δε παράβολο ανανέωσης είναι 30 ευρώ και μάλιστα ξεχωριστά για το κάθε άθλημα. Για όλα αυτά, φημολογείται ότι η Ομοσπονδία  είναι μόνο εισπρακτική.    Φυσικά όλα αυτά τα σχετικά με τα έσοδα- έξοδα τα θέλουμε όχι περιγραφικά αλλά γραπτά και με αποδείξεις.

 

3.  Επαναλαμβάνω ότι δεν κολλάω σε ονόματα αλλά σε καταστάσεις. Ερωτώ λοιπόν, που είναι οι αγωνιστικοί χώροι τις Ομοσπονδίες στις δυο μεγάλες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη?  Πριν 2 χρόνια που το ανέφερα στον πρόεδρο μου είπε πως την επόμενη χρονιά θα τρίβεις τα μάτια σου με αυτά που θα δεις ότι θα κάνουμε……. ακόμη όμως δυστυχώς δεν είδα τίποτα γιατί δεν έγινε τίποτα, γιατί απλά κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους εδώ και τόσα χρόνια καρεκλοκένταυρους της Ομοσπονδίας.                              –  Ο κατεξοχήν  χωμάτινος Όμιλος μας προκειμένου να βοηθήσει να γίνει το Πρωτάθλημα Ταχύτητας με δυστυχώς 39 συμμετοχές, συνεργάσθηκε με τον Αθλητικό Όμιλο Φ.Ι.Α.Μ. και έγινε ο 4ος αγώνας με μεγάλη επιτυχία.  Όμως και το Μοτο Κρος που ήταν πολύ δυνατό σε συμμετοχές, σε  κάποιους αγώνες μάλιστα ξεπερνούσε και τις 120, φέτος με το ζόρι σε έναν αγώνα πλησίασε τις 90. Για το Enduro και τα Scramble ας μην μιλήσω καλύτερα.    Τα παράβολα ανέβηκαν με την δικαιολογία ότι η ασφαλιστική λόγω κάποιων σοβαρών ατυχημάτων ζητάει περισσότερα.  Αυτά είναι για κάθε οδηγό σε κάθε αγώνα? Ή συνολικά?    Όπως ο Όμιλός μας αλλά και όλοι οι σοβαροί Όμιλοι είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους προς την Ομοσπονδία, έτσι και αυτή οφείλει να είναι τυπική απέναντι σε αυτούς που την στηρίζουν.   Μπορεί να είμαι χαμηλών τόνων όπως με έχουν χαρακτηρίσει και τους ευχαριστώ γι’αυτό, όμως όπου χρειάζεται προκειμένου να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μας, θα υψώσω και φωνή.

 

4.  Σε δύο αγώνες που γνωρίζω καλά δημιουργήθηκαν σοβαρές άσχημες καταστάσεις. Όμως δεν υπάρχει ενημέρωση εάν πήγαν στην πειθαρχική επιτροπή. Η πρώτη ήταν στην Κέρκυρα με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μπαξεβάνη ο οποίος ακόμη και αν παραβλέψουμε την άσχημη και επιθετική συμπεριφορά του στον Αλυτάρχη και στα μέλη της οργάνωσης, έκθεσε ολόκληρη την Ομοσπονδία με τις ψεύτικες δηλώσεις που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  χωρίς να σας ενημερώσει. Ή μήπως του δώσατε άδεια?   Η δεύτερη που μάλιστα έγινε μπροστά μου, στα Μέγαρα στον 4ο αγώνα ταχύτητας. Ο πατέρας Περιστεράς μπροστά σε όλο τον κόσμο, με πολύ άσχημο τρόπο, φωνές βρισιές είχε και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον γιατρό του αγώνα, παραλίγο και να χειροδικήσει, γιατί ο γιατρός έκανε σωστά και υπεύθυνα την δουλειά του. Πήγαν στο πειθαρχικό ή του χρόνου σε παρόμοιες καταστάσεις θα πέφτει και ξύλο?

 

5.  Πείτε μας ακόμη αν πιστεύεται ότι γενικά ο κόσμος γνωρίζει πότε και που γίνονται αγώνες μοτοσυκλέτας. Από δικό μου παράδειγμα. Φίλη φωτογράφος σε άσχετη κουβέντα με ρώτησε αν γίνονται ακόμη αγώνες μοτοσυκλέτας και αν ναι από που μπορεί να το μάθει. Ντράπηκα πραγματικά γιατί ακόμα και εγώ αν δεν έχω αντιγράψει τις ημερομηνίες και τους τόπους διεξαγωγής δεν μου είναι εύκολο να τους βρω…. άσε με τις απονομές που έχουν γενικά καταντήσει κρυφό σχολειό.

Κυρίες και κύριοι του Δ.Σ. με σοβαρότητα υπευθυνότητα αλλά και με δέσμευση θέλω  από εσάς και πιστεύω όλοι οι παρευρισκόμενοι τις απαντήσεις σας.

Ευχαριστώ

Related Posts