Επίσημο: Ο Quartararo στην Εργοστασιακή Yamaha για το 2021 και 2022

Mε μεγάλη χαρά η Yamaha Motor Co., Ltd. ανακοινώνει την υπογραφή του Fabio Quartararo με την ομάδα Yamaha Factory Racing MotoGP για τη σεζόν 2021 και 2022.

H Yamaha Factory Racing MotoGP Team είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον Fabio Quartararo στη ομάδα για τη σεζόν του 2021 και του 2022.

Τα αποτελέσματα του περασμένου έτους έδειξαν ότι το Quartararo είναι ένα μοναδικό ταλέντο και ένας αναβάτης με ένα λαμπρό μέλλον στο MotoGP.

Ο 20χρονος από τη Νίκαια της Γαλλίας σημείωσε επτά βάθρα (5 στην δεύτερη θέση και 2 στην τρίτη θέση) στην πρώτη του εμφάνιση με την PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team, η οποία ήταν τότε μια ολοκαίνουργια δορυφορική ομάδα της Yamaha.

Ήρθε πολύ κοντά στην πρώτη νίκη της πρώτης κατηγορίας σε αρκετές περιπτώσεις. Αν και δεν ήταν, οι εξαιρετικές του εμφανίσεις εντυπωσίασαν πολλούς το 2019. Τελικά, εξασφάλισε την πέμπτη θέση στις συνολικές βαθμολογίες του MotoGP, κερδίζοντας τον τίτλο του Best Independent Team Rider με 27 πόντους, καθώς και τον τίτλο Rookie of the Year με ένα περιθώριο 100 σημείων από τον 2ο.

Το 2020 ο Quartararo θα είναι και πάλι ένας αναβάτης της PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team, συμπληρώνοντας το δεύτερο έτος της τρέχουσας διετούς συμφωνίας. Ωστόσο, αυτή τη χρονιά θα οδηγήσει την εργοστασιακή YZR-M1. Επιπλέον, θα απολαύσει την πλήρη υποστήριξη της Yamaha καθ ‘όλη τη διάρκεια της επόμενης σεζόν, καθώς και όταν θα κινηθεί μέχρι το Factory Team το 2021.

Το 2021 και το 2022, η Quartararo θα συνεργαστεί με τον Maverick Viñales, του οποίου η νέα σύμβαση με την ομάδα Yamaha Factory Racing MotoGP ανακοινώθηκε χθες.

FABIO QUARTARARO: «Είμαι ευτυχής για το τι έχω επιτύχει τους τελευταίους μήνες μαζί με την Yamaha. Δεν ήταν απλό να το καταφέρω, αλλά τώρα έχω ένα σαφές σχέδιο για τα επόμενα τρία χρόνια και είμαι πραγματικά χαρούμενος.»

«Θα εργαστώ σκληρά, όπως έκανα πέρυσι, και έχω εξαιρετικά κίνητρα για να επιτύχω εξαιρετικές επιδόσεις.»

«Αισθάνομαι ότι η χειμερινή περίοδος είναι πολύ μεγάλη – είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που πηγαίνω στη δοκιμή στο Sepang την επόμενη εβδομάδα για να οδηγήσω το νέο μου YZR-M1 και να συναντηθώ και να συνεργαστώ με την ομάδα μου και πάλι.»

«Θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha και την PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team, οι οποίοι μου έδωσαν την ευκαιρία να μπω στην κατηγορία MotoGP το 2019. Θα δώσω τα πάντα να τους κάνουν περήφανους και φέτος.»

Σχετικά Άρθρα