ΕΠΙΣΗΜΟ: O Cal Crutchlow στην Yamaha ως εργοστασιακός οδηγός δοκιμών για το 2021

Η Yamaha Motor Co., Ltd. και η Yamaha Motor Racing με χαρά καλωσορίζουν τον Cal Crutchlow πίσω στην οικογένεια της Yamaha. Το δημοφιλές αστέρι του MotoGP θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Yamaha Factory Racing Test Team αναλαμβάνοντας το ρόλο του επίσημου οδηγού δοκιμών MotoGP για τη σεζόν του 2021.

Ξεκινώντας από το τεστ MotoGP shakedown, που έχει προγραμματιστεί στο Sepang της Μαλαισίας από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου, ο Crutchlow θα οδηγήσει το YZR-M1. Θα συμμετάσχει επίσης σε επίσημες δοκιμές της IRTA και σε άλλες ιδιωτικές δοκιμές της Yamaha, με σκοπό να βοηθήσει τους μηχανικούς της Yamaha στο πρόγραμμα ανάπτυξης MotoGP. Η 10χρονη εμπειρία του Crutchlow στο MotoGP, οδηγώντας τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές, τον καθιστά τον ιδανικό αναβάτη για τη δουλειά.

Μια εμφάνιση Wild Card είναι δυνατή εάν κριθεί επωφελής για το πρόγραμμα δοκιμών και ο Crutchlow επιβεβαίωσε επίσης τη διαθεσιμότητά του για επιλογή ως αναπληρωματικού αναβάτη στην ατυχή περίπτωση όπου ένας από τους αναβάτες MotoGP της Yamaha ενδέχεται να αναγκαστεί να χάσει ένα Grand Prix λόγω ασθένειας ή τραυματισμού. .

Οι Crutchlow και Yamaha επιστρέφουν πολύ πίσω. Ο Βρετανός κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 2009 (WorldSSP) με τη Yamaha. Στη συνέχεια ανέβηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WorldSBK) τον επόμενο χρόνο και σημείωσε δέκα βάθρα, συμπεριλαμβανομένων τριών νικών, για να τερματίσει πέμπτος στη γενική κατάταξη. Αυτή η επιτυχία άνοιξε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2011 με τη δορυφορική ομάδα της Yamaha εκείνη την εποχή, την Monster Energy Yamaha Tech3, όπου απέκτησε εμπειρία για τα πρώτα τρία χρόνια της έως τώρα δεκαετούς καριέρας του στο MotoGP.

Η Yamaha Motor Co., Ltd. και η Yamaha Motor Racing θέλουν να ευχαριστήσουν ειλικρινά τον οδηγό δοκιμών του 2020 , Jorge Lorenzo για τη διαθεσιμότητα του , την υποστήριξη και την κατανόησή του κατά τη διάρκεια αυτού του περιορισμένου έτους Covid-19. Μολονότι οι εξωτερικές συνθήκες απέτρεψαν αυτήν την εταιρική σχέση να μην πραγματοποιήσουν τους αμοιβαίους στόχους τους για το 2020, ο σεβασμός μεταξύ των δύο μερών παραμένει αμετάβλητος. Η Yamaha εύχεται στον Jorge ό, τι καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες.

Related Posts