ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Bagnaia στην εργοστασιακή Ducati και ο Zarco στην Pramac – Όλη η σύνθεση της Ducati

Η Ducati Corse ανακοινώνει την επίσημη σύνθεση των αναβατών της Ducati Team και της Pramac Racing Team για τη σεζόν MotoGP 2021

Η Ducati Corse ανακοινώνει με ευχαρίστηση τα ονόματα των τεσσάρων επίσημων αναβατών της Ducati για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2021.

Ο Francesco Bagnaia θα ενώσει τις δυνάμεις του με την επίσημη ομάδα μαζί με τον ήδη επιβεβαιωμένο Jack Miller.

Ταυτόχρονα, ο Johann Zarco και ο Jorge Martín θα υπερασπιστούν τα χρώματα της Pramac Racing Team για την επόμενη σεζόν.

Ο Francesco “Pecco” Bagnaia, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 το 2018, έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP πέρυσι με τη μοτοσυκλέτα Ducati Desmosedici GP της Pramac Racing Team και έχει δείξει φέτος ολοένα αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα, αγωνιζόμενος για το βάθρο σε πολλά GP. Το 2021, ο 23χρονος αναβάτης που προέρχεται από το Πιεμόντε θα ενταχθεί στον τρέχοντα συμπαίκτη του Jack Miller στην ομάδα Ducati, ο οποίος είναι στην έβδομη σεζόν του στην πρώτη κατηγορία.

Ο Jack Miller, 25 ετών, Αυστραλός αναβάτης από το Townsville, έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011 στην τάξη των 125 cc. Αφού αγωνίστηκε για τον Παγκόσμιο Τίτλο του Moto3 το 2014, ανέβηκε κατευθείαν στο MotoGP το 2015 αγωνιζόμενος σε 93 αγώνες στην κατηγορία και για τις τρεις τελευταίες σεζόν με την Pramac Racing Team.

Οι δύο νέοι αναβάτες της Pramac Racing Team έχουν συνολικά τρεις παγκόσμιους τίτλους. Ο 30χρονος Γάλλος αναβάτης, Johann Zarco,  κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο Moto2 το 2015 και το 2016 και φέτος αγωνίζεται στο MotoGP με τη μοτοσυκλέτα Ducati της Team Esponsorama, με την οποία πήρε pole position και τρίτη θέση στον αγώνα στο Μπρνο. Μαζί του, στην ομάδα που υποστηρίζεται από το εργοστάσιο Borgo Panigale θα υπάρχει ένας πρωτάρης στην κατηγορία, ο Ισπανός Jorge Martín, 22 ετών, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 το 2018, ενώ τώρα είναι  στην δεύτερη σεζόν του στο Moto2.

Και οι τέσσερις επίσημοι αναβάτες θα οδηγήσουν την τελευταία έκδοση των Desmosedici GP με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές.

Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding: «Οι αγώνες είναι ένας εξελισσόμενος επωαστής προηγμένης τεχνολογίας που αποτελεί θεμελιώδες μέρος της εταιρείας μας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην έρευνα και την ανάπτυξη και να μην φοβόμαστε να καινοτομούμε και να ανανεώνουμε για να είμαστε επιτυχημένοι. Γι ‘αυτό είμαι ενθουσιασμένος με τη συμπερίληψη νέων και ταλαντούχων αναβατών που μας κάνουν να κοιτάμε στο μέλλον με αισιοδοξία και συνεχή επιθυμία να βελτιωθούμε. Ο Jack Miller και ο Pecco Bagnaia έχουν δείξει φέτος ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του Desmosedici GP και έχουν κερδίσει αυτήν την ευκαιρία. Η μετάβασή τους στην επίσημη ομάδα από την Pramac Racing Team, όπου και οι δύο μεγάλωσαν, είναι απόδειξη της αποτελεσματικής συνεργασίας που μας συνδέει με την ομάδα του Paolo Campinoti, την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω. Είμαι σίγουρα ότι την επόμενη χρονιά η ομάδα του θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει στο έπακρο το ταλέντο των δύο νέων αναβατών Johann Zarco και Jorge Martín. Τώρα, ωστόσο, είμαστε επικεντρωμένοι στην τρέχουσα σεζόν, επειδή θέλουμε να τα πιο πιθανά αποτελέσματα με τους δύο αναβάτες μας: Ο Αντρέα, ο οποίος σε αυτά τα οκτώ χρόνια μαζί μας έχει καταταχθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τρία συνεχόμενα χρόνια, κέρδισε 14 GP, καθιστώντας έτσι τον πιο επιτυχημένο αναβάτη της Ducati μετά τον Stoner, και εξακολουθεί να βρίσκεται στον αγώνα για τον παγκόσμιο τίτλο φέτος. Ο Danilo, ο οποίος εργάζεται σκληρά για να επιστρέψει στη μάχη για το βάθρο. Μαζί με αυτά, θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρώσουμε την όμορφη περιπέτεια μας μαζί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Related Posts