Επίσημη ανακοίνωση της Yamaha για τον Valentino Rossi

Μετά τις φημολογίες που κατέκλυσαν τα ΜΜΕ σήμερα η Yamaha απαντά με επίσημη ανακοίνωση παρακάτω.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi θα διανύσει την τελευταία του πλήρη σεζόν ως αναβάτης της Yamaha MotoGP Team το 2020.

Μετά από συζητήσεις μαζί, οι Yamaha και Rossi συμφώνησαν αμοιβαία ότι η προσωπική απόφαση για το εάν ο Ιταλός θα παραμείνει ενεργός αναβάτης στο MotoGP για το 2021 θα ληφθεί στα μέσα του 2020.

Ο Valentino Rossi, θα ολοκληρώσει την εκπληκτική του 15χρονη διαδρομή με την ομάδα της  Yamaha Factory Racing MotoGP στο τέλος της σεζόν του 2020.

Σε περίπτωση που ο Rossi αποφασίσει να συνεχίσει ως αναβάτης MotoGP το 2021, η Yamaha διαβεβαιώνει τον Rossi για τη διαθεσιμότητα μιας εργοστασιακής YZR-M1 και της πλήρους μηχανικής υποστήριξης της Yamaha Motor Co., Ltd.

Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις για το μέλλον, η Yamaha θα προσφέρει πλήρη υποστήριξη και συνολική προσοχή για την σεζόν του 2020, καθώς ο Rossi ξεκινάει το 25ο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix, την 21η σεζόν στην μεγάλη κατηγορία και την 15η  χρονιά  με την Yamaha.

Rossi: «Για λόγους που υπαγορεύτηκαν από την αγορά των αναβατών, η Yamaha με ρώτησε στις αρχές του έτους να πάρω μια απόφαση για το μέλλον μου. Σύμφωνα με όσα είπα κατά την τελευταία σεζόν, επιβεβαίωσα ότι δεν ήθελα να σπεύσω να λάβω αποφάσεις και χρειάστηκα περισσότερο χρόνο.»

«Η Yamaha ενήργησε αναλόγως και ολοκλήρωσε την τρέχουσα συμφωνία. Είναι σαφές ότι μετά τις τελευταίες τεχνικές αλλαγές και με την άφιξη του νέου μου επιτελείου, ο πρώτος μου στόχος είναι να είμαι ανταγωνιστικός φέτος και να συνεχίσω την καριέρα μου ως οδηγός MotoGP επίσης το 2021. Πριν από αυτό πρέπει να έχω κάποιες απαντήσεις και οι πρώτοι μερικοί αγώνες μπορούν να μου δώσουν.»

«Είμαι χαρούμενος που, αν αποφασίσω να συνεχίσω, η Yamaha είναι έτοιμη να με υποστηρίξει από κάθε άποψη, δίνοντάς μου μια μοτοσυκλέτα εργοστασίου και μια εργοστασιακή σύμβαση. Στις πρώτες δοκιμές θα κάνω ό, τι μπορώ για να κάνω μια καλή δουλειά με την ομάδα μου και να είμαι έτοιμος για την έναρξη της σεζόν.»

LIN JARVIS: «Η απόλυτα κατανοητή απόφαση του Valentino να εκτιμήσει την ανταγωνιστικότητά του το 2020 πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για το 2021 ήταν κάτι που η Yamaha σέβεται και συμφωνεί ολόψυχα.»

«Ενώ έχουμε απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη στις ικανότητες και ταχύτητα του Valentino για το πρωτάθλημα του 2020 – ταυτόχρονα, η Yamaha πρέπει επίσης να σχεδιάσει για το μέλλον. Αυτές τις μέρες, με έξι κατασκευαστές μοτοσυκλετών στην κατηγορία MotoGP, τα νεαρά ταλέντα είναι πολύ απαιτητικά και κατά συνέπεια η αγορά των αναβατών ξεκινάει νωρίτερα.»

«Έτσι, είναι μια παράξενη αίσθηση να ξεκινήσει μια σεζόν γνωρίζοντας ότι ο Vale δεν θα είναι στην Factory Team το 2021, αλλά η Yamaha θα εξακολουθεί να είναι εκεί για Valentino, για ότι αποφασίσει για το μέλλον.»

«Εάν νιώθει εμπιστοσύνη και συνεχίσει να αγωνίζεται, θα παράσχουμε ένα εργοστάσιο-spec YZR-M1 και πλήρη τεχνική υποστήριξη. Εάν αποφασίσει να αποσυρθεί, θα συνεχίσουμε και θα επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας εκτός πίστας με τα προγράμματα κατάρτισης των νέων αναβατών της Ακαδημίας Riders και του Master Camp Yamaha VR46 και μαζί του ως πρεσβευτής της μάρκας Yamaha. Τέλος πάντων, αυτά είναι όλα υποθέσεις»

Σχετικά Άρθρα