Επίδομα για κράνος και μπουφάν-αερόσακο για νέους μοτοσικλετιστές στη Κύπρο

Επιδότησης για αγορά προστατευτικού εξοπλισμού, δηλαδή κράνος και σακάκι-αερόσακος, θα τυγχάνουν όλοι οι νέοι μοτοσικλετιστές αμέσως μετά την εξασφάλιση άδειας οδηγού για μηχανές μεγάλου κυβισμού. Αυτό αποφάσισαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη και οι ηγεσίες των οργανωμένων μοτοσικλετιστών, που παρακάθισαν σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη μετά τα συνεχιζόμενα δυστυχήματα στους κυπριακούς δρόμους με θύματα μοτοσικλετιστές.

“Θα γίνει μέσα στο επόμενο τετράμηνο και θα εξασφαλίσουμε το κονδύλι από το Υπουργείο Μεταφορών”

Την ίδια ώρα, τα αρμόδια Υπουργεία και τα εμπλεκόμενα σύνολα θα καταγράψουν τα επικίνδυνα σημεία για τους μοτοσικλετιστές στους κυπριακούς δρόμους, με σκοπό να αξιολογηθούν και να γίνουν διορθωτικά μέτρα.

Παράλληλα, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα συμπεριλάβει στην εκπαιδευτική διαδικασία οδηγών αυτοκινήτου και στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση άδειας οδηγού ειδικό κεφάλαιο που να αφορά στην προστασία των μοτοσικλετιστών και των ποδηλατιστών.

Αστυνομία και Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα διενεργήσουν εκστρατεία διαφώτισης και ελέγχου μοτοσικλετιστών σε σχέση με την υποχρέωση τους να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας και κατά τη διάρκεια της ημέρα.

Μετά την σύσκεψη ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανακοίνωσε επίσης δύο νομοθετικές τροποιήσεις σε σχέση με την ανανέωση της μαθητικής άδειας οδηγού για χρονικό όριο μέχρι την απόκτηση κανονικής άδειας μοτοσικλετιστή. Επίσης, οι επαγγελματίες οδηγοί μοτοσικλετών δεν θα μπορούν να χρησιμιοποιούν την μαθητική τους άδεια, αλλά θα πρέπει να κατέχουν κανονική άδεια.

“Είναι ένας τομέας που έχουμε αρκετές συγκρούσεις και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε βελτίωση σε αυτό τον τομέα”

Μέσα Ιουνίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας για καταρτισμό όλων των απαραίτητων αλλαγών για μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων μοτοσικλετιστών, “που είναι αυξημένες κατά 16 φορές περισσότερες σε σχέση με τα αυτοκίνητα.”

Πηγή: alphanews.live

Related Posts