Εντατικοποιούνται οι άρσεις των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων

Θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες μέρες οι άρσεις των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων από γερανούς της αστυνομίας ενώ για πρώτη φορά, τα οχήματα που θα απομακρύνονται θα μεταφέρονται σε ειδικό φυλασσόμενο χώρο.

Μάλιστα, εκτός από το πρόστιμο που θα πληρώνουν οι οδηγοί που παρανομούν, θα επιβαρύνονται και με το κόστος μεταφοράς και φύλαξης του οχήματος, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία. 

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, παρουσία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή.

Όπως εξήγησε ο κ. Γέρμανος, προτεραιότητα θα δοθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως η Βασιλίσσης Όλγας, η Τσιμισκή, η Λεωφόρος Νίκης και η Δωδεκανήσου, ενώ ιδιαίτερη αυστηρότητα θα επιδεικνύεται σε φαινόμενα αντικοινωνικής στάθμευσης σε ράμπες ΑμΕΑ και διαβάσεις πεζών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν επίσης οι κοινές δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο λειτουργίας του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου. Επ’ αυτού, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τους νέους ποδηλατόδρομους που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο της δυνατότητας που δόθηκε στους Δήμους να προχωρήσουν σε προσωρινές ποδηλατοδρομήσεις αλλά και πεζοδρομήσεις. Ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της διαμόρφωσης ποδηλατόδρομου στην Κωνσταντίνου Καραμανλή και μίλησε για την αναγκαιότητα να ενθαρρυνθεί συνολικά η χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

Related Posts