Ενεργό – έγκυρο Δελτίο Αθλητή αγώνων Μοτοσυκλέτας

Μιας και με την άρση των μέτρων καραντίνας λόγω του κορωνοϊού που εξάγγειλε η κυβέρνηση, ξεκινά θεωρητικά και πάλι η δράση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην χώρα, από τις 5 Μαΐου.

Για το λόγο αυτό λάβαμε πολλά ερωτήματα για το Δελτίο Αθλητή και πως αυτό είναι ενεργό – έγκυρο!

Ελπίζουμε να βοηθήσουμε με τις παρακάτω πληροφορίες!

Δελτίο αθλητή

Βάση της αθλητικής νομοθεσίας και σύμφωνα και με τον Αθλητικό Νόμο 2725/199, κάθε αθλητής,  για την συμμετοχή του σε αγώνες, και άλλες εκδηλώσεις, οφείλει να έχει το Δελτίο αθλητή από Αθλητικό Σωματείο μέλος της ΑΜΟΤΟΕ και την κάρτα υγείας που πρέπει να είναι θεωρημένη για ένα χρόνο.

Με βάση τον Νόμο 4479/2017 η “Κάρτα Υγείας Αθλητή” προσκομίζεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στη γραμματεία ή στον αρμόδιο Πρόεδρο Συμβουλίου Αγωνοδικών, σε κάθε είδους αθλητικής εκδήλωσης αγωνιστικού χαρακτήρα και είναι  βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα.

Κάρτα Υγείας Αθλητή

Η “Κάρτα Υγείας Αθλητή” θεωρείται από ιατρό καρδιολόγο και ισχύει για ένα έτος. –ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΑΜΚΑ-.Ο αθλητής, ο οποίος δεν επιδείξει την κάρτα του, δεν δύναται να συμμετάσχει στον αγώνα.

Αν σε κάποιο αθλητή έχει λήξει το δελτίο του τότε πρέπει ο αθλητής να επικοινωνήσει με το σωματείο του, όπου καταβάλει το παράβολο ανανέωσης.

Το σωματείο κάνει όλες τις περαιτέρω ενέργειες για την ενεργοποίηση του αθλητικού δελτίου και εκδίδει την Κάρτα Υγείας Αθλητή (αν η προηγούμενη δεν είναι σε ισχύ). Ο αθλητής με δικές του ενέργειες, ανανεώνει σε γιατρό καρδιολόγο την κάρτα υγείας του (η οποία έχει ισχύ 1 έτος από την ανανέωσή της) και υποχρεούται να την επιδεικνύει σε κάθε αγώνα που συμμετέχει.

Το κόστος ανανέωσης του αθλητικού δελτίου για το 2020 είναι 50 ευρώ.

Επίσης ο κάθε αθλητής (τυπικά) έχει την δυνατότητα να μπορεί να παίρνει μια βεβαίωση από την ομοσπονδία του στο (www.amotoe.gr/valid) όπου θα τον δείχνει ενεργό αν το σωματείο του έχει πράξει τα δέοντα.

Δελτίο αθλητή

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός παραλαμβάνεται στα αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας για την μετάδοση του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρει: «Όπως, είπα, η άρση των περιοριστικών μέτρων και η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας θα γίνεται σταδιακά.

Η περίοδος αυτή είναι πιλοτική και όσα ανακοινώσουμε σήμερα θα ισχύουν από την προσεχή Τρίτη, 5 Μαΐου, έως και σχεδόν τα μέσα του μήνα όπου και θα επανέλθουμε.

Αρχικά, θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή δεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Θα επιτραπούν, ακόμη,

για αθλητές ηλικιών Εφήβων – Νεανίδων και μεγαλύτερες,

ΜΟΝΟ προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους και

ΜΟΝΟ για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, όπως:

 • Τένις
 • Ποδηλασία δρόμου
 • Γκολφ
 • Ιππασία
 • Σκοποβολή
 • Τοξοβολία
 • Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης
 • Ορειβασία – αναρρίχηση (σε ανοικτούς χώρους)
 • Τρίαθλο
 • Υποβρύχια δραστηριότητα
 • Μηχανοκίνητος αθλητισμός
 • Αεραθλητισμός
 • Χειμερινά αθλήματα,»

Οι δέκα βασικές αρχές των υγειονομικών πρωτοκόλλων ΕΔΩ>>

Το πλήρες Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ΕΔΩ >>

Αυτά τα λίγα από μεριάς μας, ελπίζουμε να υπάρχει αντίστοιχη επιπλέον και έγκαιρα, ενημέρωση και Διευκρινήσεις από τους υπευθύνους (ΑΜΟΤΟΕ)

Μείνετε συντονισμένοι για την ποιο άμεση και έγκυρη ενημέρωση ……

Σχετικά Άρθρα