Το πρώτο τεστ της Ελληνικής μοτοσυκλέτας MotoGP – 3 στις Σέρρες

Όπως είχαμε γράψει τον Μάρτιο του 2016 [εδώ] , μια πανεπιστημιακή ομάδα, η Tyφoon MotoRacing UoWM, κατασκευάζει μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα Moto3, και τώρα ήρθε η ώρα για την πρώτη δοκιμή!

Tyφoon MotoRacing UoWM8Το βάπτισμα του πυρός ενός πρωτοτύπου στην πίστα των Σερρών της Tyφoon MotoRacing UoWM όπου σύσσωμη η πανεπιστημιακή ομάδα «τσέκαρε» την μοτοσυκλέτα της!

Tyφoon MotoRacing UoWM2Οι πρώτες δοκιμές της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας της Tyφoon Motoracing UoWM, ομάδας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είναι γεγονός.

Tyφoon MotoRacing UoWM5Οι υπεύθυνοι καθηγητές Δημήτρης Γιαγόπουλος, Γιώργος Νένες, τα μέλη της φερέλπιδος φοιτητικής ομάδας με τον αρχηγό της Γιώργο Κουτσάκη, με την τεχνική υποστήριξη του (γνωστού στο χώρο) Αλέξανδρου Κοτσιώνη και του αναβάτη Αντώνη Λαγγίδη πραγματοποίησαν την πρώτη και παρθενική δοκιμή της μοτοσυκλέτας που κατασκεύασαν στην πίστα Σερρών, του μοναδικού Αυτοκινητοδρομίου της χώρας.

Tyφoon MotoRacing UoWM1Η ομάδα

Η Tyφoon Motoracing UoWM είναι μια φοιτητική ομάδα που ιδρύθηκε με σκοπό τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού δίκυκλου 250cc (κυβικών) τύπου MotoGP-3, καθώς η ανάπτυξη ενός πρωτότυπου μοντέλου αγωνιστικής μηχανής, το οποίο θα μπορεί να βιομηχανοποιηθεί αποτελεί αληθινή πρόκληση.

Tyφoon MotoRacing UoWM7Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει όλες τις φάσεις του έργου, από το σχεδιασμό και τη δοκιμή μέχρι την παραγωγή.

Το πρωτότυπο στη συνέχεια θα αξιολογηθεί στο διαγωνισμό MotoStudent, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην πίστα Motorland Aragon της Ισπανίας, μια εκ των δυσκολότερων του Moto GP, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα θρύλο Herman Tilke και τον οδηγό της Ferrari Pedro de la Rosa.

Tyφoon MotoRacing UoWM10Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός MotoStudent είναι ένας διεθνής διαγωνισμός μεταξύ πανεπιστημιακών ομάδων για να δοθεί στους φοιτητές η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους, ως μελλοντικοί μηχανικοί, χαρίζοντας τους μια τεράστια εμπειρία, μιας κι έρχονται σε επαφή με μεγάλες προσωπικότητες του χώρου και δουλεύουν σε πραγματικά μοναδικές εγκαταστάσεις.

Tyφoon MotoRacing UoWM4Διοργανώνεται από την MEF (Moto Engineering Foundation), στην πίστα Motorland Aragon στην Ισπανία, όπου οι Μοτοσυκλέτες υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους επαγγελματικού επιπέδου.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ >>>>

WordPress Gallery Extra

Related Posts