Δυνατές Μάχες στο νήμα στον 2ο Αγώνα του Παν. Πρωτ. Enduro

Ήταν αναμφισβήτητα ένας αγώνας που θα τον θυμόμαστε για καιρό! Από κάθε άποψη! Για την οργάνωσή του, για την ομορφιά του, για την διαδρομή του, για τις συμμετοχές του, αλλά πάνω από όλα για τον έντονο ανταγωνισμό –που όμοιό του είχαμε χρόνια να απολαύσουμε- και τις ανατροπές μέχρι το τελευταίο μέτρο της τελευταίας ειδικής διαδρομής!

Ο 2ος λοιπόν Αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και 1ος για το αντίστοιχο Βορείου Ελλάδος έγινε στις Σέρρες την 9η Απριλίου από την ΛΑΜΣ, και βρήκε τον Βασίλη Σιαφαρίκα να ξανανεβαίνει στο θρόνο του μετά από 2 χρόνια με τρόπο πειστικό και εντυπωσιακό, επικρατώντας στην τελευταία ειδική διαδρομή του Γιάννη Παυλίδη και φέρνοντας την… ανατροπή! Σε όλο τον αγώνα βέβαια, προηγήθηκαν δυνατές μάχες μεταξύ τους αλλά και με τους Δημήτρη Βαγγελάκο, Αλέξη Ζώρα και Πάνο Κακολύρη μέχρι να δούμε τα τελικά αποτελέσματα που άλλαζαν διαρκώς.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στον όμορφο χώρο του Elpida Resort & Spa φιλοξενήθηκαν τα paddocks του αγώνα, με τις συμμετοχές να πλησιάζουν τις 100 σε όλες τις κατηγορίες. Οι 4 κύκλοι των 41 χιλιομέτρων και οι 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές των 7 και 2 χιλιομέτρων ήταν το απαύγασμα των διαδρομών από τα όμορφα μέρη των Σερρών, που θα έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Οι χρόνοι χαλαροί και οι δυσκολίες των μονοπατιών ήταν άριστος συνδυασμός, αλλά το «ποτάμι» του Αη Γιώργη θα είχε τον πρώτο λόγο…

Στην κατηγορία Ε1 ο Γιάννης Παυλίδης (ΜΟΓ) με το ΤΜ έδειξε την δύναμή του από την μέση του αγώνα παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Ζώρα (ΛΑΜΣ) – ΚΤΜ, με τον Πάνο Κακολύρη (ΜΟΛΠ) – ΥΑΜΑΗΑ να μένει σιγά σιγά 3ος σε απόσταση βολής. Και οι τρεις τους πρωταγωνίστησαν στις ειδικές διαδρομές και στην γενική κατάταξη προσφέροντας δυνατό θέαμα.

Στην Ε2, ο Δημήτρης Βαγγελάκος (ΑΛΑΜΜ) με Yamaha φάνηκε από την αρχή ότι είχε το πάνω χέρι κερδίζοντας όλες τις ειδικές στην κατηγορίας του, και φλερτάροντας διαρκώς στην ψηλότερη θέση της γενικής με την οποία έχασε την επαφή προς το τέλος του αγώνα. Στην 2η θέση σταθερά ο Γιάννης Τρίγκας (ΜΟΛΕΤ) με Beta που είχε απόσταση ασφαλείας από τον 3ο Γιώργο Κοινωνά (ΣΜΟΚ) πάνω στο δίχρονο Yamaha.

Στην Ε3 ο Βασίλης Σιαφαρίκας (ΜΟΓ) με Honda φάνηκε από νωρίς ότι ήταν στα κέφια του, θυμίζοντας τον πολυπρωταθλητή των προηγούμενων ετών όταν μεσουρανούσε! Δυνατός με διάρκεια και συνέχεια, βρέθηκε σε αγαπημένο μέρος, και έδειξε ότι όχι μόνο δεν ξέχασε να οδηγά γρήγορα, αλλά πως κρατάει τις δυνάμεις του όταν αποφασίσει να κάνει προπόνηση! Επικράτησε άνετα της κατηγορίας και οριακά της Γενικής μετά από μάχη σώμα με σώμα με τον συντοπίτη και φίλο του Γιάννη Παυλίδη. 2ος στην Ε3 ήταν ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (ΜΟΓ) επίσης με Honda, ενώ 3ος ο Νίκος Βασιλείου (ΛΕΜΙ) με Beta. Ο Θανάσης Τρίγκας δεν συμμετείχε.

Άλλη μια νίκη για τον Δημήτρη Μπάκα (ΛΕΔΙΛΑ) με Husqvarna στη κατηγορία ΕΝ με τον Αλέξανδρο Καρίμαλη (ΜΟΣΥΣ) με ΚΤΜ να είναι 2ος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε σε απόσταση ο Θεοφάνης Ταπές (ΛΑΜΣ) με Husqvarna, στον πρώτο του αγώνα στο Πανελλήνιο!

Στους Βετεράνους ΕS η πρόωρη εγκατάλειψη του Πολ Νικολάου έκανε εύκολη την επικράτηση του Θανάση Γκαγκανάτσιου (ΜΟΛΕΚ) με ΚΤΜ και πάλι, έναντι του Μιχάλη Μιμίκου (ΑΜΛΕΧ) με ΚΤΜ. Στην 3η θέση ανεβαίνει ο επανεμφανισθής Γιάννης Κολιγλιάτης (ΜΟΚ) με ΤΜ

Για το Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας, 1ος Γενικής και στην BΕ2 στέφθηκε ο Δημήτρης Βαρσάμης (ΜΟΛΕΚ) με ΚΤΜ, 2ος Γενικής και νικητής στην ΒΕ1 ήταν ο Νικόλαος Ιγνατιάδης (ΛΕΜΙ) με Honda, ενώ 3ος Γενικής και νικητής στην ΒΕ3 στέφθηκε ο Άγγελος Συμεωνίδης (ΑΜΟΛ) με KTM. Στους Βετεράνους BES o Μιχάλης Πασχαλίδης με Husqvarna (ΜΟΘ) ήταν ο νικητής, ενώ στους νεοεισερχόμενους αθλητές στο Enduro της κατηγορίας EHobby που κάνουν ένα γύρο, νίκησε o Λεωνίδας Βελισσαρίδης (ΜΟΘ) με ΚΤΜ.

Ίδιοι οι νικητές και στα ομαδικά: Πρώτη ομάδα αναδείχθηκε η Yamaha Racing Worksbike ενώ το Σωματείο που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Γρεβενών.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στα Γρεβενά από τον ΜΟΓ στις 13-14 Μαΐου, θα είναι 2ήμερος και θα μετράει και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Enduro.

2ος Αγώνας Π.Π. Enduro – Αποτελέσματα

Βορείου Ελλάδος – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σχετικά Άρθρα