Dakar 2018 – Stage 11: Belén –> Fiambalá – Ζωντανή ενημέρωση!

Ειδική 11 – Stage 11 Τετάρτη 17/1/ 2018 – Διαδρομή = Belén –> Fiambalá 280 χλμ Ειδική – Σύνολο 485χλμ

20:56 QUAD: Ο Cavigliasso κερδίζει και πάλι
Ο Nicolás Cavigliasso με μια φοβερή απόδοση κέρδισε την  δεύτερη συνεχόμενη σκηνή του στην Αργεντινή. Ο γενικός ηγέτης Ignacio Casale ήρθε πίσω του με 15 λεπτά διαφορά!
18:20 Ο Toby Price κερδίζει την ειδική
Ο Toby Price κερδίζει την πρώτη του ειδική φέτος και ανεβαίνει στην 3η θέση της γενικής!
17:16 Ο Walkner τερμάτισε
Ο Matthias Walkner ήταν ο πρώτος οδηγός που πέρασε την γραμμή τερματισμού. Έχει ακόμα μερικούς οδηγούς να περιμένει να τερματίσουν όπως οι Toby Price, Kevin Benavides και Antoine Meo για να καθοριστεί η σημερινή σειρά τερματισμού. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σχεδόν βέβαιο, ότι ο Αυστριακός οδηγός θα συνεχίσει να έχει το προβάδισμα στην γενική απόψε.
17:03 QUAD: Ο Cavigliasso διευρύνει την διαφορά
Ο Nicolás Cavigliasso έχει 4’21 ‘προβάδισμα από τον Ignacio Casale στο CP2, με τον Daniel Domaszewski να κατέχει την τρίτη θέση με + 6’32’.
16:54 Ο Joan Barreda εγκατέλειψε τον αγώνα!
Ο Joan Barreda εγκαταλείπει τον αγώνα. Ο Ισπανός Joan Barreda αποφάσισε να εγκαταλείψει. Εξαντλημένος, τραυματισμένος στο γόνατο για 4 ημέρες, ο δεύτερος της γενικής εγκαταλείπει τον αγώνα.
16:21 Ο Price περνάει το Meo
Η Toby Price κρατά ακόμα τα ηνία του αγώνα. Ο αναβάτης KTM είναι 1’10 ‘πάνω από τον teammate Antoine Meo και 1’25’ πάνω από τον Kevin Benavides μετά από 147 χιλιόμετρα αγώνων. Ο Ricky Brabec είναι επί του παρόντος τέταρτος, ενώ ο Matthias Walkner είναι + 7’45 ‘.
16:13 Svitko εγκατέλειψε τον αγώνα
Ο Stefan Svitko αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ντακάρ μετά την πτώση του χθες. Σήμερα το πρωί ήταν στην όγδοη θέση.
16:04 Ο Barreda χάνεται!
Ο Joan Barreda, ο δεύτερος αναβάτης στη γενική κατάταξη, απομακρύνθηκε από την σωστή πορεία και τώρα προσπαθεί να βρει το σωστό δρόμο.
15:51 Ο Price εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στο CP2
Ο Toby Price βρίσκεται ακόμα μπροστά από τον Kevin Benavides στο CP2. Ο Αργεντινός είναι μόλις 50 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ ο Antoine Meo βρίσκεται στην τρίτη θέση στο 1’02 ‘.
15:46 Ο Barreda έχει πρόβλημα
Ο Joan Barreda χάνει 6 λεπτά σε απόσταση 50 λεπτών, ενώ ο Ισπανός επίσης σταμάτησε για λίγα λεπτά στο 100ο χλμ.
15:36 QUAD: Ο Cavigliasso επιταχύνει
Ο Nicolás Cavigliasso βρίσκεται σε άριστη κατάσταση από τότε που το Ντακάρ εισήλθε στη χώρα του. Μετά τη νίκη της χθεσινής ειδικής, ο Αργεντινός έκανε τον καλύτερο χρόνο μέχρι τώρα στα 49 χλμ., μπροστά από τον συνολικό ηγέτη Ignacio Casale με το 1’11 ‘.
15:02 Ο Meo κερδίζει έδαφος
Ο Antoine Meo είναι ένας από τους αναβάτες που έκαναν χθες το λάθος στην πλοήγηση. Ο Γάλλος όμως σήμερα έκανε το δεύτερο γρηγορότερο χρόνο, μόλις 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλο του Toby Price.
14:55 O Price επιτίθεται
Ο Toby Price θέλει επανορθώσει το χτεσινό του λάθος. Ο αναβάτης της KTM θέτει ένα γρήγορο ρυθμό , ο οποίος τον φέρνει στην πρώτη θέση μετά από 47 χιλιόμετρα, μπροστά απο τον Kevin Benavides που είναι μόλις 36 δευτερόλεπτα πιο αργός.
14:34 Η Quintanilla σταμάτησε στα 109 km
Ο Pablo Quintanilla πέρασε το CP2 με 4’23 ” πλεονέκτημα έναντι του Matthias Walkner, αλλά ο Χιλιανός αναγκάστηκε να σταματήσει στα 109 km της ειδικής μετά από κάποιο πρόβλημα με το Husqvarna του και προσπαθεί να το επισκευάσει. Έτσι φαίνεται σίγουρο ότι θα χάσει το σωρευτικό πλεονέκτημα παρά την φανταστική εκκίνηση του.

14:11 Ο Quintanilla βγαίνει μπροστά
Ο Pablo Quintanilla βρήσκεται 14 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Johnny Aubert στο 49ο χιλιόμετρο. Ο Matthias Walkner (+26 ‘) δεν απέχει πολύ, ενώ ο Joan Barreda, ο Kevin Benavides και ο Toby Price μόλις ξεκίνησαν την ειδική.
13:59 Ο Aubert στο προσκήνιο
Ο Johnny Aubert περνάει μπροστά στο πρώτο μέρος της ειδικής. Ο Γάλλος μετά το πέρασμα απο το CP1, είναι μπροστά κατά 1’07 ” από τον Pablo Quintanilla και 1’25” μπροστά από τον Matthias Walkner, παρόλο που αρκετά φαβορί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την ειδική.
13:02 Walkner και Peterhansel στο CP1
Δύο κορυφαίοι ανταγωνιστές των δύο διαφορετικών κατηγοριών που αγωνίζονται κοντά ο ένας στον άλλος είναι πράγματι σπάνιο θέαμα. Βλέπουμε τον Stéphane Peterhansel, δεύτερο στην γενική κατηγορία των αυτοκινήτων, και τον ηγέτη στην γενική κατάταξη των μοτοσικλετών, Matthias Walkner, να έχουν μόλις 34 δευτερόλεπτα διαφορά στο CP1, με πιο γρήγορο τον Γάλλο
12:36 Μικτή εκκίνηση
Ο Stéphane Peterhansel (κατηγορία αυτοκινήτων)μόλις ξεκίνησε την σημερινή ειδική, τρία λεπτά μπροστά από τον χθεσινό νικητή Matthias Walkner. Τα άλλα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες θα συνεχίσουν να ξεκινούν εναλλάξ για την ειδική, με μερικά φορτηγά διασκορπισμένα ανάμεσα τους!
12:16 Οι σημερινές εγκαταλείψεις
Το πρώτο stage της Αργεντινής είχε μεγάλες ανατροπές, ιδιαίτερα στην κατηγορία των μοτοσικλετών. Ο Adrien Van Beveren, ο János Dési, ο rookie Luciano Benavides και ο Zhang Min, είπαν αντίο στο φετινό Dakar. Η κατηγορία quad έχασε επίσης δύο σημαντικούς αναβάτες, τον Gustavo Gallego και τον Simon Vitse.

11:25 Ο νέος ρόλος του Walkner
Μετά το χθεσινό ταρακούνημα, ο Matthias Walkner βρέθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης με μεγάλο προβάδισμα από τους αντιπάλους του. Ο επίσημος αναβάτης της KTM θα πρέπει να διατηρήσει την ηρεμία του και να ανοίξει το δρόμο. Για όλους τους υπόλοιπους, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να επιτεθούν και να προσπαθήσουν να κερδίσουν το χρόνο που έχουν χάσει, αν και δεν πρέπει να το παρακάνουν. Η εγκατάλειψη του Adrien Van Beveren μόλις 3 χλμ. από τον τερματισμό, είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει το παραμικρό λάθος στο Dakar.
Το Ντακάρ στην Αργεντινή
Το πιο ενδιαφέρον stage του φετινού Dakar είναι επίσης ένα από τα πιο περίπλοκα. Παρόλο που όλοι θα ξεκινήσουν απο την Belén, θα υπάρχουν δύο σημεία τερματισμού, δηλαδή δύο διαφορετικά bivouacs ανάλογα την κατηγορία.


Από την πλευρά των Αυτοκινήτων, των Φορτηγών και των UTV, η διαδρομή θα ανέλθει συνολικά στα 747 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 280 χιλιόμετρα θα είναι της ειδικής και θα τερματίσουν στο Chilectio, La Rioja.

Από την άλλη πλευρά, οι μοτοσυκλέτες και τα quad θα κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα, αλλά ο ίδιος αριθμός χιλιομέτρων θα χρειαστεί τον ίδιο χρόνο με τα υπόλοιπα οχήματα για τα διανύσουν. Έτσι, θα κάνουν “μόνο” 485 χιλιόμετρα, με 205 διαδρομής και 280 χιλιόμετρα ειδικής. Το bivouac θα είναι το ίδιο στη Fiambalá, όπου θα περάσουν τη νύχτα στο δεύτερο στάδιο του μαραθωνίου τους.

Η αρχή θα είναι ιδιαίτερη, με μοτοσυκλέτες, τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά να αναμιγνύονται οι πρώτοι 25 του προηγούμενου stage.

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2018 ! >>>

Related Posts