Dakar 2021: Η Αραβία, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί – VIDEO

Εν μέσω της κρίσης λόγω της πανδημίας Covid 19, όταν πολλοί αγώνες σε όλο το κόσμο ανακοινώνουν την ακύρωσή του, η ASO που διοργανώνει το , πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου για να επιβεβαιώσει το και να δώσει τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τον μεγαλύτερο αγώνα Rally παγκοσμίως.

Η 43η έκδοση του Ντακάρ θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 15 Ιανουαρίου, και πάλι στη Σαουδική Αραβία, μετά την πρεμιέρα στην έκδοση 2020 που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο.

Συνολικά, το επόμενο Ντακάρ θα έχει 12 στάδια, ξεκινώντας και τελειώνοντας στη Τζέντα και μια ημέρα ανάπαυσης στις 9 Ιανουαρίου. «Αυτές είναι τόσο δύσκολες στιγμές. Έπρεπε να προσαρμοστούμε, δουλέψαμε με βιντεοκλήσεις, αλλά η περιοδεία είναι έτοιμη και θα είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο μήνα του Ιανουαρίου “, δήλωσε ο Castera. Ο Γάλλος αποκάλυψε ότι «δεν θα χρησιμοποιήσουμε ούτε ένα χιλιόμετρο» της διαδρομής του περασμένου έτους και ότι το δεύτερο Σαουδάραβικο Ντακάρ θα είναι «πιο τεχνικό, αργό και ποικίλο, με γρήγορα και αργά ανταλλακτικά».

Πρώτα η ασφάλεια! Το 2021, θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους αναβάτες Μοτοσυκλέτας και Quad να φορούν αερόσακο.

Ο πρόλογος θα πραγματοποιηθεί στην Τζέντα, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Το τελευταίο στάδιο και το τελικό βάθρο θα είναι επίσης εκεί, στην Τζέντα, στις 15 Ιανουαρίου.

Αλλαγές σε σημαντικά τμήματα έρχονται για να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ισότητα μεταξύ των ομάδων, για να μειώσουν τον ρυθμό του αγώνα, πρέπει να προσέξουνε περισσότερο τους μηχανικούς, να αυξήσουνε την ασφάλεια και να κάνουνε έναν αγώνα πιο δύσκολο και αργό, περιστρεφόμενο όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν θα είναι απαραίτητο να δαπανηθούν τόσα πολλά μέσα και θα ληφθεί μεγάλη προσοχή για την εφαρμογή της ισότητας.

 Το κεφάλαιο 3 της ιστορίας του Dakar βρίσκεται τώρα σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την πρώτη έκδοση που πραγματοποιήθηκε στη Μέση Ανατολή τον περασμένο Ιανουάριο, οι οδηγοί και τα πληρώματα τους  επιστρέφουν στη Σαουδική Αραβία για να συνεχίσουν να εξερευνούν τις ερήμους της χώρας.

Η διαδρομή που έχει σχεδιαστεί για την έκδοση 2021 είναι μια κυκλική διαδρομή που ξεκινά και τελειώνει στη Τζέντα, σε δύο από τα στάδια, θα υπάρχει μια σκηνή μαραθωνίου, ενώ η μέρα ξεκούρασης  θα είναι στο Ha’il στις 9 Ιανουαρίου. Το σύνολο των χρονομετρημένων ειδικών θα είναι εκατό τοις εκατό μη δημοσιευμένο σε σύγκριση με αυτά που πραγματοποιήθηκαν φέτος.

Ενώ το bivouac θα επανέλθει σε μερικά από τα μέρη όπου πέρασε πριν από λίγους μήνες, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα είναι 100% νέα σημεία.

Καθώς ο αγώνας μπαίνει σε άγνωστο έδαφος, τα μέτρα που ελήφθησαν το 2020 για να εστιάσουν στην πλοήγηση θα συνεχίσουν τη φυσική τους πρόοδο. Τα road book θα διανέμονται τώρα το πρωί ακριβώς πριν από την έναρξη κάθε ειδικής. Ορισμένες κατηγορίες θα έχουν ψηφιακά road book. Επιπλέον, οι κανόνες έχουν τροποποιηθεί για να επιβραδύνουν τα οχήματα και, γενικά, για να κάνουν τον αγώνα ακόμα πιο ασφαλή.

Ηχητικές προειδοποιήσεις στην προσέγγιση ορισμένων δυσκολιών, ο ορισμός των «αργών ζωνών», η μείωση του αριθμού των ελαστικών που διατίθενται στους μοτοσικλετιστές και η υποχρεωτική χρήση γιλέκων αερόσακων θα συμβάλουν στον περιορισμό των κινδύνων.

Το Dakar 2021 θα κάνει επίσης ένα ταξίδι στην μνήμη με την έκδοση του Dakar Classic. Παράλληλα με τον κύριο αγώνα, θα πραγματοποιηθούν ειδικές για οχήματα που έλαβαν μέρος στο Dakar ή σε άλλους μεγάλους αγώνες ράλι πριν από τη δεκαετία του 2000 με οχήματα της δεκαετίας του 1980 και του 1990.

Οι εγγραφές ανοίγουν στις 15/06.

VIDEO της παρουσίασης 

VIDEO της διαδρομής