Dakar 2020 – Ημέρα 3: Ζωντανή ενημέρωση! – Neom > Neom

Παρακολουθήστε την ζωντανή ενημέρωση του Dakar 2020

15:12 Οι Θέσεις τερματισμού για την 3η ειδική 3 θα επανεξεταστούν

Λόγω ενός τεχνικού προβλήματος που επηρέασε τα GPS των οδηγών, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να τροποποιήσουν τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν στη γραμμή τερματισμού της ειδικής. Τα αποτελέσματα για το στάδιο θα καθοριστούν χρησιμοποιώντας τους χρόνους που είχαν στο σημείο ελέγχου 53, μετά από 389 χιλιόμετρα της αρχικά σχεδιασμένης διαδρομής.

15:02 Ο Ross Branch τερματίζει 1 ώρα 30 λεπτά πίσω

Ο Ross Branch τελείωσε τελικά τη δοκιμασία του. Μετά από μια πτώση που τον άφησε με έναν τραυματισμένο ώμο, ο νικητής του δεύτερου σταδίου ήταν τελικά σε θέση να φτάσει στη γραμμή τερματισμού, αν και με μεγάλη δυσκολία και σφιγμένα δόντια, 1 ώρα και 27 λεπτά πίσω από τον νικητή της ημέρας.

14:15 Ο Gonçalves συνεχίζει τον αγώνα

Μετά από έξι ώρες αναμονής για την ομάδα βοήθειας του να αλλάξει τον κινητήρα στην μοτοσυκλέτα του, ο Paulo Gonçalves τελικά συνεχίζει την ειδική. Ο Πορτογάλος αναβάτης πιθανόν να λάβει ποινή, αλλά θα μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα και να αποκτήσει εμπειρία για την ινδική μάρκα Hero.

13:55 Τραυματισμένος καρπός για το De Soultrait

Τα τελευταία χιλιόμετρα της ειδικής ήταν μια πραγματική δοκιμασία για τον Xavier de Soultrait που έφτασε στο bivouac με έναν άσχημο τραυματισμό στον δεξιό καρπό του. Μια μαύρη μέρα μάλιστα για την ομάδα της Yamaha, των οποίων οι δύο πρώτοι αναβάτες έχουν τραυματιστεί με τον  Adrien van Beveren να είχε την χειρότερη τύχη, εγκαταλείποντας λόγω μιας σφοδρής πτώσης στα πρώτα χιλιόμετρα. (Δείτε εδώ σχετικό βίντεο >>) .

13:17 O Price και ο De Soultrait τερματίζουν πολύ πίσω

Αφού χάθηκαν ψάχνοντας ένα σημείο στο τελευταίο μέρος της ειδικής, οι Toby Price και Xavier de Soultrait έχασαν το πλεονέκτημα που συγκέντρωσαν χάρη σε μια καλή αρχή στο στάδιο. Ο κάτοχος τίτλου τελείωσε 35 λεπτά πίσω από τον νικητή της ημέρας, ενώ ο επίσημος αναβάτης της Yamaha ολοκλήρωσε τη σκηνή 48 λεπτά πίσω από το Brabec!

12:48 Ο Brabec κερδίζει την 3η μέρα

Ο Ricky Brabec κέρδισε την τρίτη ειδική με 10 λεπτά διαφορά ​​από τον συμπαίκτη του Jose Ignacio Cornejo. Ο Αμερικανός ήταν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας φοβερός και πήρε το προβάδισμα στη γενική κατάταξη, ενώ ο Joan Barreda έκανε το 1-2-3 για την Honda, 13 λεπτά πίσω από τον νικητή της ειδικής.

12:36 Price και De Soultrait χάνονται!

Ο Toby Price και ο Xavier de Soultrait χάνονται 900 μέτρα μακριά από το σωστό δρόμο και προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους πίσω. Ο Αυστραλός και ο Γάλλος, που βρίσκονταν στην κορυφαία 4άδα στην ειδική στο τελευταίο σημείο ελέγχου, έτσι χάνουν πολύτιμο χρόνο!

12:33 Ιατρική αναφορά για τον Adrien Van Beveren

Μετά από μια πρώτη εξέταση στο bivouac στο Neom, ο Γάλλος αναβάτης έχει κάταγμα οστού και μώλωπες ισχίου. Έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο King Khalid στο Tabuk για περαιτέρω εξετάσεις και ιατρική περίθαλψη.

11:42 Quintanilla και Sunderland είναι πίσω περισσότερο από 20 λεπτά

Ο Pablo Quintanilla και ο Sam Sunderland έχουν χάσει αρκετό χρόνο. Καθώς πλησιάζουν το τελικό μέρος της ειδικής, ο Χιλιανός και ο Άγγλος είναι αντίστοιχα 21 και 22 λεπτά πίσω από τον αρχηγό της σκηνής!

11:41 Μεγάλα κέρδη για τον Brabec

Ο Ricky Brabec είναι σήμερα στην κορυφή. Ο αναβάτης της Honda έχει τώρα ένα προβάδισμα 7’43 μπροστά από τον Jose Cornejo μετά από 350 χλμ. ειδικής. Ο Xavier de Soultrait και ο Toby Price ακολουθούν αρκετά δευτερόλεπτα πίσω.

12:09 Ο Gonçalves προσπαθεί να επισκευάσει

Ο πορτογάλος αναβάτης, ο οποίος είναι τώρα με την ομάδα της Hero, παραμένει σε αδιέξοδο μετά από 30 χλμ., Αλλά δεν έχει αποχωρήσει και προσπαθεί να επισκευάσει το κινητήρα του, περιμένοντας τη βοήθεια του φορτηγού βοήθειας της ομάδας του, αν χρειαστεί.

11:23 Ross Branch - χτύπησα σε ένα βράχο με την πίσω ρόδα

Ο Ross Branch υπέστη μια πτώση κατά τη διάρκεια αυτού του 3ου σταδίου και έφτασε στη δεύτερη ουδέτερη ζώνη 55 λεπτά πίσω από τον ηγέτη της σκηνής. “Είχα λίγη κακή τύχη και έπεσα μετά από 88 χλμ. Έκανα μια κάμψη λίγο πολύ μεγάλη. Έπεσα γιατί υπήρχε ένας βράχος που χτύπησα με τον πίσω τροχό μου. Με έριξε από την μηχανή και αισθάνομαι λίγο κακοποιημένος, αλλά αυτό είναι ο αγώνας, υποθέτω. Προσπαθώ να ολοκληρώσω τη σκηνή τώρα “.

 


11:16 Ο Jimmink αναγκάστηκε να εγκαταλείψει

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου του Ντακάρ στην 72η θέση σε ηλικία 58 ετών, ο Martien Jimmink επέστρεψε στον αγώνα στη Σαουδική Αραβία για να προσπαθήσει να πάει ακόμα καλύτερα. Ωστόσο, ο Ολλανδός δεν θα φτάσει στο τέρμα λόγω πτώσης μετά από 180 χλμ. ειδικής. Έχει μεταφερθεί από τη διαδρομή από την ιατρική ομάδα.

10:58 Τέλος του δρόμου για τον Harmsen

Ο Olaf Harmsen δεν θα τελειώσει το πρώτο του Dakar, ή το τρίτο στάδιο. Ο Ολλανδός, ο οποίος έχει εμπειρία σε αγώνες superbikes και μοτοκρός, υπέστη σοβαρή πτώση μετά από άλμα μετά από 122 χλμ. στην ειδική. Η ιατρική ομάδα τον μετέφερε στο bivouac.

10:43 O De Soultrait φτάνει στην ουδέτερη ζώνη

Ο Xavier de Soultrait έφτασε στην πέμπτη θέση της δεύτερης ουδέτερης ζώνης. Ο Γάλλος, αφού έμαθε ότι ο συμπαίκτης του Adrien van Beveren εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από μια πτώση, εξήγησε ότι το έφτασε εύκολα αποφεύγοντας τους κινδύνους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αρχή ήταν αρκετά κρύο σήμερα το πρωί, όπως παρατήρησε ο Γάλλος αναβάτης: “Είδαμε ακόμα παγετό σε μερικά από τα μεγαλύτερα βράχια, ήταν υπέροχο!”

10:26 Ο Sunderland 10 λεπτά πίσω

Μοιάζει με μια δύσκολη μέρα για τον Sam Sunderland, αφού θα μπορούσε να χάσει τη θέση μετα από 251 χλμ. Και είναι 10 λεπτά πίσω από τον Ricky Brabec.

10:14 Brabec φεύγει μπροστά

Ο Ricky Brabec έχει κάνει τη διαφορά μετά από 250 χλμ. στην ειδική. Ο αναβάτης της Honda, είναι επικεφαλής από τα πρώτα χιλιόμετρα, και έχει τώρα ένα προβάδισμα 4’30 επί του Toby Price και του Kevin Benavides.

10:00 Ο Ross Branch συνεχίζει

Παρά τον τραυματισμένο ώμο του, ο Ross Branch δεν παραιτείται. Ο αναβάτης από τη Μποτσουάνα βρίσκεται 49 λεπτά πίσω από τον Ricky Brabec μετά από 200 χιλιόμετρα, αλλά φτάνει στο τέλος αυτού του τρίτου σταδίου.

09:37 Ο Brabec οδηγεί μπροστά

Ο Ricky Brabec φαίνεται ικανός για νίκη του σταδίου. Εάν τα καταφέρει, η επιτυχία θα είναι συνολική για την ομάδα HRC, η οποία επί του παρόντος καταλαμβάνει την κορυφαία τριάδα μετά από 200 χιλιόμετρα στην ειδική, με τους Kevin Benavides και Jose Ignacio Cornejo σε απόσταση 3 λεπτών πίσω από τον Αμερικανό.

09:08 Η Hewitt κερδίζει εμπειρία

Για τον πρώτο του Ντακάρ, ο Άγγλος αναβάτης Simon Hewitt είχε πολλά να αντιμετωπίσει. Έχει βιώσει δύο δύσκολα στάδια μέχρι τώρα και τώρα έχει σταματήσει μετά από 23 χιλιόμετρα της ημέρας ειδικά λόγω προβλήματος πρόσληψης καυσίμου στην Yamaha του. Φαίνεται ότι έχει μια άλλη δύσκολη μέρα μπροστά του.

08:55 Ο Chollet λέει αντίο στο Ντακάρ

Ο Guillaume Cholet δεν θα φτάσει στο τέλος του τέταρτου του Ντακάρ. Ο Γάλλος έπεσε μετά από 58 χλμ στην ειδική και τραυμάτισε τα πλευρά του. Αφού προσπάθησε να συνεχίσει, ο πόνος αποδείχθηκε πολύ σοβαρός και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

08:34 Ο Matthias Walkner στην κορυφή 3

Ο Matthias Walkner οδηγεί σήμερα σε καλό ρυθμό. Ο Αυστραλός έχει ολοκληρώσει 125 χλμ. Και είναι στην τρίτη θέση, με 2’38 πίσω από τον Ricky Brabec.

08:30 Ο Gonçalves είναι έξω

Ο Paulo Gonçalves αποφάσισε να μην συνεχίσει, μετά από πρόβλημα με τον κινητήρα. Ο οδηγός θα μεταφερθεί στο bivouac. Αυτή είναι η έκτη πρόωρη έξοδος του από Ντακάρ.

08:26 Ο Van Beveren πέφτει και εγκαταλείπει τον αγώνα

Ο αναβάτης της Yamaha υπέστη σοβαρή πτώση μετά από μόλις τρία χιλιόμετρα της ειδικής ημέρας. Δεν έχει χάσει τη συνείδηση του, αλλά έχει παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο bivouac στο Neom.

VIDEO ΕΔΩ >>>

08:21 Ο Ross Branch έχει πρόβλημα!

Ο Ross Branch φαίνεται να βιώνει ένα εφιαλτικό τρίτο στάδιο. Ο χθεσινός νικητής τραυμάτισε τον ώμο του σε μια πτώση μετά από 90 χιλιόμετρα και ακολουθεί τον ηγέτη της σκηνής κατά 39 λεπτά, με ακόμα 325 χιλιόμετρα να καλύψει την απόσταση πριν από την τελική γραμμή …

08:17 Ο Brabec ανοίγει ένα κενό

Ο Ricky Brabec έχει ξαναβρεί το ρυθμό του. Ο Αμερικανός οδηγεί μετά από 100 χιλιόμετρα της ειδικής  με 1’34 μπροστά από τον συμπαίκτη του Kevin Benavides. Ο Toby Price είναι επίσης στην αναμέτρηση, με 2’42 πίσω από Brabec.

07:04 Gonçalves;

Ο Paulo Gonçalves σταμάτησε μετά από 30 χιλιόμετρα της ειδικής με σπασμένο κινητήρα. Ο πορτογάλος αναβάτης περιμένει τώρα την βοήθεια της ομάδα και πιθανότατα δεν θα φτάσει στο τέλος του 13ου του Ντακάρ, που σημαίνει ότι η ομάδα του θα χάσει τον αρχηγό του.

 

07: Ο Ross Branch είναι σταματημένος μετά από 88 χλμ

Ο Ross Branch έχει σταματήσει μετά από μια άψογη εκκίνηση. Ο νικητής του δευτέρου σταδίου έχει σταματήσει για μερικά λεπτά μετά από 88 χλμ. Ο Pablo Quintanilla έχασε επίσης σημαντικό χρόνο στον ίδιο χώρο.

07:42 Ισχυρή εκκίνηση από το Brabec

Μεταξύ αυτών που απογοητεύτηκαν από την εμφάνισή τους στο δεύτερο στάδιο, ο Ricky Brabec θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αρχική του θέση για να ξανακερδίσει τον χρόνο. Ο αναβάτης της Honda ολοκλήρωσε τα πρώτα 43 χιλιόμετρα με τον καλύτερο χρόνο, 7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπαίκτη του Kevin Benavides. Ο Ross Branch δεν αγωνίζεται κάτω από το βάρος του ανοίγματος του δρόμου και είναι λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αμερικανό.

 

07:35 Ο Olivier Pain μιλάει με τη σκηνή

Φέτος ο Olivier Pain συμμετέχει στο 12ο του Ντακάρ και ανακαλύπτει τη Σαουδική Αραβία μετά από την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Ο Γάλλος κέρδισε την κατηγορία Original by Motul το 2018 και είναι και πάλι στη μάχη για αυτόν τον τιμητικό τίτλο το 2020.

07:17 Ο Toby Price ξεκινά

Ο Toby Price βρίσκεται στη διαδικασία εκκίνησης της ειδικής. Ο κάτοχος του τίτλου ήταν ο κύριος ηττημένος στο δεύτερη στάδιο, αλλά σήμερα θα είναι σε ιδανική θέση να προσπαθήσει να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερους αναβάτες και να ανακάμψει στην πορεία του προς την γενική κατάταξη.

07:00 Αφοί Benavides

Ο Kevin Benavides ξεκίνησε την ειδική, ακολουθούμενος τρία λεπτά αργότερα από τον αδελφό του Luciano Benavides. Δεν θα υπάρξει όμως ομαδική εργασία μεταξύ των δύο Αργεντινών αδελφών, επειδή ο Kevin τρέχει μα τα χρώματα του Team HRC, ενώ ο Luciano με την επίσημη ομάδα KTM.

06:48 Ο Ross Branch ξεκινά την ειδική

Ο Ross Branch είναι ο πρώτος οδηγός ξεκινά την ειδική την 3η ημέρα. Θα είναι ένα λεπτό μπροστά  και είναι κάτι που το κάνει για πρώτη φορά και θα πρέπει να ανοίξει τον δρόμο σε ένα σύνθετο στάδιο πλοήγησης, λίγα μόνο λεπτά μετά τη λήψη του road book!

DAKAR 2020 ΗΜΕΡΑ 3

ΣΤΑΔΙΟ 3 – Ντακάρ 2020
7 Ιανουαρίου
Neom > Neom
504 km συνολικά – 427 km ειδική

Η Τρίτη μέρα του Ράλλυ Ντακάρ 2020 δείχνει την δυσκολία του μετα την πρώτη μέρα του Super Marathon.

Διαδρομές Συμμετοχές LIVE Ανασκοπήσεις ΚατάταξηVideoΦωτο Σχολιασμός Ορφανού

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2020 !

Σχετικά Άρθρα